Nuffnang Ads

Thursday, February 28, 2013

Jom Jalan Melaka :-)

Jom jalan kata Mak.. Abah nak g Melaka.. Ko nak g x...???

Bile...????

Cuti nie la... (referred to CNY)

Hah..?? Nak stay mane.. last minute nie takut x der hotel.. Betul ke nak g..???

Ntah kata mak.. cube tanya Mamal & Ejot.. nak g tak...??? Ika nak ajer...

Erkkkhhh... Jap tanya diorg...

Sumenyer risau pasal hotel... I dah start google hotel... yang mampu sume dah full.. yang tak mampu pun tinggal sikit jer... Ejot cakap cari homestay... Haaaaa.... Careeeeee....!!!

I kan hebat dalam hal mengoogle.. Hasil panduan dari Sifu Fir.. Yessss...!!! ada homestay... terus booked.. 

Yeaaayyyy..... Jalan lagi.... Since our last trip kan Hatyai... without Ika.. So this time completed..

Melaka packed gile CNY tue.. dari Air Keroh nak sampai Jonker Street pun jammed almost 2 jam.. Kejang kaki Ejot layan clutch.. I nye kete auto.. tenang-tenang ajer.. :-)

Since sampai dah nak maghrib.. terus tuka plan la.. Ingat nak jalan area Bandar Hilir.. Tapi sume dah lapar.. So terus g makan la.. We had BIG Dinner @ Alai Medan Ikan Bakar.. dah selalu kat Umbai.. So tuka la.. Gambar food acam tak der jer... sampai jer terus makan... Layan gambar orang jer la...


Kemain eh si Damia nie.. Make up.. Elessss..
 Sume layan lapar.. abis otak-otak ngan satar dua bakul... Snacking before dinner...



Having gud time with Yang.. Mia kan eksen kalo Ika ngan Atok dia ada.. X mo ngan I.. So I ngan Yang jer lah... ;-)

Ika.. Special kasik ko... Cantekkan telekong nih... Muahahahaha..



Ever & after kat maner bilik mak kat situ kitorg sume kan dok penuhkan & melepak & buat sepah sampai kene halau.. Hahaha..



Nie memang anywhere cam whore.. x paham la...



Besar homestay nie... bole carik kat  ibilik.com .. 3 bilik.. dapor besar giler.. Kami sume serasi kat sini.. Owner pun sangat negotiable.. ada rezeki kiter jumpe lagi.. :-)


Mia suke rosakkan gamba
The Only Cucu yang Maktok Lala & Tok Min ada.. Manja melampau rasa nak lempang.. Huh..



2 Hero in the Family.. Red Shirt are MINE.. Black Shirt SINGLE.. Hahaha.. X pe Ejot.. nanti ko dapat CIKGU jugak.. Hehehe..

Last checking before check out.. Thanks Owner for the late check out.. :-)



Jom jalan kat bandar... Mia nak naik Menara Taming Sari.. Tutup pulak.. Sebab dah all out working CNY.. Terus declare TUTUP.. Benggang jer Mia.. Cover ngan nek Beca.. X penah naik kan.. Jom..kiter jalan naik beca...



River Cruise pulak.. Semalam x sempat nak naik... 


Cube tengok sape yang excited...??? 



Ika... Adik nak gambar ngan Hard Rock tue.. Hahaha..



Our SMALL Family.. Mia selalu wat muke.. Nak naik kapal nie pun tutup.. Meradang je Mia.. Hahaha



Family Pica.. Sian Yang x termasuk.. Since jadik tukang amek gamba..



Sesi sentap.. Kapal tutup.. Terus x nak jalan.. Nasib la Dady... :-)



Even sekejap... We enjoyed..!!!


"SMALL does't mean limited.. We found a ❤ in a SMALL place"
XOXO

Friday, February 22, 2013

Korek Hidung

Ari nie Teacher bgtau Mia jatuh van.. Terkejut Momy.. Call teacher for clear info. Jatuh sebab terpijak kain sekola.. Hihihi.. Mesti kelam kabut turun.. Sorry la Mia memang tak de pilihan baju kurung sekola memang ada kipas tepi.. Selalu baju kurung Mia baju kurung pahang kain lipat depan.. So...u kene use to it la dik.. Takkan tetiba uniform u sorang lain kan..

Alhamdulillah melecet sikit jer.. Pipi gebu tak terjejas.. Nose small menten small.. Telinga Nabil pun ok.. Tapak tangan ngan lutut melecet sikit.. Teacher cakap Mia x cry.. Gud girl la u dik.. Lain kali kene more careful.. If momy ada peluang Momy amek u blek school..

On de way blek umah selalu ada road block.. Mia siap-siap behave.. Dia kan takut polis.. :-) Momy saje nak usik dia..

Me : Dik, kete polis kat depan tu Momy over take yea..
Mia : Jangaaannnnnnnnnnnnn
Me : Alaaaaaa.....
Mia : Jangaaannnnnnnnnn. Nanti dia marah...
Me : Momy follow kete merah tu over take kete polis..
Mia : (senyaaapppp...takut la tue...)
I pun over take kete polis

Mia : Mie.... Polis tu korekkkkkk idoooonnnnggggggg
Me : Hah? Yea ker...???
Mia : Haah adik nampak.... Hahahahahaha
Me : Hahahahaha
Mia : Apa la polis tu korek idong... (sambil imitate polis korek idong..)

Us : Hahahahahaha

Dah besar dah Mia.. Dulu helpless terbaring lam car sear while Im driving g blek work.. Now dah bule jadik co-pilot.. Kawan bebual.. Tukang wat lawak.. Sharing shoulder.. Kawan gado... I lebiu Adik..

Cer tengok Oren tue tengok je ktorg bergurau.. Munga manggar dr Maulidur Rasul last week.. Pooooojaaaaannn ati Mia tu..




Anak I

Sampaikan hajat selera anak kesayangan.. Yang dah makin tembam.. Debab... 

Nak makan Ikan Masak 3 Rasa.. Momy rasa macam x nak masak sedap-sedap.. Sume makan banyak kalo momy masak.. Pas tue sume makin gemok.. Perut muncit.. Ati sakit.. 

Pas pikir-pikir.. Rasa sian pulak si ebab nie.. karang terpelecok kat sekolah.. Yea laaaaahhhh momy masak... Mia tolong kopek kentang.. 

Order macam-macam.. Nak sayor tapi x mau dalam carbonara.. Masak lain.. Hok Aloh...  okla... Momy baked jer sayur... Anak-anak.. Sabar jer la jadik mak nih... 


Muke puas gile dapat tau momy masak ikan 3 rasa. Makan sungguh-sungguh... Pedas pun tahan.. 

Sian kan anak I... 

Tuesday, February 19, 2013

Where the Baby come from?


I think this the best answer eva...!!! 

Ada chance to manipulate story ngan Mia... 


So sweet & adorable babies... :-)

Monday, February 18, 2013

X de tajuk

Banyak cerita sepanjang cuti yang panjang nih...

Tapi blom ada mood nak cite.. Plusmore gamba lupe nak transfer dari lappy..


Nanti dah rajin kt sembang panjang-panjang... (haish ada ke org nak tau citer...)


Dari yang ada gambar sampai la yang telupe nak amek gambar...


Nak post FM kat my buddies..



Nasib la yea dapat memaner... I pilih sambil kejam mata... :-)

Saturday, February 9, 2013

6th Anniversary

Yeeeeyyyyy...!!! SIX years..!!! :-)

Alhamdullilah...dengan izinNya.. Rumahtangga kami..

Dipermudahkan perjalanan..
Dilimpahi rahmat dan rezekiNya..
Diluaskan akal kami dalam menangani segala dugaan & ujianNya..
Dikurniakan kesabaran yang berganda dalam menyelesaikan segala permasalahan yang timbul..
Dihadiahkan dengan pengalaman yang sangat berharga..
Dimanjakan dengan kasih & sayang dari Nya..

Alhamdullilah kami masih dalam lindunganNya..

Semoga kami kekal menjadi hambaNya yang paling diredhai & disayangi..

Mudah-mudahan kami akan menjadi Suami & Isteri di Dunia & Akhirat.

InsaAllah.. Amin..

:-)

Thursday, February 7, 2013

Souvenir

Yeayyyyyy.... Souvenir dari India dah sampai...

Cute zirafah & my favorite FM.. Mekasih banyak-byk kat boss kecik i yang selalu ingat belikan souvenir kat i bila jalan-jalan. Time kasih daun keladi...nanti beli kan lagi.... :-)

I kirim sari ngan dia.. I cakap nak yellow.. Sekali dia blek jadik choco-gold.. Alahaaaiii... Tapi ok la i dapat sari lagi.. Bule wat baju raya.. Hehehe..


Also ada jugak keychain dr Padang Besar.. Tq Hidayah..


Love.. Love.. Love..

Tuesday, February 5, 2013

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Thursday, February 28, 2013

Jom Jalan Melaka :-)

Jom jalan kata Mak.. Abah nak g Melaka.. Ko nak g x...???

Bile...????

Cuti nie la... (referred to CNY)

Hah..?? Nak stay mane.. last minute nie takut x der hotel.. Betul ke nak g..???

Ntah kata mak.. cube tanya Mamal & Ejot.. nak g tak...??? Ika nak ajer...

Erkkkhhh... Jap tanya diorg...

Sumenyer risau pasal hotel... I dah start google hotel... yang mampu sume dah full.. yang tak mampu pun tinggal sikit jer... Ejot cakap cari homestay... Haaaaa.... Careeeeee....!!!

I kan hebat dalam hal mengoogle.. Hasil panduan dari Sifu Fir.. Yessss...!!! ada homestay... terus booked.. 

Yeaaayyyy..... Jalan lagi.... Since our last trip kan Hatyai... without Ika.. So this time completed..

Melaka packed gile CNY tue.. dari Air Keroh nak sampai Jonker Street pun jammed almost 2 jam.. Kejang kaki Ejot layan clutch.. I nye kete auto.. tenang-tenang ajer.. :-)

Since sampai dah nak maghrib.. terus tuka plan la.. Ingat nak jalan area Bandar Hilir.. Tapi sume dah lapar.. So terus g makan la.. We had BIG Dinner @ Alai Medan Ikan Bakar.. dah selalu kat Umbai.. So tuka la.. Gambar food acam tak der jer... sampai jer terus makan... Layan gambar orang jer la...


Kemain eh si Damia nie.. Make up.. Elessss..
 Sume layan lapar.. abis otak-otak ngan satar dua bakul... Snacking before dinner...



Having gud time with Yang.. Mia kan eksen kalo Ika ngan Atok dia ada.. X mo ngan I.. So I ngan Yang jer lah... ;-)

Ika.. Special kasik ko... Cantekkan telekong nih... Muahahahaha..



Ever & after kat maner bilik mak kat situ kitorg sume kan dok penuhkan & melepak & buat sepah sampai kene halau.. Hahaha..



Nie memang anywhere cam whore.. x paham la...



Besar homestay nie... bole carik kat  ibilik.com .. 3 bilik.. dapor besar giler.. Kami sume serasi kat sini.. Owner pun sangat negotiable.. ada rezeki kiter jumpe lagi.. :-)


Mia suke rosakkan gamba
The Only Cucu yang Maktok Lala & Tok Min ada.. Manja melampau rasa nak lempang.. Huh..



2 Hero in the Family.. Red Shirt are MINE.. Black Shirt SINGLE.. Hahaha.. X pe Ejot.. nanti ko dapat CIKGU jugak.. Hehehe..

Last checking before check out.. Thanks Owner for the late check out.. :-)



Jom jalan kat bandar... Mia nak naik Menara Taming Sari.. Tutup pulak.. Sebab dah all out working CNY.. Terus declare TUTUP.. Benggang jer Mia.. Cover ngan nek Beca.. X penah naik kan.. Jom..kiter jalan naik beca...



River Cruise pulak.. Semalam x sempat nak naik... 


Cube tengok sape yang excited...??? 



Ika... Adik nak gambar ngan Hard Rock tue.. Hahaha..



Our SMALL Family.. Mia selalu wat muke.. Nak naik kapal nie pun tutup.. Meradang je Mia.. Hahaha



Family Pica.. Sian Yang x termasuk.. Since jadik tukang amek gamba..



Sesi sentap.. Kapal tutup.. Terus x nak jalan.. Nasib la Dady... :-)



Even sekejap... We enjoyed..!!!


"SMALL does't mean limited.. We found a ❤ in a SMALL place"
XOXO

Friday, February 22, 2013

Korek Hidung

Ari nie Teacher bgtau Mia jatuh van.. Terkejut Momy.. Call teacher for clear info. Jatuh sebab terpijak kain sekola.. Hihihi.. Mesti kelam kabut turun.. Sorry la Mia memang tak de pilihan baju kurung sekola memang ada kipas tepi.. Selalu baju kurung Mia baju kurung pahang kain lipat depan.. So...u kene use to it la dik.. Takkan tetiba uniform u sorang lain kan..

Alhamdulillah melecet sikit jer.. Pipi gebu tak terjejas.. Nose small menten small.. Telinga Nabil pun ok.. Tapak tangan ngan lutut melecet sikit.. Teacher cakap Mia x cry.. Gud girl la u dik.. Lain kali kene more careful.. If momy ada peluang Momy amek u blek school..

On de way blek umah selalu ada road block.. Mia siap-siap behave.. Dia kan takut polis.. :-) Momy saje nak usik dia..

Me : Dik, kete polis kat depan tu Momy over take yea..
Mia : Jangaaannnnnnnnnnnnn
Me : Alaaaaaa.....
Mia : Jangaaannnnnnnnnn. Nanti dia marah...
Me : Momy follow kete merah tu over take kete polis..
Mia : (senyaaapppp...takut la tue...)
I pun over take kete polis

Mia : Mie.... Polis tu korekkkkkk idoooonnnnggggggg
Me : Hah? Yea ker...???
Mia : Haah adik nampak.... Hahahahahaha
Me : Hahahahaha
Mia : Apa la polis tu korek idong... (sambil imitate polis korek idong..)

Us : Hahahahahaha

Dah besar dah Mia.. Dulu helpless terbaring lam car sear while Im driving g blek work.. Now dah bule jadik co-pilot.. Kawan bebual.. Tukang wat lawak.. Sharing shoulder.. Kawan gado... I lebiu Adik..

Cer tengok Oren tue tengok je ktorg bergurau.. Munga manggar dr Maulidur Rasul last week.. Pooooojaaaaannn ati Mia tu..




Anak I

Sampaikan hajat selera anak kesayangan.. Yang dah makin tembam.. Debab... 

Nak makan Ikan Masak 3 Rasa.. Momy rasa macam x nak masak sedap-sedap.. Sume makan banyak kalo momy masak.. Pas tue sume makin gemok.. Perut muncit.. Ati sakit.. 

Pas pikir-pikir.. Rasa sian pulak si ebab nie.. karang terpelecok kat sekolah.. Yea laaaaahhhh momy masak... Mia tolong kopek kentang.. 

Order macam-macam.. Nak sayor tapi x mau dalam carbonara.. Masak lain.. Hok Aloh...  okla... Momy baked jer sayur... Anak-anak.. Sabar jer la jadik mak nih... 


Muke puas gile dapat tau momy masak ikan 3 rasa. Makan sungguh-sungguh... Pedas pun tahan.. 

Sian kan anak I... 

Tuesday, February 19, 2013

Where the Baby come from?


I think this the best answer eva...!!! 

Ada chance to manipulate story ngan Mia... 


So sweet & adorable babies... :-)

Monday, February 18, 2013

X de tajuk

Banyak cerita sepanjang cuti yang panjang nih...

Tapi blom ada mood nak cite.. Plusmore gamba lupe nak transfer dari lappy..


Nanti dah rajin kt sembang panjang-panjang... (haish ada ke org nak tau citer...)


Dari yang ada gambar sampai la yang telupe nak amek gambar...


Nak post FM kat my buddies..



Nasib la yea dapat memaner... I pilih sambil kejam mata... :-)

Saturday, February 9, 2013

6th Anniversary

Yeeeeyyyyy...!!! SIX years..!!! :-)

Alhamdullilah...dengan izinNya.. Rumahtangga kami..

Dipermudahkan perjalanan..
Dilimpahi rahmat dan rezekiNya..
Diluaskan akal kami dalam menangani segala dugaan & ujianNya..
Dikurniakan kesabaran yang berganda dalam menyelesaikan segala permasalahan yang timbul..
Dihadiahkan dengan pengalaman yang sangat berharga..
Dimanjakan dengan kasih & sayang dari Nya..

Alhamdullilah kami masih dalam lindunganNya..

Semoga kami kekal menjadi hambaNya yang paling diredhai & disayangi..

Mudah-mudahan kami akan menjadi Suami & Isteri di Dunia & Akhirat.

InsaAllah.. Amin..

:-)

Thursday, February 7, 2013

Souvenir

Yeayyyyyy.... Souvenir dari India dah sampai...

Cute zirafah & my favorite FM.. Mekasih banyak-byk kat boss kecik i yang selalu ingat belikan souvenir kat i bila jalan-jalan. Time kasih daun keladi...nanti beli kan lagi.... :-)

I kirim sari ngan dia.. I cakap nak yellow.. Sekali dia blek jadik choco-gold.. Alahaaaiii... Tapi ok la i dapat sari lagi.. Bule wat baju raya.. Hehehe..


Also ada jugak keychain dr Padang Besar.. Tq Hidayah..


Love.. Love.. Love..