Nuffnang Ads

Sunday, April 29, 2012

Upin Ipin

Upin Ipin by Ammyzyliyana
Upin Ipin, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Nurse Lolipop Mia with Upin Ipin.

:-D

Mia <3 Dady

Mia  by Ammyzyliyana
Mia , a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Dady sakit.. Mia suap kan..

So sweet lolipop Mia.

Saturday, April 28, 2012

Norma - 28/4/2012


Norma - 28/4/2012, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Alhamdullilah.. Norma 'sihat'. As before Yang bagi tau Norma x ok. Sebab x de support dari oksigen mesin. Dokto hati Norma (Talib) manage dapatkan mesin oksigen.

Norma looked good sangat today. Banyak move hand dia.. Bole respon bila kite panggil.

So far so good..!! :-)

3M

3M by Ammyzyliyana
3M, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Selesai program 3M.

Membaca,Menulis & Mengira.

Khas untuk pelajar yang khusus bermasaalah dalam pelajaran a.k.a Slow Learner.

Friday, April 27, 2012

Channel FREE

Channel FREE by Ammyzyliyana
Channel FREE, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Astro belanje full channel free. Berebut remote pilih channel. Tapi Mia...???? Dok bertenggek kat depan tv. X kasi tuka channel.. Nak tgk 'Sains Comot'.

Erkhhh... Yea laaaa.. Next momy nye turn. Deal ok..!!..

Norma - 26/4/2012 Update

As promise kan.. Update Norma dari Yang..

Sampai je umah tengok Yang dah tergolek atas sofa.. amek masa jap before tanya.. 

How's Norma..??

Ok laaaa..

Okla...?? 

Yea la... ok la nampak..

Elaborate more please...

(sambil baring tangan kat dahi)
Norma nampak tak bape nak ok la.. Dia agak pasif la.. tak banyak bergerak.. susah nak bernafas.. She not look good la.. ermmmmm... susah la nak cakap.. I tak tengok sangat.. tak sampai ati.. 

Owh.. ok.. tadik cakap ok.. it is she good with the oxcygent..??

I tak tengok.. Mak ngan Yan yang handle.. I kua g beli barang-barang ngan ubat Noma.. I nak cakap nie.. We need spend more time with her.. I pun tengok dia makin lemah.. I nak selalu ngan dia.. Hope u paham..

Owh..ok.. we will.. no worries..

Conclusion is not yet memuaskan hati I.. Yang memang tak kan cakap banyak tentang Norma.. I need to see by my self.. 



Programe 3M

Programe 3M by Ammyzyliyana
Programe 3M, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Program this week. Program 3M(Membaca,Menulis & Mengira) 'Sayangi Daku'..

Cam ner plak 3M ni kene sayang kan.. patutnye Bantula Daku kut.. :-D

This is part of PTP CSR Programe.. All the participant.. See you there kids..

Program own by Kakak Bedah a.k.a Elya.

Keje lg this week.. Ermmm..

Thursday, April 26, 2012

Iklan NESTLE 100 tahun

Blog walking sana-sini.. Mostly pasal nestle 100 years.. terasa nak tgk jugak.. 


Jom Layannn...




Flashback laaaa my old time.. teringaaaaattt... ingat iklan susu jap junjung.. cantek gile model dia.. 

Teringat my kiddo time... make me smileeee....!!!... Heeeeeeee...

**Gee..i nak Yogurt..!!..

Norma - 26/4/2012

Semalam call MIL.. suara mak ceria jer.. assumed everything ok..

Ari nie dapat urgent message dari Yang while im bz attending visit. Lari kejap return call. Yang cakap dia nak g amek oxygen tank tuk Norma.. Mak cakap Norma susah nak bernafas. Ari tue mesin penafasan yang Apis pinjam dah pulang balik kat kawan dia.. Sebab kawan dia tu nye pusat jagaan need to use it. 

As now.. i pun dapat clear expelaination apa yang happen. Since i kije..tapi Yang dh safely reach kampong with oxygen tank for Norma. I wish i'll get the update soon. 

*Lama x update pasal Norma.. sbb BZ keje & x dapat blek kampong.. ;-)


Monday, April 23, 2012

Supper Dupper

Habiskan weekend dengan aktiviti ringan.. After full day with house chores.. Jom release..

Layan Teh Pudina nie.. Best la..


Mia layan Banana Split..



 
Dady Yang ada.. tp gamba tak cute nak syer sini.. kang ckp I sabotaj plak..

Weekend End.

Bila April

April.. April.. April..

Yearly i tunggu April.. i'll spend more on April.. for YOU.. seriously for YOU..

I had renew your Roadtax & Insurance.. As u bole carry i safely.. my soulmate.. my princess.. my family.. even my friends.. InsaAllah..

Grand the trust to you.. carry me safely.. :-)

U majuk ekh.. While Yang park u kat lua.. sejuk kut.. U x leh start.. Owh..bateri flat.. I tak marah.. as i found the root lampu dalam tak off.. Ok.. our fault.. I recharge jer yea.. bateri ok lagi..

U comot.. i anta u shower.. I tak paham apa car wash tu wat.. lock u patah.. I promise.. nnti i g beli baru.. ganti u.. I pun susah dah patah tue.. 


I g training.. u tinggal.. U amek i blek.. U sedey eh.. I tinggal U.. U remind me.. Exzos u telepas.. 





I dah repair.. U jangan lah majuk lagi.. I sayang u.. Siyes.. i love your service.. hope same goes to you happy work with me..

April is yours.. All for you.. I pamper u more in April.. ;-)

Supper

Supper by Ammyzyliyana
Supper, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Supper with Banana Split @ Singgah Selalu.

~ Big smile ~

Saturday, April 21, 2012

Lunch

Lunch by Ammyzyliyana
Lunch, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Lunch sesama.. Seminggu we had saperate lunch. Cover back today.

Compulsory..!!..

Friday, April 20, 2012

Study Time

Study Time by Ammyzyliyana
Study Time, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Rasa cam student bila dapat module nie.

Focus.. Focus.. Focus..

Wednesday, April 18, 2012

Cute Cup Cake

Thanks yea Mem.. Blanje cuppies..


I take this one.. Butterfly..


~ Yummy ~

Monday, April 16, 2012

Norma - 15/4/2012

Norma masih lagi keadaanya ada pasang dan surut. As minggu lepas ktorg sibuk dengan majlis perkahwinan Ayem. Norma pun sama hebat menerima kunjungan tetamu. Dari teman rapat.. saudara rapat.. dan mereka yang jauh pun semua sudi meluangkan masa untuk Norma.

Talib kirim katil Norma. Kata Talib,Norma baring mendata so kahak banyak sebab paru-paru dia x aktif. Kalo ngan katil Norma bole naik turun.. So,lung berfungsi nnti kahak akan kurang.. Now Norma dah dpt katil dia semula.. Norma look good ngan bed dia..

Cuaca agak panas kat Pontian.. Badan Norma naik ruam.. So far ruam sume dh ok.. kering.. Flame pun ada masa banyak & kurang.. 

Norma lena tido kat bed dia..


Since Norma tak bole tutup mata dia ngan rapat.. nanti mata dia kering.. dan merah kami bantu dengan tutupkan mata dia.. Supaya tak kering..



Norma agak aktif sekarang nie.. Masa Yan (pembantu) angkat Norma tuk tukar kan cadar & alas.. nampak Norma membalas pelukan Yan.. Hope its a gud sign for her.. InsaAllah..

Selamat Pengantin Baru Ayem

Selasai sudah majlis perkahwinan Ayem.. 
Meriah diraikan.. 


Semoga Ayem dikurniakan kesihatan yg hebat untuk mengemudi perkahwinan dia.. 
Semoga dianugerahkan anak-anak yang soleh & solehah..
~ Selamat pengantin baru Ayem & Mira ~

Sunday, April 15, 2012

Kasih Abang

Kasih Abang by Ammyzyliyana
Kasih Abang, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
So touch bila tgk Yang baca yassin sorang-sorang special dedicate tuk Norma.

Semoga Allah izinkn bacaan itu untuk Norma.

~ Amen ~

Majlis Bacaan Yassin untuk Norma

Alhamdullilah.. Majlis berjalan dengan lancar. Dua bacaan untuk Norma. Bacaan lelaki dimasjid dan bacaan perempuan dirumah. Mudah-mudahan dipermudahkan. Pada yg sudi datang terima kasih. Pada yang menghadiah kan dari jauh semoga anda dirahmati Allah.

Semoga doa anda semua diizin kan olehNya. InsaAllah.. ~Amen~

Thursday, April 12, 2012

Alhamdullilah

Alhamdullilah..


Ya Allah..
I Thank You 
for EVERY BREATH I TAKE



Norma - 11 April 2012

Saya pulang menjengah Norma ari nie. Norma kelihatan baik. Cuma Norma mengunakan mesin bantuan pernafasan. Menurut Yan (pembantu Norma), Talib pakaikan bantuan pernafasan pagi tadi. Katanya mata Norma masih merah. Talib cuba pasangkan bantuan pernafasan. Mata Norma berkurangan merah dah bole tutup hampir sempurna. 

Menurut Talib mungkin dengan bantuan pernafasan. Norma dapat bernafas dengan baik dan oksigen cukup untuk badan dia. Plus more mata dia pun berkurangan merah dan Norma tido dengan selesa. 

Saya tak dapt upload gambar terbaru Norma kerana keadaan tak mengizin kan. Badan Norma ditumbuhi ruam dan kami cuba mengawal dari tumbuh dan merebak. Jadi kurang sopan sekiranya dirakam gambar Norma yang agak terbuka. 



Majlis Bacaan Yassin & Tahlil untuk Norma

As Salam..

Saya mewakili ahli keluarga Norma. sangat berbesar hati menjemput teman-teman & kenalan & keluarga ke majlis bacaan yassin dan tahlil. Semoga dengan kehadiran semua dapat mengimarahkan majlis kami. Sama-sama lah kita mendoakan kesejahteraan untuk Norma. Dan dipermudahkan semua urusan Norma. 

Maklumat majlis seperti dibawah,

Tempat : Kediaman Keluarga Noormawati
Alamat : No. 33 Parit Satu, Kampung Api-Api, Pontian Johor
Tarikh : 12 April 2012
Masa : Selepas Isyak

Sekiranya ada yang ingin menyertai majlis ini tetapi menghadapi kesukaran untuk jumpa lokasi. Sila PM saya untuk contact number.


Tuesday, April 10, 2012

Buddy Day Out

Buddy Day Out supposedly kat seberang tambak.. Since ada emergency.. tak dapat joint diorg gi makan Sup Tulang Merah.. Ronda-ronda kat China Town.. Bergamba ngan Merlion.. Uwaaaaaa....

Since cuti dah approve & buddy datang jauh-jauh.. We had time together.. Makan-makan.. Gosip-gosip.. Jalan-jalan.. Even tak merentas tambak as promise.. We had FUN..!! Mekasih kat OKB Seremban yang blanje makan kat Soul Garden.. Ingatkan kedai apa ni.. SteamBot & Grill..





OKB Fir.. :-)

Pas makan kat Soul Garden.. Sambung g Holiday Plaza.. Nak g JPO x sempat.. Cover Jusco Bukit Indah jer.. Makan lagi kat Auntie Anne.. Subway.. Malam plak lepak minum-minum kat Old Town.. Rasa nak muntah makan... Adoooyaiiii... Sebab tu la tak der gambar aku ngan Lin..sbb ktorg dh bengkak..x muat masuk camera.. 

Mekasih sbb belikan aku FM nie.. Mengubat hati aku yang ditinggalkan nie.. 



 Tambah lagi koleksi FM aku.. Lukisan tue Mia kaler.. 




Update Norma

Saya sambung dari Moon untuk update perkembangan Norma. As sume orang tahu Norma dah pulang ke pangkuan kami di Johor and Moon diKL. First of all saya nak perbetulkan info Moon dilink Norma Berada diKampung. Saya tidak setiap hari di Pontian. Saya mencari rezeki diJB.  Saya akan pulang ke kampong setiap hujung minggu jika tiada aral. InsaAllah saya akan update sebaik mungkin as saya dah dapat permission dari suami. 

Kami masih perlukan 'Doa' dari semua untuk Norma.. Semoga dia terus dapat bertahan. Sekiranya ada kemampuan..saya sanggat berbesar hati jika kamu dapat menghadiahkan Norma Al-fatihah sekira teringat pada dia. Semoga dengan Al-Fatihah akan membantu & mempermudahkan Norma dalam segala urusan dia. 

As sume tahu.. Tumor Norma dah semakin membesar, Saya pun dh betanya lanjut dengan Talib. Not much we can do. As now kami sume cuba make her comfort at her own crib. Berehat dibilik yang dibina atas usaha dia.. Bilik Purple yang dicat sendiri oleh Norma.. 

As kami ada Fiza.. kakak Norma yang bertugas di PSH. Atas usaha Fiza juga kami dapat meminjam mesin pernafasan & suction dari teman rapat dia. Sekiranya Norma perlu kan bantuan pernafasan.. 


Eh.. suction machine yang tue mmg dari Talib yang bawa.. ada dua la.. :-) 

Saya juga dpt byk friend request dari FB. InsaAllah saya akan approve. 

Terima kasih kerana masih terus mengikuti perkembangan Norma. Semoga anda suma dirahmati Allah.


Sunday, April 8, 2012

Norma Hari ni


Norma Hari ni, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Tak putus tetamu datang melawat Noma. Ada yang murah hati bawa buah tangan. Ada yang mulia hati sedekah kan yassin. Terima kasih kerana sudi luangkan masa untuk Noma.

Semoga kamu semua dirahmati Allah.

~Amen~

Friday, April 6, 2012

Noma Blek Kampong

Baru dapat call dari MIL.. Mak ckp Noma kritikal. Now nie Talib tengah usahakan untuk bawak Noma balik kampong.. Mak suh balik.. Kalo tak dpat sekarang.. secepat yang mungkin.. 

Dah update Yang.. Yang dah call Talib for clear info..since aku tergamam bila mak cakap sambil nangis..  Sama cam yang mak update. Yang cakap dia nak balik kampong.. If aku nak follow dia ok.. Erkh.. apa tue..?? Ok..paham.. Yang kusut..

Dah call my mum tuk g jengah dulu besan dia tolong apa yang patut.. sementara nak tunggu we olls sampai.. 

Semoga Allah permudahkan perjalanan Noma..

Ok.. Nak blek sekarang..

Thursday, April 5, 2012

Wednesday, April 4, 2012

Tuesday, April 3, 2012

Modul Program

Modul Program by Ammyzyliyana
Modul Program, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Mia gune module tuisyen bahasa inggeris UPSR wat excersice mewarna.

Ermmmm... Bole tahan kemas.. Kaler nk crayons.. Tak mo kalah..

Gud job Mia.!!..

Sunday, April 1, 2012

Movie on Bed

Movie on Bed by Ammyzyliyana
Movie on Bed, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Layan Adnan Sempit 2 atas bed. Heaven.. Sambil layan google tour assiment..

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Sunday, April 29, 2012

Upin Ipin

Upin Ipin by Ammyzyliyana
Upin Ipin, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Nurse Lolipop Mia with Upin Ipin.

:-D

Mia <3 Dady

Mia  by Ammyzyliyana
Mia , a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Dady sakit.. Mia suap kan..

So sweet lolipop Mia.

Saturday, April 28, 2012

Norma - 28/4/2012


Norma - 28/4/2012, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Alhamdullilah.. Norma 'sihat'. As before Yang bagi tau Norma x ok. Sebab x de support dari oksigen mesin. Dokto hati Norma (Talib) manage dapatkan mesin oksigen.

Norma looked good sangat today. Banyak move hand dia.. Bole respon bila kite panggil.

So far so good..!! :-)

3M

3M by Ammyzyliyana
3M, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Selesai program 3M.

Membaca,Menulis & Mengira.

Khas untuk pelajar yang khusus bermasaalah dalam pelajaran a.k.a Slow Learner.

Friday, April 27, 2012

Channel FREE

Channel FREE by Ammyzyliyana
Channel FREE, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Astro belanje full channel free. Berebut remote pilih channel. Tapi Mia...???? Dok bertenggek kat depan tv. X kasi tuka channel.. Nak tgk 'Sains Comot'.

Erkhhh... Yea laaaa.. Next momy nye turn. Deal ok..!!..

Norma - 26/4/2012 Update

As promise kan.. Update Norma dari Yang..

Sampai je umah tengok Yang dah tergolek atas sofa.. amek masa jap before tanya.. 

How's Norma..??

Ok laaaa..

Okla...?? 

Yea la... ok la nampak..

Elaborate more please...

(sambil baring tangan kat dahi)
Norma nampak tak bape nak ok la.. Dia agak pasif la.. tak banyak bergerak.. susah nak bernafas.. She not look good la.. ermmmmm... susah la nak cakap.. I tak tengok sangat.. tak sampai ati.. 

Owh.. ok.. tadik cakap ok.. it is she good with the oxcygent..??

I tak tengok.. Mak ngan Yan yang handle.. I kua g beli barang-barang ngan ubat Noma.. I nak cakap nie.. We need spend more time with her.. I pun tengok dia makin lemah.. I nak selalu ngan dia.. Hope u paham..

Owh..ok.. we will.. no worries..

Conclusion is not yet memuaskan hati I.. Yang memang tak kan cakap banyak tentang Norma.. I need to see by my self.. 



Programe 3M

Programe 3M by Ammyzyliyana
Programe 3M, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Program this week. Program 3M(Membaca,Menulis & Mengira) 'Sayangi Daku'..

Cam ner plak 3M ni kene sayang kan.. patutnye Bantula Daku kut.. :-D

This is part of PTP CSR Programe.. All the participant.. See you there kids..

Program own by Kakak Bedah a.k.a Elya.

Keje lg this week.. Ermmm..

Thursday, April 26, 2012

Iklan NESTLE 100 tahun

Blog walking sana-sini.. Mostly pasal nestle 100 years.. terasa nak tgk jugak.. 


Jom Layannn...




Flashback laaaa my old time.. teringaaaaattt... ingat iklan susu jap junjung.. cantek gile model dia.. 

Teringat my kiddo time... make me smileeee....!!!... Heeeeeeee...

**Gee..i nak Yogurt..!!..

Norma - 26/4/2012

Semalam call MIL.. suara mak ceria jer.. assumed everything ok..

Ari nie dapat urgent message dari Yang while im bz attending visit. Lari kejap return call. Yang cakap dia nak g amek oxygen tank tuk Norma.. Mak cakap Norma susah nak bernafas. Ari tue mesin penafasan yang Apis pinjam dah pulang balik kat kawan dia.. Sebab kawan dia tu nye pusat jagaan need to use it. 

As now.. i pun dapat clear expelaination apa yang happen. Since i kije..tapi Yang dh safely reach kampong with oxygen tank for Norma. I wish i'll get the update soon. 

*Lama x update pasal Norma.. sbb BZ keje & x dapat blek kampong.. ;-)


Monday, April 23, 2012

Supper Dupper

Habiskan weekend dengan aktiviti ringan.. After full day with house chores.. Jom release..

Layan Teh Pudina nie.. Best la..


Mia layan Banana Split..



 
Dady Yang ada.. tp gamba tak cute nak syer sini.. kang ckp I sabotaj plak..

Weekend End.

Bila April

April.. April.. April..

Yearly i tunggu April.. i'll spend more on April.. for YOU.. seriously for YOU..

I had renew your Roadtax & Insurance.. As u bole carry i safely.. my soulmate.. my princess.. my family.. even my friends.. InsaAllah..

Grand the trust to you.. carry me safely.. :-)

U majuk ekh.. While Yang park u kat lua.. sejuk kut.. U x leh start.. Owh..bateri flat.. I tak marah.. as i found the root lampu dalam tak off.. Ok.. our fault.. I recharge jer yea.. bateri ok lagi..

U comot.. i anta u shower.. I tak paham apa car wash tu wat.. lock u patah.. I promise.. nnti i g beli baru.. ganti u.. I pun susah dah patah tue.. 


I g training.. u tinggal.. U amek i blek.. U sedey eh.. I tinggal U.. U remind me.. Exzos u telepas.. 





I dah repair.. U jangan lah majuk lagi.. I sayang u.. Siyes.. i love your service.. hope same goes to you happy work with me..

April is yours.. All for you.. I pamper u more in April.. ;-)

Supper

Supper by Ammyzyliyana
Supper, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Supper with Banana Split @ Singgah Selalu.

~ Big smile ~

Saturday, April 21, 2012

Lunch

Lunch by Ammyzyliyana
Lunch, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Lunch sesama.. Seminggu we had saperate lunch. Cover back today.

Compulsory..!!..

Friday, April 20, 2012

Study Time

Study Time by Ammyzyliyana
Study Time, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Rasa cam student bila dapat module nie.

Focus.. Focus.. Focus..

Wednesday, April 18, 2012

Monday, April 16, 2012

Norma - 15/4/2012

Norma masih lagi keadaanya ada pasang dan surut. As minggu lepas ktorg sibuk dengan majlis perkahwinan Ayem. Norma pun sama hebat menerima kunjungan tetamu. Dari teman rapat.. saudara rapat.. dan mereka yang jauh pun semua sudi meluangkan masa untuk Norma.

Talib kirim katil Norma. Kata Talib,Norma baring mendata so kahak banyak sebab paru-paru dia x aktif. Kalo ngan katil Norma bole naik turun.. So,lung berfungsi nnti kahak akan kurang.. Now Norma dah dpt katil dia semula.. Norma look good ngan bed dia..

Cuaca agak panas kat Pontian.. Badan Norma naik ruam.. So far ruam sume dh ok.. kering.. Flame pun ada masa banyak & kurang.. 

Norma lena tido kat bed dia..


Since Norma tak bole tutup mata dia ngan rapat.. nanti mata dia kering.. dan merah kami bantu dengan tutupkan mata dia.. Supaya tak kering..



Norma agak aktif sekarang nie.. Masa Yan (pembantu) angkat Norma tuk tukar kan cadar & alas.. nampak Norma membalas pelukan Yan.. Hope its a gud sign for her.. InsaAllah..

Selamat Pengantin Baru Ayem

Selasai sudah majlis perkahwinan Ayem.. 
Meriah diraikan.. 


Semoga Ayem dikurniakan kesihatan yg hebat untuk mengemudi perkahwinan dia.. 
Semoga dianugerahkan anak-anak yang soleh & solehah..
~ Selamat pengantin baru Ayem & Mira ~

Sunday, April 15, 2012

Kasih Abang

Kasih Abang by Ammyzyliyana
Kasih Abang, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
So touch bila tgk Yang baca yassin sorang-sorang special dedicate tuk Norma.

Semoga Allah izinkn bacaan itu untuk Norma.

~ Amen ~

Majlis Bacaan Yassin untuk Norma

Alhamdullilah.. Majlis berjalan dengan lancar. Dua bacaan untuk Norma. Bacaan lelaki dimasjid dan bacaan perempuan dirumah. Mudah-mudahan dipermudahkan. Pada yg sudi datang terima kasih. Pada yang menghadiah kan dari jauh semoga anda dirahmati Allah.

Semoga doa anda semua diizin kan olehNya. InsaAllah.. ~Amen~

Thursday, April 12, 2012

Alhamdullilah

Alhamdullilah..


Ya Allah..
I Thank You 
for EVERY BREATH I TAKE



Norma - 11 April 2012

Saya pulang menjengah Norma ari nie. Norma kelihatan baik. Cuma Norma mengunakan mesin bantuan pernafasan. Menurut Yan (pembantu Norma), Talib pakaikan bantuan pernafasan pagi tadi. Katanya mata Norma masih merah. Talib cuba pasangkan bantuan pernafasan. Mata Norma berkurangan merah dah bole tutup hampir sempurna. 

Menurut Talib mungkin dengan bantuan pernafasan. Norma dapat bernafas dengan baik dan oksigen cukup untuk badan dia. Plus more mata dia pun berkurangan merah dan Norma tido dengan selesa. 

Saya tak dapt upload gambar terbaru Norma kerana keadaan tak mengizin kan. Badan Norma ditumbuhi ruam dan kami cuba mengawal dari tumbuh dan merebak. Jadi kurang sopan sekiranya dirakam gambar Norma yang agak terbuka. 



Majlis Bacaan Yassin & Tahlil untuk Norma

As Salam..

Saya mewakili ahli keluarga Norma. sangat berbesar hati menjemput teman-teman & kenalan & keluarga ke majlis bacaan yassin dan tahlil. Semoga dengan kehadiran semua dapat mengimarahkan majlis kami. Sama-sama lah kita mendoakan kesejahteraan untuk Norma. Dan dipermudahkan semua urusan Norma. 

Maklumat majlis seperti dibawah,

Tempat : Kediaman Keluarga Noormawati
Alamat : No. 33 Parit Satu, Kampung Api-Api, Pontian Johor
Tarikh : 12 April 2012
Masa : Selepas Isyak

Sekiranya ada yang ingin menyertai majlis ini tetapi menghadapi kesukaran untuk jumpa lokasi. Sila PM saya untuk contact number.


Tuesday, April 10, 2012

Buddy Day Out

Buddy Day Out supposedly kat seberang tambak.. Since ada emergency.. tak dapat joint diorg gi makan Sup Tulang Merah.. Ronda-ronda kat China Town.. Bergamba ngan Merlion.. Uwaaaaaa....

Since cuti dah approve & buddy datang jauh-jauh.. We had time together.. Makan-makan.. Gosip-gosip.. Jalan-jalan.. Even tak merentas tambak as promise.. We had FUN..!! Mekasih kat OKB Seremban yang blanje makan kat Soul Garden.. Ingatkan kedai apa ni.. SteamBot & Grill..





OKB Fir.. :-)

Pas makan kat Soul Garden.. Sambung g Holiday Plaza.. Nak g JPO x sempat.. Cover Jusco Bukit Indah jer.. Makan lagi kat Auntie Anne.. Subway.. Malam plak lepak minum-minum kat Old Town.. Rasa nak muntah makan... Adoooyaiiii... Sebab tu la tak der gambar aku ngan Lin..sbb ktorg dh bengkak..x muat masuk camera.. 

Mekasih sbb belikan aku FM nie.. Mengubat hati aku yang ditinggalkan nie.. 



 Tambah lagi koleksi FM aku.. Lukisan tue Mia kaler.. 




Update Norma

Saya sambung dari Moon untuk update perkembangan Norma. As sume orang tahu Norma dah pulang ke pangkuan kami di Johor and Moon diKL. First of all saya nak perbetulkan info Moon dilink Norma Berada diKampung. Saya tidak setiap hari di Pontian. Saya mencari rezeki diJB.  Saya akan pulang ke kampong setiap hujung minggu jika tiada aral. InsaAllah saya akan update sebaik mungkin as saya dah dapat permission dari suami. 

Kami masih perlukan 'Doa' dari semua untuk Norma.. Semoga dia terus dapat bertahan. Sekiranya ada kemampuan..saya sanggat berbesar hati jika kamu dapat menghadiahkan Norma Al-fatihah sekira teringat pada dia. Semoga dengan Al-Fatihah akan membantu & mempermudahkan Norma dalam segala urusan dia. 

As sume tahu.. Tumor Norma dah semakin membesar, Saya pun dh betanya lanjut dengan Talib. Not much we can do. As now kami sume cuba make her comfort at her own crib. Berehat dibilik yang dibina atas usaha dia.. Bilik Purple yang dicat sendiri oleh Norma.. 

As kami ada Fiza.. kakak Norma yang bertugas di PSH. Atas usaha Fiza juga kami dapat meminjam mesin pernafasan & suction dari teman rapat dia. Sekiranya Norma perlu kan bantuan pernafasan.. 


Eh.. suction machine yang tue mmg dari Talib yang bawa.. ada dua la.. :-) 

Saya juga dpt byk friend request dari FB. InsaAllah saya akan approve. 

Terima kasih kerana masih terus mengikuti perkembangan Norma. Semoga anda suma dirahmati Allah.


Sunday, April 8, 2012

Norma Hari ni


Norma Hari ni, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Tak putus tetamu datang melawat Noma. Ada yang murah hati bawa buah tangan. Ada yang mulia hati sedekah kan yassin. Terima kasih kerana sudi luangkan masa untuk Noma.

Semoga kamu semua dirahmati Allah.

~Amen~

Friday, April 6, 2012

Noma Blek Kampong

Baru dapat call dari MIL.. Mak ckp Noma kritikal. Now nie Talib tengah usahakan untuk bawak Noma balik kampong.. Mak suh balik.. Kalo tak dpat sekarang.. secepat yang mungkin.. 

Dah update Yang.. Yang dah call Talib for clear info..since aku tergamam bila mak cakap sambil nangis..  Sama cam yang mak update. Yang cakap dia nak balik kampong.. If aku nak follow dia ok.. Erkh.. apa tue..?? Ok..paham.. Yang kusut..

Dah call my mum tuk g jengah dulu besan dia tolong apa yang patut.. sementara nak tunggu we olls sampai.. 

Semoga Allah permudahkan perjalanan Noma..

Ok.. Nak blek sekarang..

Thursday, April 5, 2012

Wednesday, April 4, 2012

Tuesday, April 3, 2012

Modul Program

Modul Program by Ammyzyliyana
Modul Program, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Mia gune module tuisyen bahasa inggeris UPSR wat excersice mewarna.

Ermmmm... Bole tahan kemas.. Kaler nk crayons.. Tak mo kalah..

Gud job Mia.!!..

Sunday, April 1, 2012

Movie on Bed

Movie on Bed by Ammyzyliyana
Movie on Bed, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Layan Adnan Sempit 2 atas bed. Heaven.. Sambil layan google tour assiment..