Nuffnang Ads

Wednesday, February 29, 2012

WorldLESS Wednesday

WorldLESS Wednesday by Ammyzyliyana
WorldLESS Wednesday, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

WorldLESS Wednesday

Monday, February 27, 2012

Best Friend Ever


~ Kiter GENG ~

Friday, February 24, 2012

Rumah Cantek

Minggu ceria Mia bila Momy cuti.. Nampak je Momy terus tanya nak pastikan Momy masih lagi cuti.. Confirm je Momy cuti Mia tersengeh-sengeh.. SUKA.. Dady..??? Keje la.. nak belikan susu Mia..

Puas main basikal.. Mengaler.. Daripada pensel kaler.. tukar pada cryon.. tukar pada water kaler.. tulis sana sini.. tukar-tukar book.. guling-guling atas katil.. kuar masuk bilik sana-sini.. sepahkan umah sana sini.. end up Mia ckp dia boring..

Mia : Boring la mie..
Me : Tido la..
Mia : Dah kan tadik.. jom la kt g rumah cantek...
Me : Rumah cantek..??? kat maner...
Mia : Yang kat depan sana tu...
Me : ??????
Mia : Momy brive (drive) adik tunjuk..
Me : Ok lah..

Nak tengok rumah cantek..??



  



Show House Bukit Indah.. Now nie Mia asik tanya nak PINDAH umah cantek.. Erkkkhhh...

InsaAllah.. Mia kene doakan tuk Momy & Dady mewah rezeki..

Thursday, February 23, 2012

A Week For Her

Cuti seminggu last week jaga Mia.. Mia kene quarantine as she diagnose HFMD.. All for u Mia..

Monday, February 20, 2012

Noma @ Hospital Pontian

Hajat Noma nak berehat dibilik Purple tercapai.. dalam masa gembira Noma pulang kerumah dia dibesarkan.. Ada ujian tuk kami sekeluarga.. kami diuji untuk melihat sejauh mana kami mampu menjaga Noma.. Macam mana nak menjaga emosi & mengendalikan Noma dimasa kecemasan..

Noma diserang sesak nafas malam ketiga dirumah. Mak panic sangat bila Noma susah sangat nak bernafas.. Yang ada sekali bantu mak tepuk belakang Noma tuk bantu flame kuar.. Usaha tu tak membantu.. Noma masih lagi sama keadaannya.. End up aku deside tuk bawa ke hospital. Call ambulance bagi full details condition Noma.. lima belas minit ambulance sampai..

Tak payah cakap banyak terus bawa ke hospital. I follow teman Yang ngan Mak.. 4.30pg baru blek.. While Noma dah stabil.. Dokto bagi tau Noma phnumomia.. 2 malam Noma kat Hospital Pontian..



Kaki Noma dah macam baby.. lembut je.. tak berjalan.. Nie kaki ni bule drive dari Pontian ke KL.. Mencari cinta hati dia.. :-)


InsaAllah bule jalan jauh ngan kaki nie..

Noma dah blek ke Balakong last nite.. Hope Noma bule blek Pontian lagi lepas nie.. Expecially on Ayem nye wedding coming April..

Noma Balik Kampung

Mesti ramai dah tau kan.. Noma blek kampong.. Dengan excited nye nak jumpe Noma.. Since weekend memang cuti.. So,Yang requested tuk aku teman mak ngan Noma.. Yea lah.. mane ada yang lain-lain kat umah tu.. since Moon pun dah announce Moon Punye Blog - Noma di Pontian.... So,we olls expected ramai kawan-kawan.. saudara mara.. jiran-jiran yang nak jenguk Noma..

Mak pun mesti perlukan bantuan.. Mesti mak akan di'interview' dek tetamu.. Dah sembang-sembang mesti kering tekak kan... Yeaaahhhh... She need my hand for air tuk tetamu... Sabtu petang mak & Noma sampai bersama lelaki gagah (Talib)... sempat rehat-rehat sekejap terus rumah kene serang dengan tetamu... malam tu sampai mata nie kene tongkat ngan mancis..

Noma nampak excited berada dibilik 'Purple'.. Even dia tak seaktif dulu yang we olls jumpe.. Noma mumblings.. Tapi tak dapat dengar dengan jelas apa yang dia mumbling kan.. even Talib pun tak dapat nak faham.. lagi la kan we olls yang jarang jumpe nie.. sometime nampak Noma give up tuk cakap.. sebab we olls suh ulang byk-byk kali.. shian dia... Evertime kene ulang Noma akan ulang sekali dua pas tue terus dia bosan..

Paling best bila sembang-sembang ngan Noma.. Dia suka garu-garu kaki ke tangan kite.. Geli.. tapi besh.. Siap suh Mia baring sebelah dia, sbb nak tolong garu.. Hahaha... Noma suka kalo kiter picit-picit kaki dia.. lenguh gak nye kan... Sape je yg duduk dekat ngan dia, dia akan tarik tangan suh picit kaki dia.. manje kan.. Rambut Noma dah panjang.. Mak tunjuk parut operation tu pun dh tumbuh rambut.. mak ckp Noma ada uban.. hehehe.. Mungkin kesan ubat or treatment tuk cancer kut.. jadik rosak rambut Noma.. tapi rambut dia halus.. make me remember Harith Iskandar.... 'halussssssss je...'

Sepanjang Noma kat sini.. Aku sempat amek kesempatan tukar kan baju.. lap-lap badan.. sikatkan rambut.. pakaikan bedak.. Mak cakap bia Noma cantek bila kawan-kawan & anak murid dia datang.. :-) Sedih je bila tengok Noma yang dulu gebu dh kurus.. tak pe lah.. Ujian Allah.. Pasti ada hikmah nye.. While tengok Talib lagi la terbit rasa belas.. nak-nak time Talib bergurau ngan Noma.. Laga-laga hidung.. Picit mulot Noma.. Usap-usap pala Noma.. Noma pulak akan tepis-tepis tangan Talib... Owh... Lari lah time tue.. kalo tunggu bule hujan lebat..

Mia & Cik Mah..


Cikgu-cikgu datang melawat Cikgu Noma..


Anak murid yang mendoakan kesejahteraan guru mereka.. mekasih datang ye dik..


Uncle yang turut mengambil peluang melawat Noma..
Opsss.. Yang u so glamor with kain pelekat.. :-)


Noma yang selalu cute.. Besarnye tangan saye..


Planty thanks tuk yang melawat Noma.. mudah2an belas kasihan kamu semua dibalas dengan kebaikkan.. doa-doa kamu semua sampai pada yang Maha Esa & diperkenan kan olehNye..

**Moon,dh siap.. Chapter 1.. Gambar x bape memuaskan..
**Cikgu Zimah.. x dapat nak full your wish.. nanti kalo we olls g umah Noma.. InsaAllah yea.. thank you for the gift..

Tuesday, February 14, 2012

Ada Banyak Cerita

Ada banyak cerita nak syer..

Yang suka.. Yang gembira..
Yang sedeh.. Yang panic..

SubahanAllah... Penuh warna-warni..

InsaAllah akan munyusul nanti..
Ada tanggungjawab yang penting perlu diuruskan dahulu..

5 years

Raikan bersama keluarga..


Sedikit kelainan.. Tak potong cake.. Potong lasagna..



Ramadan + Ammy = Damia

 




Mudah-mudahan kebahagian nie kekal menjadi HAK kami sekeluarga.. ~ Amin ~

**Thanks Bonie.. berjaya siap kan order last minute.. Jangan serik tau..!! :-)

Thursday, February 9, 2012

Dragon Dance

Dragon Dance & Dragon Year

Since my neighborhood area almost Chinese.. Meriah sangat every time CNY.. Expecially ngan munyik merecun.. dah macam bunyik machine gun.. Madly Happening.. Tumpang tengok jiran bakar merecun yang macam papan.. tak lupe jugak merecun jiran yang tersasar masuk lam garaj rumah.. tgk jiran naikkan tanglung masa perayaan apa tah.. tumpang dapat abu kertas sembayang bile jiran semayang hantu..

Bule main kejar-kejar ngan dog jiran.. Enjoy bila dog jiran buat show depan pagar umah.. Bule tumpang dengar dog jiran bark anytime.. Owh.. Bobby.. You sooooooooo sweet...!!

Seronokan jadi Rakyat Malaysia.. Bule tumpang mane-mane perayaan.. Enjoy bila banyak cuti umum.. Sangat special kan 1 Malaysia..

Dragon Dance @ Tesco


Dragon nie nak lompat amek AngPow..


Ada packet AngPow kat buah & sayur..


Dragon makan limau ngan kacang..


Musician


Mia excited sebab selalu nampak lorry group Dragon Dance lalu lalang depan umah..

9 Feb datang lagi

Alhamdulilah.. 9 Feb 2012 muncul lagi.. Complete cycle setahun lagi.. 


~ Happy Anniversary ~


Dear Pemilik SyurgaKu,

Semoga sentiasa ada peluang yang diberikan untuk aku mengumpul mata untuk ke syurgamu.. Ikhlas kan segala yang disediakan untukku.. Jangan jemu membimbingku.. Selalu ingatkan aku sekiranya terlupa.. Sayang lah aku tanpa berubah.. Doakan kesejahteraanku.. Lindungilah aku selalu.. Terima aku seadanya & pimpin lah aku..

Love,
Isteri Kamu..

~ Happy 5th Anniversary ~



Wednesday, February 8, 2012

Pintu yang Selalu Terbuka

Tertarik ngan artikel Agus Shafii ni..

Pintu Yang Selalu Terbuka

By: Muhamad Agus Syafii

Bagaimana kita menilai rumah kita? Sebagai simbol kemewahan, identitas, tempat bermalam, sekedar melepaskan lelah? Ataukah kita melihat sebagai tempat untuk berteduh dan memberikan kesejukan bagi siapapun orang yang datang ke rumah kita? Rasulullah mengajarkan kepada kita "baiti jannati" rumahku adalah surgaku, Rumah menjadi gambaran yang terindah dari surga dan suatu kelegaan yang ramah bagi setiap orang yang lelah dan letih menjalani kehidupan. Tidakkah anda ingin membuka rumah bagi orang-orang disekeliling anda dan teman dari anak-anak ikut bermain dihalaman rumah anda? Sahabat berbagi cerita dengan anda? Bahkan pasangan hidup kita dan anak-anak kita juga bahagia berada di dalam rumah? Semua itu terjadi karena keramahan kita dan kenyamanan disaat menumpahkan keluh kesahnya merasa nyaman dan damai berada disamping kita.

Sahabatku, mari..buka lebar pintu rumah kita, sediakan secangkir teh hangat dengan kasih sayang. Hidangkan sesuatu yang manis, indah & membahagiakan dalam hidup anda untuk orang-orang yang anda cintai dan anda sayangi, pasangan anda, anak-anak anda, orang tua anda, sahabat anda, teman terdekat supaya mereka merasakan kedamaian hati anda. “Kasihilah makhluk di bumi, nanti engkau dikasihi yang di langit.” (HR. Thabrani)

Wassalam,

Muhamad Agus Syafii

Jom tetamu.. datang rumah saya... :-)

Tuesday, February 7, 2012

Astafirullah alazim

..Semoga dihindari diri sendiri serta keturunanku..

~ Astafirullah alazim ~


I'm sooooooooooo spechless..

Thursday, February 2, 2012

Baby & Misteri

Baby & Misteri
Cuba tengok betul-betul..
Budak cute bersama baby..

Mia cakap dia nak Baby.. Ok.. Nanti Momy bagi u baby.. U jangan malas ok bile ada baby..




Gamba yang agak misteri.. kat ujung pala Mia belah kanan.. ada imbasan cam budak pakai uniform sekola.. kata Lin..


Close up... Ada hair paras shoulder.. ada eyes.. muka agak telindung.. kolar baju & baju kale biru gelab..


Haaaaa.... Jeng.. Jeng.. Jeng.. Apa tue..????? Errrmmmm...

Foot Note..
Gamba nie dh dibincang kan.. & dah ada jawapan.. :-)

Bonus + MC = ???

Alhamdullilah.. Reward keje tuk tahun lepas.. Company kasi bonus.. I LOVE my Jobs.. Ahaks..!! Sempena dapat bonus nie aku nak kongsi rezeki sikit lah.. sebab aku terkejut tengok ada lebih sangat lam account.. laju berdenyut jantung aku.. Sib baik aku msih sihat & tidak MC.. Ramai yang MC.. sebab sama terkejut la tengok byk ada lam account.. Alhamdulliah aku masih diperlihara kesihatan walupun terkejut tengok wet banyak lam account..

Cerita kongsi rezeki.. Berkongsi dengan kanak-kanak... Mudah2kan mereka kenyang.. Cerdik belajar.. Aku deside nak anta makanan kat school Mia.. Bia Mia kongsi rezeki lebih nie dengan kawan-kawan dia..



Terlanjur ada lebih.. aku pun dapat kongsi rezeki lebih bersama kawan-kawan kat opis..

Alhamdullilah.. hajat berkongsi rezeki dah selesai.. Semoga aku dikurniakan kesihatan yang baik untuk tahun ini.. Dilimpahi rezeki yang baik.. Dipermudahkan perjalanan hidup & dihindari dari manusia yang kejam..

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Wednesday, February 29, 2012

WorldLESS Wednesday

WorldLESS Wednesday by Ammyzyliyana
WorldLESS Wednesday, a photo by Ammyzyliyana on Flickr.

WorldLESS Wednesday

Monday, February 27, 2012

Best Friend Ever


~ Kiter GENG ~

Friday, February 24, 2012

Rumah Cantek

Minggu ceria Mia bila Momy cuti.. Nampak je Momy terus tanya nak pastikan Momy masih lagi cuti.. Confirm je Momy cuti Mia tersengeh-sengeh.. SUKA.. Dady..??? Keje la.. nak belikan susu Mia..

Puas main basikal.. Mengaler.. Daripada pensel kaler.. tukar pada cryon.. tukar pada water kaler.. tulis sana sini.. tukar-tukar book.. guling-guling atas katil.. kuar masuk bilik sana-sini.. sepahkan umah sana sini.. end up Mia ckp dia boring..

Mia : Boring la mie..
Me : Tido la..
Mia : Dah kan tadik.. jom la kt g rumah cantek...
Me : Rumah cantek..??? kat maner...
Mia : Yang kat depan sana tu...
Me : ??????
Mia : Momy brive (drive) adik tunjuk..
Me : Ok lah..

Nak tengok rumah cantek..??



  



Show House Bukit Indah.. Now nie Mia asik tanya nak PINDAH umah cantek.. Erkkkhhh...

InsaAllah.. Mia kene doakan tuk Momy & Dady mewah rezeki..

Thursday, February 23, 2012

A Week For Her

Cuti seminggu last week jaga Mia.. Mia kene quarantine as she diagnose HFMD.. All for u Mia..

Monday, February 20, 2012

Noma @ Hospital Pontian

Hajat Noma nak berehat dibilik Purple tercapai.. dalam masa gembira Noma pulang kerumah dia dibesarkan.. Ada ujian tuk kami sekeluarga.. kami diuji untuk melihat sejauh mana kami mampu menjaga Noma.. Macam mana nak menjaga emosi & mengendalikan Noma dimasa kecemasan..

Noma diserang sesak nafas malam ketiga dirumah. Mak panic sangat bila Noma susah sangat nak bernafas.. Yang ada sekali bantu mak tepuk belakang Noma tuk bantu flame kuar.. Usaha tu tak membantu.. Noma masih lagi sama keadaannya.. End up aku deside tuk bawa ke hospital. Call ambulance bagi full details condition Noma.. lima belas minit ambulance sampai..

Tak payah cakap banyak terus bawa ke hospital. I follow teman Yang ngan Mak.. 4.30pg baru blek.. While Noma dah stabil.. Dokto bagi tau Noma phnumomia.. 2 malam Noma kat Hospital Pontian..



Kaki Noma dah macam baby.. lembut je.. tak berjalan.. Nie kaki ni bule drive dari Pontian ke KL.. Mencari cinta hati dia.. :-)


InsaAllah bule jalan jauh ngan kaki nie..

Noma dah blek ke Balakong last nite.. Hope Noma bule blek Pontian lagi lepas nie.. Expecially on Ayem nye wedding coming April..

Noma Balik Kampung

Mesti ramai dah tau kan.. Noma blek kampong.. Dengan excited nye nak jumpe Noma.. Since weekend memang cuti.. So,Yang requested tuk aku teman mak ngan Noma.. Yea lah.. mane ada yang lain-lain kat umah tu.. since Moon pun dah announce Moon Punye Blog - Noma di Pontian.... So,we olls expected ramai kawan-kawan.. saudara mara.. jiran-jiran yang nak jenguk Noma..

Mak pun mesti perlukan bantuan.. Mesti mak akan di'interview' dek tetamu.. Dah sembang-sembang mesti kering tekak kan... Yeaaahhhh... She need my hand for air tuk tetamu... Sabtu petang mak & Noma sampai bersama lelaki gagah (Talib)... sempat rehat-rehat sekejap terus rumah kene serang dengan tetamu... malam tu sampai mata nie kene tongkat ngan mancis..

Noma nampak excited berada dibilik 'Purple'.. Even dia tak seaktif dulu yang we olls jumpe.. Noma mumblings.. Tapi tak dapat dengar dengan jelas apa yang dia mumbling kan.. even Talib pun tak dapat nak faham.. lagi la kan we olls yang jarang jumpe nie.. sometime nampak Noma give up tuk cakap.. sebab we olls suh ulang byk-byk kali.. shian dia... Evertime kene ulang Noma akan ulang sekali dua pas tue terus dia bosan..

Paling best bila sembang-sembang ngan Noma.. Dia suka garu-garu kaki ke tangan kite.. Geli.. tapi besh.. Siap suh Mia baring sebelah dia, sbb nak tolong garu.. Hahaha... Noma suka kalo kiter picit-picit kaki dia.. lenguh gak nye kan... Sape je yg duduk dekat ngan dia, dia akan tarik tangan suh picit kaki dia.. manje kan.. Rambut Noma dah panjang.. Mak tunjuk parut operation tu pun dh tumbuh rambut.. mak ckp Noma ada uban.. hehehe.. Mungkin kesan ubat or treatment tuk cancer kut.. jadik rosak rambut Noma.. tapi rambut dia halus.. make me remember Harith Iskandar.... 'halussssssss je...'

Sepanjang Noma kat sini.. Aku sempat amek kesempatan tukar kan baju.. lap-lap badan.. sikatkan rambut.. pakaikan bedak.. Mak cakap bia Noma cantek bila kawan-kawan & anak murid dia datang.. :-) Sedih je bila tengok Noma yang dulu gebu dh kurus.. tak pe lah.. Ujian Allah.. Pasti ada hikmah nye.. While tengok Talib lagi la terbit rasa belas.. nak-nak time Talib bergurau ngan Noma.. Laga-laga hidung.. Picit mulot Noma.. Usap-usap pala Noma.. Noma pulak akan tepis-tepis tangan Talib... Owh... Lari lah time tue.. kalo tunggu bule hujan lebat..

Mia & Cik Mah..


Cikgu-cikgu datang melawat Cikgu Noma..


Anak murid yang mendoakan kesejahteraan guru mereka.. mekasih datang ye dik..


Uncle yang turut mengambil peluang melawat Noma..
Opsss.. Yang u so glamor with kain pelekat.. :-)


Noma yang selalu cute.. Besarnye tangan saye..


Planty thanks tuk yang melawat Noma.. mudah2an belas kasihan kamu semua dibalas dengan kebaikkan.. doa-doa kamu semua sampai pada yang Maha Esa & diperkenan kan olehNye..

**Moon,dh siap.. Chapter 1.. Gambar x bape memuaskan..
**Cikgu Zimah.. x dapat nak full your wish.. nanti kalo we olls g umah Noma.. InsaAllah yea.. thank you for the gift..

Tuesday, February 14, 2012

Ada Banyak Cerita

Ada banyak cerita nak syer..

Yang suka.. Yang gembira..
Yang sedeh.. Yang panic..

SubahanAllah... Penuh warna-warni..

InsaAllah akan munyusul nanti..
Ada tanggungjawab yang penting perlu diuruskan dahulu..

5 years

Raikan bersama keluarga..


Sedikit kelainan.. Tak potong cake.. Potong lasagna..



Ramadan + Ammy = Damia

 




Mudah-mudahan kebahagian nie kekal menjadi HAK kami sekeluarga.. ~ Amin ~

**Thanks Bonie.. berjaya siap kan order last minute.. Jangan serik tau..!! :-)

Thursday, February 9, 2012

Dragon Dance

Dragon Dance & Dragon Year

Since my neighborhood area almost Chinese.. Meriah sangat every time CNY.. Expecially ngan munyik merecun.. dah macam bunyik machine gun.. Madly Happening.. Tumpang tengok jiran bakar merecun yang macam papan.. tak lupe jugak merecun jiran yang tersasar masuk lam garaj rumah.. tgk jiran naikkan tanglung masa perayaan apa tah.. tumpang dapat abu kertas sembayang bile jiran semayang hantu..

Bule main kejar-kejar ngan dog jiran.. Enjoy bila dog jiran buat show depan pagar umah.. Bule tumpang dengar dog jiran bark anytime.. Owh.. Bobby.. You sooooooooo sweet...!!

Seronokan jadi Rakyat Malaysia.. Bule tumpang mane-mane perayaan.. Enjoy bila banyak cuti umum.. Sangat special kan 1 Malaysia..

Dragon Dance @ Tesco


Dragon nie nak lompat amek AngPow..


Ada packet AngPow kat buah & sayur..


Dragon makan limau ngan kacang..


Musician


Mia excited sebab selalu nampak lorry group Dragon Dance lalu lalang depan umah..

9 Feb datang lagi

Alhamdulilah.. 9 Feb 2012 muncul lagi.. Complete cycle setahun lagi.. 


~ Happy Anniversary ~


Dear Pemilik SyurgaKu,

Semoga sentiasa ada peluang yang diberikan untuk aku mengumpul mata untuk ke syurgamu.. Ikhlas kan segala yang disediakan untukku.. Jangan jemu membimbingku.. Selalu ingatkan aku sekiranya terlupa.. Sayang lah aku tanpa berubah.. Doakan kesejahteraanku.. Lindungilah aku selalu.. Terima aku seadanya & pimpin lah aku..

Love,
Isteri Kamu..

~ Happy 5th Anniversary ~



Wednesday, February 8, 2012

Pintu yang Selalu Terbuka

Tertarik ngan artikel Agus Shafii ni..

Pintu Yang Selalu Terbuka

By: Muhamad Agus Syafii

Bagaimana kita menilai rumah kita? Sebagai simbol kemewahan, identitas, tempat bermalam, sekedar melepaskan lelah? Ataukah kita melihat sebagai tempat untuk berteduh dan memberikan kesejukan bagi siapapun orang yang datang ke rumah kita? Rasulullah mengajarkan kepada kita "baiti jannati" rumahku adalah surgaku, Rumah menjadi gambaran yang terindah dari surga dan suatu kelegaan yang ramah bagi setiap orang yang lelah dan letih menjalani kehidupan. Tidakkah anda ingin membuka rumah bagi orang-orang disekeliling anda dan teman dari anak-anak ikut bermain dihalaman rumah anda? Sahabat berbagi cerita dengan anda? Bahkan pasangan hidup kita dan anak-anak kita juga bahagia berada di dalam rumah? Semua itu terjadi karena keramahan kita dan kenyamanan disaat menumpahkan keluh kesahnya merasa nyaman dan damai berada disamping kita.

Sahabatku, mari..buka lebar pintu rumah kita, sediakan secangkir teh hangat dengan kasih sayang. Hidangkan sesuatu yang manis, indah & membahagiakan dalam hidup anda untuk orang-orang yang anda cintai dan anda sayangi, pasangan anda, anak-anak anda, orang tua anda, sahabat anda, teman terdekat supaya mereka merasakan kedamaian hati anda. “Kasihilah makhluk di bumi, nanti engkau dikasihi yang di langit.” (HR. Thabrani)

Wassalam,

Muhamad Agus Syafii

Jom tetamu.. datang rumah saya... :-)

Tuesday, February 7, 2012

Astafirullah alazim

..Semoga dihindari diri sendiri serta keturunanku..

~ Astafirullah alazim ~


I'm sooooooooooo spechless..

Thursday, February 2, 2012

Baby & Misteri

Baby & Misteri
Cuba tengok betul-betul..
Budak cute bersama baby..

Mia cakap dia nak Baby.. Ok.. Nanti Momy bagi u baby.. U jangan malas ok bile ada baby..




Gamba yang agak misteri.. kat ujung pala Mia belah kanan.. ada imbasan cam budak pakai uniform sekola.. kata Lin..


Close up... Ada hair paras shoulder.. ada eyes.. muka agak telindung.. kolar baju & baju kale biru gelab..


Haaaaa.... Jeng.. Jeng.. Jeng.. Apa tue..????? Errrmmmm...

Foot Note..
Gamba nie dh dibincang kan.. & dah ada jawapan.. :-)

Bonus + MC = ???

Alhamdullilah.. Reward keje tuk tahun lepas.. Company kasi bonus.. I LOVE my Jobs.. Ahaks..!! Sempena dapat bonus nie aku nak kongsi rezeki sikit lah.. sebab aku terkejut tengok ada lebih sangat lam account.. laju berdenyut jantung aku.. Sib baik aku msih sihat & tidak MC.. Ramai yang MC.. sebab sama terkejut la tengok byk ada lam account.. Alhamdulliah aku masih diperlihara kesihatan walupun terkejut tengok wet banyak lam account..

Cerita kongsi rezeki.. Berkongsi dengan kanak-kanak... Mudah2kan mereka kenyang.. Cerdik belajar.. Aku deside nak anta makanan kat school Mia.. Bia Mia kongsi rezeki lebih nie dengan kawan-kawan dia..



Terlanjur ada lebih.. aku pun dapat kongsi rezeki lebih bersama kawan-kawan kat opis..

Alhamdullilah.. hajat berkongsi rezeki dah selesai.. Semoga aku dikurniakan kesihatan yang baik untuk tahun ini.. Dilimpahi rezeki yang baik.. Dipermudahkan perjalanan hidup & dihindari dari manusia yang kejam..