Nuffnang Ads

Thursday, May 31, 2012

Gamba Arwah ~berilah saya masa~

Ish... majuk la... 

Nak bukak folder yg ada nama 'dia' pun tak sanggup.. pas tue sume mintak suh remove picture.. pelahan-pelahan la saya buat.. saya pun nak recover perasaan & hati saya..

Tak mampu nak fash back all the memories.. yang saya dah seal kemas2 dalam hati.. saya perlu kan masa untuk bersedia.. tajam betul power reader.. friends.. dalam dunia cyber nie.. suami saya pun belom ada pernah sebut pasal 'dia'.. same goes to me.. dan saya pasti kami tengah recover.. 

Sangat menggangu perasaan saya hari nie.. bukak folder 'dia' nak remove pica yang sepatutnya.. sedey nyeeee.. saya sangat tak bersedia.. dalam cekal ati saya,saya masih lg manusia biasa yang menyimpan kenangan jauh dalam hati saya..

Saya tak mampu nak remove semua.. sebab saya tak sanggup nak bukak satu-satu folder tue... saya bukan photographer yg ada gamba cantek2.. yg ada nie la yg candid.. yang saya bule wat refresh yg kami pernah ada adik yang istimewa nie..

Errmmmppphhhh..... **sedeh laaa..

Tuesday, May 29, 2012

Farm Visit

Since Momy dah biasa handle guest for visit.. So...its simple to handle Mia with farm visit. Plus more Mia pun biasa ngan aktiviti nie before. Cuma dah lama momy tak de peluang nak bawak Mia visit again. 

Busy ngan all those things.. yang happen.. ermmm... entry tertangguh.. :-)

Little farm.. yang panjang sepanjang tali air.. 

Meet 1st cow with baby.. Mia cakap Momy Cow ngan Baby dia..



Dating... cinta terhalang maybe.. one inside & outside..



Amek gamba Mie.. Amek gamba adik ngan cow.. she says..


Enhance skill.. Tepi kete jer.. tapi outside the car laaa...





Okey... next to Cow.. see.. u amek gamba ngan cow, abis partner cow tu majuk.. hahaha... 


Mia cakap dia dah berani.. pas nie nak duduk kat belakang cow pulak.. Hehehe.. 


Next farm kiter gi tengok duck plak.. 

Sunday, May 27, 2012

Copy

Copy by Ammyzyliyana
Copy, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Ekh.. Dah lain la.. Dh tak sama pulak. Muke sape plak nie..

Eyebrows still dady.. Eye almost me.. Nose small mmg dia punye.. Mulot small & jongket tu dady punye..

Overall.. Adil kan.. Getting biger and copy of us..

<3 u Mia..

Friday, May 25, 2012

Dalam Kenangan

Tanggal 23 May 2012 @ 12.45am

Perginya dan tidak akan kembali. Pastinya segala kenangan.. ingatan.. akan kekal dalam hati kami dan sangat bernilai. Akan kami simpul kan sebagai kenangan yang tiada ganti. Pergi nya dia dengan keadaan sangat tenang. Ringan sakaratul yang menjemputnya seolah-olah dihindari kesakitanya. Kami sekeluarga dipermudahkan segala urusan menguruskan jenazah dia.. 

Ramai tetamu yang sudi menghadiahkan bacaan. Ramai yang sudi solatkan. Ramai yang mengiringi ke kuburan. Majlis bacaan tahlil yang dipermudahkan.. Semoga segala yang dihadiahkan menjadik hak pada dia. 


Semoga ditempatkan dia kalangan hambaMu yang soleh.. dipermudakan urusan alam baru dia.. diringankan segala dugaan dan siksaan.. dilapangkan diterangkan kuburnya.. dan tenang dialam baru..


Jasa terakhir dari kami ahli keluarga.. Usungan untuk dia dari wira keluarga kami.. semoga diberkati kamu sekalian.. ~Amen~



Sempat ditinggalkan pada kami waris yang menyerupai dia.. hampir meluruhkan hati kami.. setiap kali melihat wajah satu-satunya zuriat yang ditinggalkan.. semoga sentiasa dilindungi & disayangi anak ini.. 

Semoga kami diberi peluang mendekati anak ini dihari akan datang.. Semoga anak ini mengenali kami bapa & ibu saudaranya dari sebelah ibunya. Semoga kami terus mendapat perkabaran anak ini.. 






Kami akan sering merindui anak ini. Mudah-mudahan anak ini sentiasa dibawah lindunganNya.. ~Amen~


Pada yang sudi berkongsi kisah duka kami.. Mudah-mudahan anda semua dirahmati Allah.. Diberkati.. Berakhir kisah duka keluarga kami.. Telah selamat dia kembali pada penciptaNya.. Sesungguhnya kami sekeluarga terpilih untuk dugaan ini. Alhamdullilah... segalanya telah selesai dan kami terima dengan tabah dan lapang dada.


Semoga kamu diluar sana tidak diduga seperti kami.. InsaAllah..


All blog readers.. terima kasih kerana sudi mengikuti blog saya. Semoga berterusan sokongan   kalian. Semoga binaan silatulrahim ini berterusan. Mudah-mudahan kita bole bertemu diluar sana.. Tegur saya yea.. !! 


Talib.. Moon.. Mudah-mudahan tidak terputus hubungan kekeluargaan kita.. :-)





Kenduri Tahlil

As Salam.. 

Saya mewakili ahli keluarga Arwah Norma. Menjemput semua yang berkelapangan ke majlis tahlil untuk Arwah Norma.  
Kenduri Tahlil & Arwah
Tarikh : 25 May 2012
Masa : 2.15pm (selepas solat jumaat)
Lokasi : Kediaman Keluarga Arwah Norma
No. 33 Parit 1,
Kampung Api-Api,
Pontian, Johor

Sekiranya ada yang sudi meluangkan masa & memerlukan tunjuk arah @ peta. Bole la hubungi saya melalui email saya atau pun mobile suami saya Ramadan. 


Wednesday, May 23, 2012

Perjalanan Terakhir

Perjalanan Terakhir by Ammyzyliyana
Perjalanan Terakhir, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Perjalanan terakhir insan. Berakhir kisah Norma. Semoga diterima segala amalan. Dipermudahkan segala urusan dialam baru.

Terima kasih pada yang sudi meluangkan masa. Terima kasih atas doa kalian. Terima kasih kerana sudi berkongsi duka. Terima kasih atas segalanya.

Monday, May 21, 2012

Melawat Norma

Disebabkan call dari mak subuh tadi. Kami sume cuti & rush ke hospital serdang. Sampai waktu melawat terus bule naik ngan jumpe Norma.

Tak tau nak describe macam mana. Norma full support ngan oksigen machine. Nadi dia nampak ok ngan reading 106. Oksigen reach 88-91. She looked susah nak bernafas. Bergerak-gerak kepala Norma bila tarik nafas.

Mata bengkak.. Sebelah mata dia nampak lebam. Tak sure nape. Kaki & tangan dia sejuk jer. Talib cakap badan Norma hangat. Talib dok letak tuala basah. Kat dahi & badan.

Banyak sangat machine kat Norma. Tak tau function machine tu.. Trust all for Norma.

Semoga semuanya yang terbaik untuk Norma.

Saturday, May 19, 2012

Shower Time

Shower Time by Ammyzyliyana
Shower Time, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

After a while Mr Blue almost jd Mr Grey.. Ari ni treat tuk Mr Blue..

Cuci semua.. Luar & dalam.. Hope bule nampak baru & tak meragam lagi.

:-D

Thursday, May 17, 2012

Thanks Shikin

Thanks kat Shikin sebab ajar tengok nie...
Segar mata aku..
Sakit rahang aku sengeh..


Hahahaha... Siyes lawak... 
Creative tul la budak-budak nie..

Teacher Day Cake

Semalam balik school teacher cakap esok kene pakai baju cantek.. ada makan-makan nak celebrate hari teacher. Momy pun tanya nak kene bawak apa..?? Teacher ngan malu-malu sebut bawak la pape-pape.. 

I was thinking tuk bawak makanan forzen.. bia teacher goreng sendiri.. mane tau nak makan kul bape.. nanti sejuk.. Tapi Dady cakap beli je la kek.. bia Mia suka-suka potong kek.. kids kan love sweet... errmmm..dady nye idea memang selalu cantas idea momy.. terus mia suka.. kek.. 

Suruh Mia pilih kek kat Lavender.. sume dia x berkenan.. secret resepi lagi la kan.. tak menarik & fancy deco dia.. End up g SDS Mia jumpe kek pooooojaaaaannnn hati dia...


...Happy Teacher Days... 

**Nanti kalo ada gamba teacher Mia upload.. Momy share kat sini..

Wednesday, May 16, 2012

Happy Teacher Day

First year Momy teman Mia gi beli present teacher day. Last year dia tak paham lagi. Ari ni balik school terus cakap nak beli kan teacher hadiah..sebab esok ari teacher kata Mia..

Ari tu Mother day tak wish pun kat momy.. Bile momy cakap dia jawab..

Tue.. Hari ibu..
Momy kan MOMY.. Bkn ibu...

Uwaaaaaaa.... Dia tak paham... Emmppphhh...


Dear Teacher's,
Teacher Izzah.. Teacher Zee & Teacher Suria
Happy Teacher Day..

Damia with present for teacher.. 








~ Cheers ~


**Happy teacher day also to All Momy teacher dulu.. Tadika Kemas Kem Kementah.. SRK Jalan Padang Tembak 1, SMK Puteri Wilayah, SMK Sri Perhentian & ITTAR.. May Allah alwayz Bless you..


**Not to forget.. Norma to.. Selamat Hari Guru.. 

Tuesday, May 15, 2012

Monday, May 14, 2012

Munga

Munga by Ammyzyliyana
Munga, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Munga i <3 u kata Mia.

Amek kat belakang school.. Kene letak lam cawan..nnti layu..

Dah besar la Mia. Dah tau appreciate beauty. Mindu nak bau baby... Nak baby Mia.. :|

Meggi

Meggi by Ammyzyliyana
Meggi, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Dari lunch tadi terbayang meggi. Tambah pulak Gee dok wazzup gamba meggi cup. Makin bergelora selera.

Blek keje laju-laju.. Singgah kedai beli sayur sikit tuk meriahkan meggi. Cepat-cepat masak..mandi..solat.. Terus makan..

Owh.. Meggi.. :-D

Thursday, May 10, 2012

Ramadan...??

Ramadan can easily reach used his old number.

Old number new henpon.. 

Katanye beli yang biasa-biasa jer.. Corby.. So,saje je sebut x bleh wazzup la.. 
Sambil gelakkan .. Imagine dia beli kaler FINK.. Nope.. Nope.. nanti gado ngan Mia.. YELLOW.. Nope.. Nope.. sama ngan Ika.. 

Ok lah... WHITE.. 


Sekali dia blek bawak Cik WHITE nie..!!! 


Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
JELESSSSSSS...!!!!
Mencikkk..!!!...

Wednesday, May 9, 2012

Tambang Murah

Mesti lagi murah dari Air Asia & FireFly...
Hahahaha...
Lawak...


Self belt - $5
Relock Valve for self belt - $7
Peanut - sebutir sorang
Charge tgk pamplet - $3
Charge tengok pamplet cepat pulang balik - $4
Pakai topeng oksigen - $75.60

Adoooohaaaiii... 
Nek MAS la..
Hihihi


Cari Ramadan...???

Officially announce henpon Yang hilang.. emmmpph...

Misplace.. senang cakap tercicir lah.. 

If anybody nak cari dia.. bule call my number.. yea.. 

For PTP'ians.. my speed dial 5968..

Bubye... Ace...


Tuesday, May 8, 2012

Angry Bird

Angry Bird by Ammyzyliyana
Angry Bird, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Kalkulator pun nak angry bird.

Berjaya betul branding of angry bird nie. If im the founder Angry Bird ni..mesti dah kaya.. :-D

System Down

Work Hard.. 
Work Smart.. 


Work until Died..



~ Cheers ~

Monday, May 7, 2012

Hectic Week - Part 2

Continued...

Monday - Teringat sardine roll blom amek.. customer nak blek Serawak.. adoooiii... lepas doktor visit Yang.. terus blek Pontian amek sardine roll. On day blek semula.. Yang cakap dia dh bule discharge.. tolong settle kan ngan insurance.. drive laju-laju to reach PSH..

Sampai sepital.. Yang dah siap solat.. Insurance sume dah settle.. Apiz dah tolong... fuh... Alhamdullilah.. Yang dh bule blek.. So kt rehat kat umah jer lah.. Sib baik esoknye public holiday... bule rehat-rehat kat umah.. mendobi baju-baju yang terbengkalai.. also all the house chore..

*************************************************************************************************************
Jap... lupe nak update...

Ahad lepas... MIL cakap Talib nak bawak Norma blek Balakong.. MIL of course la sedey.. also we olls.. dah rasa selesa sangat bila weekend dapat blek kampong & spend time ngan Norma.. but.. Talib pulak rasa lonely kat Balakong.. Kata Talib tak der hati nak wat sume perkara.. sbb tak nampak Norma depan mata.. 

Sangat serba salah... tapi tak pe lah... Tak dinafikan Talib memang jaga Norma dengan baik.. Same goes to MIL.. some more sekarang Yan pun ada tuk bantu.. semoga segala nya baik-baik saje.. 

*************************************************************************************************************

And I missed the moment Norma gerak blek Balakong... sebab lupa & penat sangat... sedar-sedar dah petang jer... they almost half way to Balakong...

So.... Norma sekarang kat Balakong... Moon akan take over blek update.. Me..?? InsaAllah if ada time mesti akan g jengah Normah..

Nnti we olls datang jumpe Norma lagi yea..

Hectic Week - Part 1

Having hectic week.. Exhausted.. 

Blog pun monotor dari dashboard jer.. tak mood nak update.. jez simple-simple update from mobile phone jer.. FB selalu jengah.. tp memang jarang la nak update. Macam tak releven je kan.. I prefer here..

Jom... story mory morning glory..

Sabtu - Super Momy kat Home Sweet Home.. petang balik kampung.. Yang call bagi tau badan dia tak sedap.. drive laju-laju blek kampong. Jumpe kat umah MIL.. Yang looked lemah jer.. slowly badan dia dah start panas. Ajak g klinik tak nak.. Makan panadol jer.. Lepas half batillion balek.. tinggal suku batillion je.. suasana agak lega.. Norma pun stabil. While we olls busy ngan urusan meriuh kan rumah.. 

Malam Yang pulak semakin panas badan dia.. Kejap panas.. kejap sejuk.. tak dapat nak lelap.. Yang asik shivering jer.. Kejap-kejap rasa badan Yang.. Thermometer Mia x bawak pulak.. :-)

Rasa panjang sungguh malam tue.. Sebab x tido kan... hihihi.. Bagi tau Yang.. we need to see a doktor.. He need to consult with doktor on his condition. Since Talib pun baru recover dari Denggi.. So... Takuttttt.... 

Ahad - Pagi-pagi bangun... wat breakfast.. siap-siap terus bawak Yang g klinik.. Agak teruk la keadaan Yang.. abis sume sendi sakit.. Jalan pun dah cam gorilla.. Terus mintak reffer letter.. call Apiz tuk check dokto and slot appointment terus. Balik umah terus kemas-kemas.. 

Langsung lupe terus my cousin ada big day ari tue... Enggagement.. lari jap g jumpe dia.. say congrats.. terus rushing g hospital.. since Apiz dah booked appointment. So tak de la worried sangat. Apiz pun tunggu gak sekali.. 

Jumpe dokto and he advised to admited. Luckily Apiz pro-active she booked room at her supervised ward. Tak payah tunggu lama-lama.. after few procedure Yang dah bule rehat kat ward. Settle insurance matters baru bule rehat kat ward Yang..

Sambung melayan Yang... also Mia yang tak benti-benti jeles as Momy more pampered Dady not her.. Erkkhh... tak benti nak jeles...

Apsal rambut u menten tepacak Yang..?? I dh serabut.. Horror la..
Stay healthy Yang.. I huru hara u sakit.. errmmpph..
Spend a nite at PSH.. We comfort you as i can.. Siyes.. I sayang U.. (blushing...)

Sunday, May 6, 2012

Awek Rempit

Awek Rempit by Ammyzyliyana
Awek Rempit, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Awek rempit in house..

In 10 years time i catch u macam nie.. Siap u..!!

I felt emo.. Suddenly.. Huh..

Friday, May 4, 2012

Berangan

Berangan by Ammyzyliyana
Berangan, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Tangkap Mia berangan. Cakap sorang-sorang. Ketuk-ketuk dinding. Pegang hanger. Ala-ala 'teacher'.. Tanya dia sape nama..?? Teacher Crocodile jawab Mia.

Muka kiut bertudung. Tapi suar boxer je.. Hehehe.. Mia.. Mia..

Wednesday, May 2, 2012

Dady Yang

Dady Day at PSH.. Yang spend 2 days kat PSH.. Demam & infection. 
With comfort by LIttle Nurse Lolipop Mia..


Nurse Lolipop Mia feeded Dady Yang ubat.


Nurse Lolipop bored.. Cari aktiviti melukis & mewarna..


My Big Baby injured.. Sian nye..


Nurse Lolipop majuk as Momy lebih attention kat Dady..
Cari Mia yang tersembunyik...


Jeng.. Jeng.. Jennnnggggg.....


Cuddle time for Nurse Lolipop yang nak sleep..


Alhamdullilah... Yang dah discharge.. almost recover. Now resting kat rumah. 
Planty thanks to yang sudi datang.


Mekasih Bos Kecik

Mekasih Bos Kecik by Ammyzyliyana
Mekasih Bos Kecik, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Pagi-pagi sampai opis nampak gelang pearl n kristal nie.. Yeeehuuuu... Seronok.. SUKA..

~ Sayang Bos kecik ~

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Thursday, May 31, 2012

Gamba Arwah ~berilah saya masa~

Ish... majuk la... 

Nak bukak folder yg ada nama 'dia' pun tak sanggup.. pas tue sume mintak suh remove picture.. pelahan-pelahan la saya buat.. saya pun nak recover perasaan & hati saya..

Tak mampu nak fash back all the memories.. yang saya dah seal kemas2 dalam hati.. saya perlu kan masa untuk bersedia.. tajam betul power reader.. friends.. dalam dunia cyber nie.. suami saya pun belom ada pernah sebut pasal 'dia'.. same goes to me.. dan saya pasti kami tengah recover.. 

Sangat menggangu perasaan saya hari nie.. bukak folder 'dia' nak remove pica yang sepatutnya.. sedey nyeeee.. saya sangat tak bersedia.. dalam cekal ati saya,saya masih lg manusia biasa yang menyimpan kenangan jauh dalam hati saya..

Saya tak mampu nak remove semua.. sebab saya tak sanggup nak bukak satu-satu folder tue... saya bukan photographer yg ada gamba cantek2.. yg ada nie la yg candid.. yang saya bule wat refresh yg kami pernah ada adik yang istimewa nie..

Errmmmppphhhh..... **sedeh laaa..

Tuesday, May 29, 2012

Farm Visit

Since Momy dah biasa handle guest for visit.. So...its simple to handle Mia with farm visit. Plus more Mia pun biasa ngan aktiviti nie before. Cuma dah lama momy tak de peluang nak bawak Mia visit again. 

Busy ngan all those things.. yang happen.. ermmm... entry tertangguh.. :-)

Little farm.. yang panjang sepanjang tali air.. 

Meet 1st cow with baby.. Mia cakap Momy Cow ngan Baby dia..



Dating... cinta terhalang maybe.. one inside & outside..



Amek gamba Mie.. Amek gamba adik ngan cow.. she says..


Enhance skill.. Tepi kete jer.. tapi outside the car laaa...





Okey... next to Cow.. see.. u amek gamba ngan cow, abis partner cow tu majuk.. hahaha... 


Mia cakap dia dah berani.. pas nie nak duduk kat belakang cow pulak.. Hehehe.. 


Next farm kiter gi tengok duck plak.. 

Sunday, May 27, 2012

Copy

Copy by Ammyzyliyana
Copy, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Ekh.. Dah lain la.. Dh tak sama pulak. Muke sape plak nie..

Eyebrows still dady.. Eye almost me.. Nose small mmg dia punye.. Mulot small & jongket tu dady punye..

Overall.. Adil kan.. Getting biger and copy of us..

<3 u Mia..

Friday, May 25, 2012

Dalam Kenangan

Tanggal 23 May 2012 @ 12.45am

Perginya dan tidak akan kembali. Pastinya segala kenangan.. ingatan.. akan kekal dalam hati kami dan sangat bernilai. Akan kami simpul kan sebagai kenangan yang tiada ganti. Pergi nya dia dengan keadaan sangat tenang. Ringan sakaratul yang menjemputnya seolah-olah dihindari kesakitanya. Kami sekeluarga dipermudahkan segala urusan menguruskan jenazah dia.. 

Ramai tetamu yang sudi menghadiahkan bacaan. Ramai yang sudi solatkan. Ramai yang mengiringi ke kuburan. Majlis bacaan tahlil yang dipermudahkan.. Semoga segala yang dihadiahkan menjadik hak pada dia. 


Semoga ditempatkan dia kalangan hambaMu yang soleh.. dipermudakan urusan alam baru dia.. diringankan segala dugaan dan siksaan.. dilapangkan diterangkan kuburnya.. dan tenang dialam baru..


Jasa terakhir dari kami ahli keluarga.. Usungan untuk dia dari wira keluarga kami.. semoga diberkati kamu sekalian.. ~Amen~



Sempat ditinggalkan pada kami waris yang menyerupai dia.. hampir meluruhkan hati kami.. setiap kali melihat wajah satu-satunya zuriat yang ditinggalkan.. semoga sentiasa dilindungi & disayangi anak ini.. 

Semoga kami diberi peluang mendekati anak ini dihari akan datang.. Semoga anak ini mengenali kami bapa & ibu saudaranya dari sebelah ibunya. Semoga kami terus mendapat perkabaran anak ini.. 






Kami akan sering merindui anak ini. Mudah-mudahan anak ini sentiasa dibawah lindunganNya.. ~Amen~


Pada yang sudi berkongsi kisah duka kami.. Mudah-mudahan anda semua dirahmati Allah.. Diberkati.. Berakhir kisah duka keluarga kami.. Telah selamat dia kembali pada penciptaNya.. Sesungguhnya kami sekeluarga terpilih untuk dugaan ini. Alhamdullilah... segalanya telah selesai dan kami terima dengan tabah dan lapang dada.


Semoga kamu diluar sana tidak diduga seperti kami.. InsaAllah..


All blog readers.. terima kasih kerana sudi mengikuti blog saya. Semoga berterusan sokongan   kalian. Semoga binaan silatulrahim ini berterusan. Mudah-mudahan kita bole bertemu diluar sana.. Tegur saya yea.. !! 


Talib.. Moon.. Mudah-mudahan tidak terputus hubungan kekeluargaan kita.. :-)





Kenduri Tahlil

As Salam.. 

Saya mewakili ahli keluarga Arwah Norma. Menjemput semua yang berkelapangan ke majlis tahlil untuk Arwah Norma.  
Kenduri Tahlil & Arwah
Tarikh : 25 May 2012
Masa : 2.15pm (selepas solat jumaat)
Lokasi : Kediaman Keluarga Arwah Norma
No. 33 Parit 1,
Kampung Api-Api,
Pontian, Johor

Sekiranya ada yang sudi meluangkan masa & memerlukan tunjuk arah @ peta. Bole la hubungi saya melalui email saya atau pun mobile suami saya Ramadan. 


Wednesday, May 23, 2012

Perjalanan Terakhir

Perjalanan Terakhir by Ammyzyliyana
Perjalanan Terakhir, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Perjalanan terakhir insan. Berakhir kisah Norma. Semoga diterima segala amalan. Dipermudahkan segala urusan dialam baru.

Terima kasih pada yang sudi meluangkan masa. Terima kasih atas doa kalian. Terima kasih kerana sudi berkongsi duka. Terima kasih atas segalanya.

Monday, May 21, 2012

Melawat Norma

Disebabkan call dari mak subuh tadi. Kami sume cuti & rush ke hospital serdang. Sampai waktu melawat terus bule naik ngan jumpe Norma.

Tak tau nak describe macam mana. Norma full support ngan oksigen machine. Nadi dia nampak ok ngan reading 106. Oksigen reach 88-91. She looked susah nak bernafas. Bergerak-gerak kepala Norma bila tarik nafas.

Mata bengkak.. Sebelah mata dia nampak lebam. Tak sure nape. Kaki & tangan dia sejuk jer. Talib cakap badan Norma hangat. Talib dok letak tuala basah. Kat dahi & badan.

Banyak sangat machine kat Norma. Tak tau function machine tu.. Trust all for Norma.

Semoga semuanya yang terbaik untuk Norma.

Saturday, May 19, 2012

Shower Time

Shower Time by Ammyzyliyana
Shower Time, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

After a while Mr Blue almost jd Mr Grey.. Ari ni treat tuk Mr Blue..

Cuci semua.. Luar & dalam.. Hope bule nampak baru & tak meragam lagi.

:-D

Thursday, May 17, 2012

Thanks Shikin

Thanks kat Shikin sebab ajar tengok nie...
Segar mata aku..
Sakit rahang aku sengeh..


Hahahaha... Siyes lawak... 
Creative tul la budak-budak nie..

Teacher Day Cake

Semalam balik school teacher cakap esok kene pakai baju cantek.. ada makan-makan nak celebrate hari teacher. Momy pun tanya nak kene bawak apa..?? Teacher ngan malu-malu sebut bawak la pape-pape.. 

I was thinking tuk bawak makanan forzen.. bia teacher goreng sendiri.. mane tau nak makan kul bape.. nanti sejuk.. Tapi Dady cakap beli je la kek.. bia Mia suka-suka potong kek.. kids kan love sweet... errmmm..dady nye idea memang selalu cantas idea momy.. terus mia suka.. kek.. 

Suruh Mia pilih kek kat Lavender.. sume dia x berkenan.. secret resepi lagi la kan.. tak menarik & fancy deco dia.. End up g SDS Mia jumpe kek pooooojaaaaannnn hati dia...


...Happy Teacher Days... 

**Nanti kalo ada gamba teacher Mia upload.. Momy share kat sini..

Wednesday, May 16, 2012

Happy Teacher Day

First year Momy teman Mia gi beli present teacher day. Last year dia tak paham lagi. Ari ni balik school terus cakap nak beli kan teacher hadiah..sebab esok ari teacher kata Mia..

Ari tu Mother day tak wish pun kat momy.. Bile momy cakap dia jawab..

Tue.. Hari ibu..
Momy kan MOMY.. Bkn ibu...

Uwaaaaaaa.... Dia tak paham... Emmppphhh...


Dear Teacher's,
Teacher Izzah.. Teacher Zee & Teacher Suria
Happy Teacher Day..

Damia with present for teacher.. 








~ Cheers ~


**Happy teacher day also to All Momy teacher dulu.. Tadika Kemas Kem Kementah.. SRK Jalan Padang Tembak 1, SMK Puteri Wilayah, SMK Sri Perhentian & ITTAR.. May Allah alwayz Bless you..


**Not to forget.. Norma to.. Selamat Hari Guru.. 

Monday, May 14, 2012

Munga

Munga by Ammyzyliyana
Munga, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Munga i <3 u kata Mia.

Amek kat belakang school.. Kene letak lam cawan..nnti layu..

Dah besar la Mia. Dah tau appreciate beauty. Mindu nak bau baby... Nak baby Mia.. :|

Meggi

Meggi by Ammyzyliyana
Meggi, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Dari lunch tadi terbayang meggi. Tambah pulak Gee dok wazzup gamba meggi cup. Makin bergelora selera.

Blek keje laju-laju.. Singgah kedai beli sayur sikit tuk meriahkan meggi. Cepat-cepat masak..mandi..solat.. Terus makan..

Owh.. Meggi.. :-D

Thursday, May 10, 2012

Ramadan...??

Ramadan can easily reach used his old number.

Old number new henpon.. 

Katanye beli yang biasa-biasa jer.. Corby.. So,saje je sebut x bleh wazzup la.. 
Sambil gelakkan .. Imagine dia beli kaler FINK.. Nope.. Nope.. nanti gado ngan Mia.. YELLOW.. Nope.. Nope.. sama ngan Ika.. 

Ok lah... WHITE.. 


Sekali dia blek bawak Cik WHITE nie..!!! 


Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
JELESSSSSSS...!!!!
Mencikkk..!!!...

Wednesday, May 9, 2012

Tambang Murah

Mesti lagi murah dari Air Asia & FireFly...
Hahahaha...
Lawak...


Self belt - $5
Relock Valve for self belt - $7
Peanut - sebutir sorang
Charge tgk pamplet - $3
Charge tengok pamplet cepat pulang balik - $4
Pakai topeng oksigen - $75.60

Adoooohaaaiii... 
Nek MAS la..
Hihihi


Cari Ramadan...???

Officially announce henpon Yang hilang.. emmmpph...

Misplace.. senang cakap tercicir lah.. 

If anybody nak cari dia.. bule call my number.. yea.. 

For PTP'ians.. my speed dial 5968..

Bubye... Ace...


Tuesday, May 8, 2012

Angry Bird

Angry Bird by Ammyzyliyana
Angry Bird, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Kalkulator pun nak angry bird.

Berjaya betul branding of angry bird nie. If im the founder Angry Bird ni..mesti dah kaya.. :-D

System Down

Work Hard.. 
Work Smart.. 


Work until Died..



~ Cheers ~

Monday, May 7, 2012

Hectic Week - Part 2

Continued...

Monday - Teringat sardine roll blom amek.. customer nak blek Serawak.. adoooiii... lepas doktor visit Yang.. terus blek Pontian amek sardine roll. On day blek semula.. Yang cakap dia dh bule discharge.. tolong settle kan ngan insurance.. drive laju-laju to reach PSH..

Sampai sepital.. Yang dah siap solat.. Insurance sume dah settle.. Apiz dah tolong... fuh... Alhamdullilah.. Yang dh bule blek.. So kt rehat kat umah jer lah.. Sib baik esoknye public holiday... bule rehat-rehat kat umah.. mendobi baju-baju yang terbengkalai.. also all the house chore..

*************************************************************************************************************
Jap... lupe nak update...

Ahad lepas... MIL cakap Talib nak bawak Norma blek Balakong.. MIL of course la sedey.. also we olls.. dah rasa selesa sangat bila weekend dapat blek kampong & spend time ngan Norma.. but.. Talib pulak rasa lonely kat Balakong.. Kata Talib tak der hati nak wat sume perkara.. sbb tak nampak Norma depan mata.. 

Sangat serba salah... tapi tak pe lah... Tak dinafikan Talib memang jaga Norma dengan baik.. Same goes to MIL.. some more sekarang Yan pun ada tuk bantu.. semoga segala nya baik-baik saje.. 

*************************************************************************************************************

And I missed the moment Norma gerak blek Balakong... sebab lupa & penat sangat... sedar-sedar dah petang jer... they almost half way to Balakong...

So.... Norma sekarang kat Balakong... Moon akan take over blek update.. Me..?? InsaAllah if ada time mesti akan g jengah Normah..

Nnti we olls datang jumpe Norma lagi yea..

Hectic Week - Part 1

Having hectic week.. Exhausted.. 

Blog pun monotor dari dashboard jer.. tak mood nak update.. jez simple-simple update from mobile phone jer.. FB selalu jengah.. tp memang jarang la nak update. Macam tak releven je kan.. I prefer here..

Jom... story mory morning glory..

Sabtu - Super Momy kat Home Sweet Home.. petang balik kampung.. Yang call bagi tau badan dia tak sedap.. drive laju-laju blek kampong. Jumpe kat umah MIL.. Yang looked lemah jer.. slowly badan dia dah start panas. Ajak g klinik tak nak.. Makan panadol jer.. Lepas half batillion balek.. tinggal suku batillion je.. suasana agak lega.. Norma pun stabil. While we olls busy ngan urusan meriuh kan rumah.. 

Malam Yang pulak semakin panas badan dia.. Kejap panas.. kejap sejuk.. tak dapat nak lelap.. Yang asik shivering jer.. Kejap-kejap rasa badan Yang.. Thermometer Mia x bawak pulak.. :-)

Rasa panjang sungguh malam tue.. Sebab x tido kan... hihihi.. Bagi tau Yang.. we need to see a doktor.. He need to consult with doktor on his condition. Since Talib pun baru recover dari Denggi.. So... Takuttttt.... 

Ahad - Pagi-pagi bangun... wat breakfast.. siap-siap terus bawak Yang g klinik.. Agak teruk la keadaan Yang.. abis sume sendi sakit.. Jalan pun dah cam gorilla.. Terus mintak reffer letter.. call Apiz tuk check dokto and slot appointment terus. Balik umah terus kemas-kemas.. 

Langsung lupe terus my cousin ada big day ari tue... Enggagement.. lari jap g jumpe dia.. say congrats.. terus rushing g hospital.. since Apiz dah booked appointment. So tak de la worried sangat. Apiz pun tunggu gak sekali.. 

Jumpe dokto and he advised to admited. Luckily Apiz pro-active she booked room at her supervised ward. Tak payah tunggu lama-lama.. after few procedure Yang dah bule rehat kat ward. Settle insurance matters baru bule rehat kat ward Yang..

Sambung melayan Yang... also Mia yang tak benti-benti jeles as Momy more pampered Dady not her.. Erkkhh... tak benti nak jeles...

Apsal rambut u menten tepacak Yang..?? I dh serabut.. Horror la..
Stay healthy Yang.. I huru hara u sakit.. errmmpph..
Spend a nite at PSH.. We comfort you as i can.. Siyes.. I sayang U.. (blushing...)

Sunday, May 6, 2012

Awek Rempit

Awek Rempit by Ammyzyliyana
Awek Rempit, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.
Awek rempit in house..

In 10 years time i catch u macam nie.. Siap u..!!

I felt emo.. Suddenly.. Huh..

Friday, May 4, 2012

Berangan

Berangan by Ammyzyliyana
Berangan, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Tangkap Mia berangan. Cakap sorang-sorang. Ketuk-ketuk dinding. Pegang hanger. Ala-ala 'teacher'.. Tanya dia sape nama..?? Teacher Crocodile jawab Mia.

Muka kiut bertudung. Tapi suar boxer je.. Hehehe.. Mia.. Mia..

Wednesday, May 2, 2012

Dady Yang

Dady Day at PSH.. Yang spend 2 days kat PSH.. Demam & infection. 
With comfort by LIttle Nurse Lolipop Mia..


Nurse Lolipop Mia feeded Dady Yang ubat.


Nurse Lolipop bored.. Cari aktiviti melukis & mewarna..


My Big Baby injured.. Sian nye..


Nurse Lolipop majuk as Momy lebih attention kat Dady..
Cari Mia yang tersembunyik...


Jeng.. Jeng.. Jennnnggggg.....


Cuddle time for Nurse Lolipop yang nak sleep..


Alhamdullilah... Yang dah discharge.. almost recover. Now resting kat rumah. 
Planty thanks to yang sudi datang.


Mekasih Bos Kecik

Mekasih Bos Kecik by Ammyzyliyana
Mekasih Bos Kecik, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

Pagi-pagi sampai opis nampak gelang pearl n kristal nie.. Yeeehuuuu... Seronok.. SUKA..

~ Sayang Bos kecik ~