Nuffnang Ads

Monday, August 19, 2013

Weekend *Raya*

Puas dah dok lepak umah Atok.. So back to normal yea Mia.. Sebab U nak Momy bukan anak Atok.. :-)

Saje je amek awal supaya dapat kikis lemak manje & negada dia.. Yang paling penting sekali.. Momy & Dady dah rindu gile kat Ebab nie..

Saturday kite g kipmart beli barang basah.. nak masak sikit tuk Family Yang yang datang beraya.. Sempat pusing-pusing kipmart sekejap.. tak der tujuan.. tuk mengelakkan 'damage' jom la kiter blek.. Malam kite tunggu orang datang.. 

**maner gamba...?? x de.. i kan tuan rumah.. so mengawal traficc dirumah..**

Sunday.. Yang kasi bawak Mia jalan.. Mia nak g Legoland.. Siyes I malas nak g Legoland.. panas.. I cakap kat Mia kt g Zoo nak..??? Terus excited Mia.. Jom.. G zooooooo...

Malu konon suh gamba kat entrance tu.. Dia cakap dia dah besar.. Haish.. 


Masuk dalam je Mia dah start suke.. Even melengas badan.. 


 Snack for Dady.. 

Animal's 
Peacock

Mouse dear

Camel
I cakap kat Mia.. Camel nie dulu x de kete. Rasulrullah naik dia tuk mengembara..g keje.. Sudden Mia rasa impress ngan Camel nih.. Hehehe

Special tuk Auntly Lin nak tengok pinguin.. tak der.. lebih kurang je kale Tapir nie.. Bule la kan..


Poney Ride..

Stress muke sebab takut.. Poney tue toleh-toleh tengok dia..


Panda tuk Uncle Fir.. hehehe.. tenang uncle fir jawab exam dah dpt tengok Panda..


Finaly Mia dapat main castle nie.. Sebab Momy banyak masa nak abiskan tuk Mia..




Balik umah terus pengsan tido dua-dua.. x sedar pun Dady blek.. 

Malam kitr g open house plak.. Yeayyy...!!

Ari ni dah start sekolah.. Back to my morning routine.. :-) 

**we are counting for Borneo Trip this weekend.. weehuuu**

Tuesday, August 13, 2013

Yeayy Raya..

Selamat Hari Raya

**fir kutuk i nye wish kat insta kengkonon raya kat obersea**

Selamat Hari Raya
Selamat Hari Raya
Selamat Hari Raya

**annoying**

Raya bersama keluarga I memang nie jer la orang nye... Kan I 3 org jer.. Ipar duai blom ada.. Anak sedara pun tak der.. Mia sorang jer.. 

Pagi Raya rushing sebab Yang kijer noon shift.. Salam-salam kat umah my mum.. berebut g umah PIL.. sampai sana salam2.. terus g kubor.. I dh g masa pose tue.. tak per lah... i g gak lagi.. Nak rush blek Yang nak keje.. Tak de plak gamba ngan family in law.. rushing kan..
Mia nih
Family Potret

 


Mak.. Mintak mahap.. selalu gado2 ngan mak.. Tapi kiter sayang mak over the moon & back.. Sorry mak... Jubah raya mak x siap potong.. 


I ada baca artikel.. Nape kiter hug mak jer.. Jarang hug abah.. Sedangkan dia yang besarkan kiter ngan tenaga dia.. This year I hug abah more.. Abah jarang cakap tak pada I.. sume ok.. Kite pun sayang abah over the moon & back.. 


I part of Him.. Eh..tak der gamba i salam ngan Yang.. I salam semunyik2.. Banyak sgt nak kene reveal kan.. So we done in private.. :-)


Buah hati Atok.. 


Kawan gado Maktok..


I nye gap ngan Ika 12 years.. I rasa now i'm like a mum to her.. Even dia x dgr sgt pun ckp I.. hahaha..


We are Amin's..

Behine the scene 

Gamba gembira Mia.. tak tau la apa yang dia happy sangat..




Selamat Hari Raya.. Jemput la datang umah.. Call dulu tau.. Kang kering tekak bagi salam.. I x der.. maklum.. I homesick.. kalo x jumpe mak i tiap-tiap minggu... :-)

Friday, August 2, 2013

Mia.. Ika.. Kiki

Lama tak update..
Rasa macam tak der apa nak cite..
Cite lauk buka pose pun tak sempat nak snap..
Cite lauk sahur pun tak sempat nak snap..
Ker I yang malas..
Lupe kan..

Kali nie pose rasa cam cepat jer..
Banyak lagi nak buat..
Rasa x sempat sangat..
Last few days i tekejut tengok kelender..
Eh... seminggu lagi nak raya...
Baju raya pun tailor lom call suh amek..
Ayayaya...

Nanti la I update banyak2 gambar raya...

Nie kiter layan dulu gamba cinta hati saye.. yang semakin cranky & ngada-ngada..
Malam dia tido.. I tepok2 montot dia..

Gamba sume muke annoying cam mintak penampar.. 



SiKiki kecik nie pun same.. Momy jumpe siap drumstick tue..


Nie kalo Mia tengok menangis Ika gambar ngan Kiki.. Xyah tunjuk la.. Hehehe

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Monday, August 19, 2013

Weekend *Raya*

Puas dah dok lepak umah Atok.. So back to normal yea Mia.. Sebab U nak Momy bukan anak Atok.. :-)

Saje je amek awal supaya dapat kikis lemak manje & negada dia.. Yang paling penting sekali.. Momy & Dady dah rindu gile kat Ebab nie..

Saturday kite g kipmart beli barang basah.. nak masak sikit tuk Family Yang yang datang beraya.. Sempat pusing-pusing kipmart sekejap.. tak der tujuan.. tuk mengelakkan 'damage' jom la kiter blek.. Malam kite tunggu orang datang.. 

**maner gamba...?? x de.. i kan tuan rumah.. so mengawal traficc dirumah..**

Sunday.. Yang kasi bawak Mia jalan.. Mia nak g Legoland.. Siyes I malas nak g Legoland.. panas.. I cakap kat Mia kt g Zoo nak..??? Terus excited Mia.. Jom.. G zooooooo...

Malu konon suh gamba kat entrance tu.. Dia cakap dia dah besar.. Haish.. 


Masuk dalam je Mia dah start suke.. Even melengas badan.. 


 Snack for Dady.. 

Animal's 
Peacock

Mouse dear

Camel
I cakap kat Mia.. Camel nie dulu x de kete. Rasulrullah naik dia tuk mengembara..g keje.. Sudden Mia rasa impress ngan Camel nih.. Hehehe

Special tuk Auntly Lin nak tengok pinguin.. tak der.. lebih kurang je kale Tapir nie.. Bule la kan..


Poney Ride..

Stress muke sebab takut.. Poney tue toleh-toleh tengok dia..


Panda tuk Uncle Fir.. hehehe.. tenang uncle fir jawab exam dah dpt tengok Panda..


Finaly Mia dapat main castle nie.. Sebab Momy banyak masa nak abiskan tuk Mia..




Balik umah terus pengsan tido dua-dua.. x sedar pun Dady blek.. 

Malam kitr g open house plak.. Yeayyy...!!

Ari ni dah start sekolah.. Back to my morning routine.. :-) 

**we are counting for Borneo Trip this weekend.. weehuuu**

Tuesday, August 13, 2013

Yeayy Raya..

Selamat Hari Raya

**fir kutuk i nye wish kat insta kengkonon raya kat obersea**

Selamat Hari Raya
Selamat Hari Raya
Selamat Hari Raya

**annoying**

Raya bersama keluarga I memang nie jer la orang nye... Kan I 3 org jer.. Ipar duai blom ada.. Anak sedara pun tak der.. Mia sorang jer.. 

Pagi Raya rushing sebab Yang kijer noon shift.. Salam-salam kat umah my mum.. berebut g umah PIL.. sampai sana salam2.. terus g kubor.. I dh g masa pose tue.. tak per lah... i g gak lagi.. Nak rush blek Yang nak keje.. Tak de plak gamba ngan family in law.. rushing kan..
Mia nih
Family Potret

 


Mak.. Mintak mahap.. selalu gado2 ngan mak.. Tapi kiter sayang mak over the moon & back.. Sorry mak... Jubah raya mak x siap potong.. 


I ada baca artikel.. Nape kiter hug mak jer.. Jarang hug abah.. Sedangkan dia yang besarkan kiter ngan tenaga dia.. This year I hug abah more.. Abah jarang cakap tak pada I.. sume ok.. Kite pun sayang abah over the moon & back.. 


I part of Him.. Eh..tak der gamba i salam ngan Yang.. I salam semunyik2.. Banyak sgt nak kene reveal kan.. So we done in private.. :-)


Buah hati Atok.. 


Kawan gado Maktok..


I nye gap ngan Ika 12 years.. I rasa now i'm like a mum to her.. Even dia x dgr sgt pun ckp I.. hahaha..


We are Amin's..

Behine the scene 

Gamba gembira Mia.. tak tau la apa yang dia happy sangat..




Selamat Hari Raya.. Jemput la datang umah.. Call dulu tau.. Kang kering tekak bagi salam.. I x der.. maklum.. I homesick.. kalo x jumpe mak i tiap-tiap minggu... :-)

Friday, August 2, 2013

Mia.. Ika.. Kiki

Lama tak update..
Rasa macam tak der apa nak cite..
Cite lauk buka pose pun tak sempat nak snap..
Cite lauk sahur pun tak sempat nak snap..
Ker I yang malas..
Lupe kan..

Kali nie pose rasa cam cepat jer..
Banyak lagi nak buat..
Rasa x sempat sangat..
Last few days i tekejut tengok kelender..
Eh... seminggu lagi nak raya...
Baju raya pun tailor lom call suh amek..
Ayayaya...

Nanti la I update banyak2 gambar raya...

Nie kiter layan dulu gamba cinta hati saye.. yang semakin cranky & ngada-ngada..
Malam dia tido.. I tepok2 montot dia..

Gamba sume muke annoying cam mintak penampar.. 



SiKiki kecik nie pun same.. Momy jumpe siap drumstick tue..


Nie kalo Mia tengok menangis Ika gambar ngan Kiki.. Xyah tunjuk la.. Hehehe