Nuffnang Ads

Monday, December 31, 2012

Pra Sekolah 2013

2013 - Mia masuk Pra Sekolah

Kenapa?? 

Dady insist tuk Mia masuk Pra Sekolah dengan niat nak dedah kan Mia suasana sebenar sekolah.. Sungguh-sungguh Dady harap Mia dapat masuk Pra Sekolah. Momy yang sangat advance nie apply online. Check nama online ada.. Bile call penempatan sekolah.. x de pulak.. kelam kabut Momy.. rupernye dah apply online still kene apply manual jugak.. Dady will clear all the mess yang Momy dah wat nie.. G apply manual..



Kene apply log in ID.. lepas tue isik sume maklumat yang diperlukan.. kene la rajin-rajin check status..

Disebabkan Momy over look kat surat tawaran Mia. Almost telepas Ujian Pembahagian Kelas.. Nasib sangat menyebelahi Mia.. Cikgu willing tunggu Mia after lunch due to Mia kat kampung.. :-)

Planty thanks kat Atuk & Mak Lala sebab anta Mia blek..

Sume orang risau apa Mia nak jawab.. Momy lagi la nervous.. Mia kan suke tulis terbalik.. Adoooiii..

Mia sampai school terus teruja.. sebab besar gile school tue.. yea la.. sblom nie private school mane ada besar pun... terrace house jer.. nampak kantin.. nampak padang.. bilik tayang.. surau.. 

Terus Momy teringat zaman sekola.. Ahaks!

Ish... Mia dah masuk 6 tahun.. Erm... Kejap nyeeee... Uwaaaaa...

Mia tenang-tenang je jawab soklan ngan teacher.. Sesekali menjeling tengok Momy yang berbual ngan teacher.. Momy pun jeling-jeling kertas soklan Mia.. Sentap Momy tengok Mia tulis 'S' terbalik.. Adoiii...  



Lepas Ujian.. Mia yang excited nak round-round school.. 



All the pica send to Dady yang nervous gak kat opis tunggu update dari Momy. ~Under control Dady~

Next day Mia ada orentasi.. Momy & Dady bayar yuran.. Books nanti akan dapat later together2 ngan uniform. Temporary Mia kene pakai t-shirt putih ngan tracksuit navy blue/back. Mia manage to get 1st class..with 97% mark for the test.. Alhamdullilah..

Mia dah test toilet tau.. Small macam kat Jusco.. kata Mia.. Erkh.. jgn main air ok Momy pesan.. Adooooiii.. 

Selesai urusan sekolah g Jusco for beli barang-barang kelengkapan sekolah pulak.. 

-kasut school
-pencil box
-t-shirt putih
-tracksuit 
-sock (lupeeeee beli)

Yang lain-lain dah ada.. so x yah beli.. 

Sehari jer lagi nak main-main tau Mia.. pas tue school.. muahahaha..

Friday, December 28, 2012

End Dec

Last week sebelum Sesi 2013 sekolah Mia request nak dok umah atok.. Lagi pun Ika ada blek.. I anta dia siap g guntingkan rambut tuk nek sekola nanti.. Mia cakap nak gunting kat kedai best.. 

Yeaaaa laaaa.. I anta u gunting kat salun best.. masuk jer salun nie Mia ckp 'waaaaahhh' sebab merah jer.. febret kale dia.. 


Bukan kerusi depan tapi belakang :-)

Mia mesti nak blow rambut pas gunting

New Hair
Pas tue ngan selambe nye cakap nak makan eskrim kat TF plak.. kan dah bukak TF kat Pontian.. Erkhh.. ok la.. ok la..


G weeding ngan Mak Lala.. kat tempat Atok ngajar dulu..



Had 'Chicken Chop' @ Joe Burger with Atok.. Maktok.. Ika..



Had a date with Aina.. Macam la Aina tu kawan dia.. Kawan Ika la..



See.. i can see the teenagers face here.. Haloooo... u only 5 years..!!



Malam nie u blek... Back to reality...

**Yang call.. Mia ada ujian kat school baru.. adooooiiii.... TQ Atok.. Anta Mia blek.. Apa lah Mia nak jwb... Asik main jer... 

Wednesday, December 26, 2012

24 December 2012

Hola.. Hola.. 24 Disember Datang Lagi...!!!

Yerp.. I'm turn 32 years..
I'm gonna same age with Yang..
Gossshhh...

32 year jadi anak mak & abah..
5 years 10 month jadi isteri Ramadan..
5 years jadi momy Mia..

This year I cakap ngan Yang i x mo la kek.. Sebab tiap2 taun i dapat kek bertemakan Chirstmas.. paling tak der mesti ada ribbon ijau merah.. 



Tak pe lah.. I bukan Mia yang nak blow candle kat cake.. But Yang belikan i dua slice ice cream & candle.. Mia blow kan... Mia suke blow cake atas katil.. tak de gamba ok.. I seksi ok.. tak yah tengok gamba i seksi.. Huh..

This year Yang cakap i x de birthday present... sebab dia dah belikan 'gearbox' kete i.. kan kete i rosak gearbox.. so dia dh ganti gearbox.. While i nak argue dia cakap kalo dia x beli gearbox kete i x leh jalan.. Gulp.. Gulp.. i telan airliur..

I sambung tido ngan liur jejes.. x der adiah besday kan...

Eh... Mak..k.long 32 years.. mekasih makkk... I lebiuuuu...!!!

Monday, December 24, 2012

Family Trips (Sg Petani - Danok - Songkhla - Hatyai - Sg Petani)

7 December 2012

Heading to Sungai Petani.. 

8 December 2012

Sampai Sungai Petani rehat-rehat.. Merasa suasana orang desa Bukit Ayahanda.. Since Ayah ada meeting so ktorg enjoy golek-golek kat umah dulu.. Malam pas maghrib baru masuk Danok..

First time masuk Thailand kan.. teruja lebih sikit.. tak sama ngan masuk Singapore.. Kat sini I dah bule imegin dah caner keadaanye..

Masuk cari hotel.. check in.. turun makan.. kan kalo jalan-jalan memang akan mewah makan.. then blek gain weight berkilo-kilo.. Erkh...

Sp Sweet Hotel @ Danok



Bilik dia besar.. selesa.. tilam dia gile keras..!!


Samilla Beach @ Songkhla



Us with Duyong :-)




Air Kelapa Bakar


Tangkuan Hill @ Songkhla




 Beratur panjang.. Abah menten jer relax..



Mak Lala with the only Son.. Angah Ejot..




Tempat Gajah @ Hatyai



 Sesi sentap.. 


Market kat celah-celah Lee Garden Plaza
Beli beg sekola Mia.. FM.. Sabun Beras.. Kacang2..



Mall apa tah nie.. Dah lupe.. @ Hatyai..


Sport Shoe Team

Best Friend

Our Members Team.. Also with Umi as photographer.. :-)
Tunggu van nak g Footing Market..



Flooting Market @ Hatyai



Erkh... Excited nye muke nak beli makanan..



Aiskrim yang jadik rebutan..



Ice Cream @ Hen 

Air kelapa ngan cawan ceramik..




Wow.. Wow.. Sana sini kami yang rambang mata..




Urusniaga pakai raga..


  
Muke suke dapat beli pisang salai ngan kuah



 Muke berkilat-kilat enjoy makan..




Sangat best friend kan.. Kalo dengar upik pujuk mia majuk lagi geli.. Hahaha




Cam biasa..beli tshirt sorang selai..



End session Hatyai.. We olls heading back to Danok.. Nak urut-urut kaki kat Spa.. Urut-urut badan.. 
Unfortunertly.. Ayah dapat call abang ayah meninggal.. So we rush back to Sungai Petani.. Melepas la SPA session.. :-)

Sok nye sambung lagi kat Padang Besar.. Puas jalan dan shopping.. Seronok...

Mak Lala ckp "eyyyy tak nak aku..." eksen la Mak Lala nie..

 Muke berkilat Mia kat Padang Besar..


Happy Face Mia 

Orang dewasa dah enjoy.. Now kanak-kanak pulak.. Ostrich Feeding..




Seronok ngan Family trip nie.. Even Ika x dapat join.. Dah renew pasport pun x dapat join.. New semesta kan.. Elehhh.. Hatyai jer kan.. Next time nanti ko bule g lagi jauh dr ktorg.. Now nie focus la kat study.. Bia jer org nak ckp apa kan.. x de future ker apa.. yang penting Allah yang aturkan setiap rezeki kite.. as long ko usaha.. InsaAllah.. ada rezeki..

Jom plan for next trip..!! :-)




Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Monday, December 31, 2012

Pra Sekolah 2013

2013 - Mia masuk Pra Sekolah

Kenapa?? 

Dady insist tuk Mia masuk Pra Sekolah dengan niat nak dedah kan Mia suasana sebenar sekolah.. Sungguh-sungguh Dady harap Mia dapat masuk Pra Sekolah. Momy yang sangat advance nie apply online. Check nama online ada.. Bile call penempatan sekolah.. x de pulak.. kelam kabut Momy.. rupernye dah apply online still kene apply manual jugak.. Dady will clear all the mess yang Momy dah wat nie.. G apply manual..



Kene apply log in ID.. lepas tue isik sume maklumat yang diperlukan.. kene la rajin-rajin check status..

Disebabkan Momy over look kat surat tawaran Mia. Almost telepas Ujian Pembahagian Kelas.. Nasib sangat menyebelahi Mia.. Cikgu willing tunggu Mia after lunch due to Mia kat kampung.. :-)

Planty thanks kat Atuk & Mak Lala sebab anta Mia blek..

Sume orang risau apa Mia nak jawab.. Momy lagi la nervous.. Mia kan suke tulis terbalik.. Adoooiii..

Mia sampai school terus teruja.. sebab besar gile school tue.. yea la.. sblom nie private school mane ada besar pun... terrace house jer.. nampak kantin.. nampak padang.. bilik tayang.. surau.. 

Terus Momy teringat zaman sekola.. Ahaks!

Ish... Mia dah masuk 6 tahun.. Erm... Kejap nyeeee... Uwaaaaa...

Mia tenang-tenang je jawab soklan ngan teacher.. Sesekali menjeling tengok Momy yang berbual ngan teacher.. Momy pun jeling-jeling kertas soklan Mia.. Sentap Momy tengok Mia tulis 'S' terbalik.. Adoiii...  



Lepas Ujian.. Mia yang excited nak round-round school.. 



All the pica send to Dady yang nervous gak kat opis tunggu update dari Momy. ~Under control Dady~

Next day Mia ada orentasi.. Momy & Dady bayar yuran.. Books nanti akan dapat later together2 ngan uniform. Temporary Mia kene pakai t-shirt putih ngan tracksuit navy blue/back. Mia manage to get 1st class..with 97% mark for the test.. Alhamdullilah..

Mia dah test toilet tau.. Small macam kat Jusco.. kata Mia.. Erkh.. jgn main air ok Momy pesan.. Adooooiii.. 

Selesai urusan sekolah g Jusco for beli barang-barang kelengkapan sekolah pulak.. 

-kasut school
-pencil box
-t-shirt putih
-tracksuit 
-sock (lupeeeee beli)

Yang lain-lain dah ada.. so x yah beli.. 

Sehari jer lagi nak main-main tau Mia.. pas tue school.. muahahaha..

Friday, December 28, 2012

End Dec

Last week sebelum Sesi 2013 sekolah Mia request nak dok umah atok.. Lagi pun Ika ada blek.. I anta dia siap g guntingkan rambut tuk nek sekola nanti.. Mia cakap nak gunting kat kedai best.. 

Yeaaaa laaaa.. I anta u gunting kat salun best.. masuk jer salun nie Mia ckp 'waaaaahhh' sebab merah jer.. febret kale dia.. 


Bukan kerusi depan tapi belakang :-)

Mia mesti nak blow rambut pas gunting

New Hair
Pas tue ngan selambe nye cakap nak makan eskrim kat TF plak.. kan dah bukak TF kat Pontian.. Erkhh.. ok la.. ok la..


G weeding ngan Mak Lala.. kat tempat Atok ngajar dulu..



Had 'Chicken Chop' @ Joe Burger with Atok.. Maktok.. Ika..



Had a date with Aina.. Macam la Aina tu kawan dia.. Kawan Ika la..



See.. i can see the teenagers face here.. Haloooo... u only 5 years..!!



Malam nie u blek... Back to reality...

**Yang call.. Mia ada ujian kat school baru.. adooooiiii.... TQ Atok.. Anta Mia blek.. Apa lah Mia nak jwb... Asik main jer... 

Wednesday, December 26, 2012

24 December 2012

Hola.. Hola.. 24 Disember Datang Lagi...!!!

Yerp.. I'm turn 32 years..
I'm gonna same age with Yang..
Gossshhh...

32 year jadi anak mak & abah..
5 years 10 month jadi isteri Ramadan..
5 years jadi momy Mia..

This year I cakap ngan Yang i x mo la kek.. Sebab tiap2 taun i dapat kek bertemakan Chirstmas.. paling tak der mesti ada ribbon ijau merah.. 



Tak pe lah.. I bukan Mia yang nak blow candle kat cake.. But Yang belikan i dua slice ice cream & candle.. Mia blow kan... Mia suke blow cake atas katil.. tak de gamba ok.. I seksi ok.. tak yah tengok gamba i seksi.. Huh..

This year Yang cakap i x de birthday present... sebab dia dah belikan 'gearbox' kete i.. kan kete i rosak gearbox.. so dia dh ganti gearbox.. While i nak argue dia cakap kalo dia x beli gearbox kete i x leh jalan.. Gulp.. Gulp.. i telan airliur..

I sambung tido ngan liur jejes.. x der adiah besday kan...

Eh... Mak..k.long 32 years.. mekasih makkk... I lebiuuuu...!!!

Monday, December 24, 2012

Family Trips (Sg Petani - Danok - Songkhla - Hatyai - Sg Petani)

7 December 2012

Heading to Sungai Petani.. 

8 December 2012

Sampai Sungai Petani rehat-rehat.. Merasa suasana orang desa Bukit Ayahanda.. Since Ayah ada meeting so ktorg enjoy golek-golek kat umah dulu.. Malam pas maghrib baru masuk Danok..

First time masuk Thailand kan.. teruja lebih sikit.. tak sama ngan masuk Singapore.. Kat sini I dah bule imegin dah caner keadaanye..

Masuk cari hotel.. check in.. turun makan.. kan kalo jalan-jalan memang akan mewah makan.. then blek gain weight berkilo-kilo.. Erkh...

Sp Sweet Hotel @ Danok



Bilik dia besar.. selesa.. tilam dia gile keras..!!


Samilla Beach @ Songkhla



Us with Duyong :-)




Air Kelapa Bakar


Tangkuan Hill @ Songkhla




 Beratur panjang.. Abah menten jer relax..



Mak Lala with the only Son.. Angah Ejot..




Tempat Gajah @ Hatyai



 Sesi sentap.. 


Market kat celah-celah Lee Garden Plaza
Beli beg sekola Mia.. FM.. Sabun Beras.. Kacang2..



Mall apa tah nie.. Dah lupe.. @ Hatyai..


Sport Shoe Team

Best Friend

Our Members Team.. Also with Umi as photographer.. :-)
Tunggu van nak g Footing Market..



Flooting Market @ Hatyai



Erkh... Excited nye muke nak beli makanan..



Aiskrim yang jadik rebutan..



Ice Cream @ Hen 

Air kelapa ngan cawan ceramik..




Wow.. Wow.. Sana sini kami yang rambang mata..




Urusniaga pakai raga..


  
Muke suke dapat beli pisang salai ngan kuah



 Muke berkilat-kilat enjoy makan..




Sangat best friend kan.. Kalo dengar upik pujuk mia majuk lagi geli.. Hahaha




Cam biasa..beli tshirt sorang selai..



End session Hatyai.. We olls heading back to Danok.. Nak urut-urut kaki kat Spa.. Urut-urut badan.. 
Unfortunertly.. Ayah dapat call abang ayah meninggal.. So we rush back to Sungai Petani.. Melepas la SPA session.. :-)

Sok nye sambung lagi kat Padang Besar.. Puas jalan dan shopping.. Seronok...

Mak Lala ckp "eyyyy tak nak aku..." eksen la Mak Lala nie..

 Muke berkilat Mia kat Padang Besar..


Happy Face Mia 

Orang dewasa dah enjoy.. Now kanak-kanak pulak.. Ostrich Feeding..




Seronok ngan Family trip nie.. Even Ika x dapat join.. Dah renew pasport pun x dapat join.. New semesta kan.. Elehhh.. Hatyai jer kan.. Next time nanti ko bule g lagi jauh dr ktorg.. Now nie focus la kat study.. Bia jer org nak ckp apa kan.. x de future ker apa.. yang penting Allah yang aturkan setiap rezeki kite.. as long ko usaha.. InsaAllah.. ada rezeki..

Jom plan for next trip..!! :-)