Nuffnang Ads

Monday, July 15, 2013

Salam Ramadan

Selamat Berpuasa...

Puasa yang biasa.. Tak ada yang lua biasa.. 

Yang lain dari biasa Mia yang dah mula berpuasa penuh.. Ajak g bazar Mia x tau nak makan apa.. Pusing-pusing end up dia nak blek.. Belila pape-pape kata Mia.. 

Alhamdullilah... Mia ok-ok jer puasa.. Dah buang sehari sebab sakit gigi.. Dah settle dah gigi dia.. cabut.. Bule puasa blek.. Batuk yang lama tu blek semula.. Minum air beli kat bazar.. X masak kut air dia.. Selsema pun dah menjengah.. mudah-mudahan dah ok la selseme tue..

Weekend aktiviti..

Mia pinjam Kiki.. Menjejes-jejes air lior Kiki kene dukung ngan Kakak Eiyah.. 


Cuddle Time with Atok sementara tunggu buka puasa.. 



Maktok Lala belanje Jam sempene puasa.. Tak...Mia pau Maktok Lala..


Sabtu ari tue Abah masak Bubur Lambuk kat masjid.. Sedap tul.. Teringat cam Arwah Baktuk wat.. I plak kat umah merialisasikan keinginan tekak nak makan mee kari.. Apakah... nak mengemokkan badan yg mmg dh gomok nih.. Ahad layan mak jalan-jalan beli buka posa kat luar.. 

Tak tau la.. Apsal tahun ni juadah buka yang beli kat lua sume rasa nye sangat 'Biasa' jer.. tak kene ngan tekak.. Kene masak sendiri la.. Kene rajin okeh.. 

Gamba sume x der... malas nak snap.. wat bunyik perut jer..

**entry yg tak bape menarik.. huh

Monday, July 8, 2013

Ziarah

Macam biasa tahun sebelom-sebelomnya...sebelom Ramadan.. Kami semua kan menziarah keluarga yang dah kembali.. Yang sering kami ingat setiap kali solat.. Tahun nie kami join Tahlil Perdana kat mesjid.. So tak buat kat rumah.. Mudah-mudahan zat tahlil tue sampai pada mereka.. InsaAllah..

Tahun nie Mia join sekali.. Selalu sembunyi-sembunyil mak ngan abah gi.. Malas nak bawak dia.. Tau jer la.. dia kan super duper berani.. plus ngan mata special dia tue.. kang tah apa-apa dia cakap.. Sume orang tak nak bawak dia.. :-)

Tapi tahun Mia macam dah faham lebih sikit.. Jom la kiter g... Sebelom nie Mia dah g ngan Atok Min sama ngan Kakak Atok Min Family.. Dia lebih hebat jalan menyusur celah-celah nisan.. Dia dah tau mana satu kubur nak singgah.. Tolong mak bersihkan kubur sedara yang tiada waris.. 


Tekun Mia

Keluarga Mak.. Arwah Baktuk, Maktuk & Poksu..
Ada 2 lagi Kakak Mak.. Dikuburkan di kawasan lain..


Keluarga Abah.. Yayi & Nenek..



Arwah Norma..


Semoga semuanya ditempatkan bersama mereka yang soleh & solehah.. InsaAllah.. 

~Amen~

****Momy tak lupe pada Baby.. Kamu sentiasa dalam hati.. Alfatihah..

Tuesday, July 2, 2013

Spread the Love

Sometime.. She make me cry deep inside..

I grand you to spread a love you have..
Blow it dear.. Blow it..
Lets others feel it's..






May you have PLENTY LOVE in return Mia..
Plenty.. Plenty.. LOVE..



Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Monday, July 15, 2013

Salam Ramadan

Selamat Berpuasa...

Puasa yang biasa.. Tak ada yang lua biasa.. 

Yang lain dari biasa Mia yang dah mula berpuasa penuh.. Ajak g bazar Mia x tau nak makan apa.. Pusing-pusing end up dia nak blek.. Belila pape-pape kata Mia.. 

Alhamdullilah... Mia ok-ok jer puasa.. Dah buang sehari sebab sakit gigi.. Dah settle dah gigi dia.. cabut.. Bule puasa blek.. Batuk yang lama tu blek semula.. Minum air beli kat bazar.. X masak kut air dia.. Selsema pun dah menjengah.. mudah-mudahan dah ok la selseme tue..

Weekend aktiviti..

Mia pinjam Kiki.. Menjejes-jejes air lior Kiki kene dukung ngan Kakak Eiyah.. 


Cuddle Time with Atok sementara tunggu buka puasa.. 



Maktok Lala belanje Jam sempene puasa.. Tak...Mia pau Maktok Lala..


Sabtu ari tue Abah masak Bubur Lambuk kat masjid.. Sedap tul.. Teringat cam Arwah Baktuk wat.. I plak kat umah merialisasikan keinginan tekak nak makan mee kari.. Apakah... nak mengemokkan badan yg mmg dh gomok nih.. Ahad layan mak jalan-jalan beli buka posa kat luar.. 

Tak tau la.. Apsal tahun ni juadah buka yang beli kat lua sume rasa nye sangat 'Biasa' jer.. tak kene ngan tekak.. Kene masak sendiri la.. Kene rajin okeh.. 

Gamba sume x der... malas nak snap.. wat bunyik perut jer..

**entry yg tak bape menarik.. huh

Monday, July 8, 2013

Ziarah

Macam biasa tahun sebelom-sebelomnya...sebelom Ramadan.. Kami semua kan menziarah keluarga yang dah kembali.. Yang sering kami ingat setiap kali solat.. Tahun nie kami join Tahlil Perdana kat mesjid.. So tak buat kat rumah.. Mudah-mudahan zat tahlil tue sampai pada mereka.. InsaAllah..

Tahun nie Mia join sekali.. Selalu sembunyi-sembunyil mak ngan abah gi.. Malas nak bawak dia.. Tau jer la.. dia kan super duper berani.. plus ngan mata special dia tue.. kang tah apa-apa dia cakap.. Sume orang tak nak bawak dia.. :-)

Tapi tahun Mia macam dah faham lebih sikit.. Jom la kiter g... Sebelom nie Mia dah g ngan Atok Min sama ngan Kakak Atok Min Family.. Dia lebih hebat jalan menyusur celah-celah nisan.. Dia dah tau mana satu kubur nak singgah.. Tolong mak bersihkan kubur sedara yang tiada waris.. 


Tekun Mia

Keluarga Mak.. Arwah Baktuk, Maktuk & Poksu..
Ada 2 lagi Kakak Mak.. Dikuburkan di kawasan lain..


Keluarga Abah.. Yayi & Nenek..



Arwah Norma..


Semoga semuanya ditempatkan bersama mereka yang soleh & solehah.. InsaAllah.. 

~Amen~

****Momy tak lupe pada Baby.. Kamu sentiasa dalam hati.. Alfatihah..

Tuesday, July 2, 2013

Spread the Love

Sometime.. She make me cry deep inside..

I grand you to spread a love you have..
Blow it dear.. Blow it..
Lets others feel it's..






May you have PLENTY LOVE in return Mia..
Plenty.. Plenty.. LOVE..