Nuffnang Ads

Wednesday, September 24, 2014

Rokok Daun

Nostalgia sangat Rokok Daun ni.. Rasanye ramai yg penah curi-curi cube.. Termasukla i.. Hehehe

Mia blek sekola cite kawan dia small boy.. Teman abang dia smith (ni perkatan merokok tu family kami).. Pas tu abang dia letak kat mulut dia,dia pun terrrrrsedut..!! Haaaa...small lagi dah smith kata Mia.. Ngan muke-muke dia cite.. Pas tu ticer cakap kalo smith nanti jantung berlobang-lobang.. I said paru-paru.. Okeh kata Mia..

Tapi mieeee... Dia isap ROKOK DAUN.. Ada ke rokok daun??? Pelik jer..

The questionare is begin.. Terus i teringat En. GOOGLE.. Desperately i need he help..

Google je pix rokok daun terus bagi Mia tengok.. Mia terus berganda confuse.. I explaint kat Mia..

ROKOK DAUN tu rokok...

Rokok orang dulu.. dulu-dulu x de rokok dalam kotak macam sekarang.. Diorg kene buat sendiri.. Amek daun nipah letak tembakau..gulung-gulung.. Baru leh isap..

Ooooo... Kata Mia..

Suddently Mak i cakap.. Sume org penah isap rokok daun.. Isap curi-curi.. Momy penah.. Ika penah.. Angah penah.. Curi-curi isap rokok daun arwah baktuk..

Terjegil mata Mia dengar Mak i cite.. Kantoii Momy.. Dapat i jelingan dari Mia.. Hahaha..

Itu duluuuuuuu i cakap kat Mia.. Hahaha

#momykantoi

Tuesday, September 16, 2014

Soother

Momy beli or Dady beli?

Momy beli sekali ngan starter pack bottle new born.. Complete.. Darif ok jer ngan botol yang i beli..

Darif suke nak duduk lam baju sambil cuddle.. Sambil memilk.. Sakit bahu ngan belakang i.. I cube bagi soother.. Sayang nye usaha i kadang ok kadang gagal.. Darif selambe je ludah soother..

Dady muncul ngan soklan yang bole mengecikkan ati i.. Tapi i dah immune.. Kata Dady mungkin dia x suke soother yang i beli.. Ehemmm..

I cakap pegi la belikan yang lain.. U g cari kat baby shop.. Laju je Dady pegi.. Kata dia nak cari sama macam Mia nye dulu..

Dady balik ngan bangga bagitau Darif dia belikan soother ada roket.. I pun hah??? Roket..?? Gamba je upernye.. Dady cakap dia pilih macam-macam jenis.. Nengok yang ni paling best..

Terus nak bagi Darif.. I cakap boil la dulu.. Baru bagi..

Outcome dia sangat memberangsangkan.. Darif love Dady Soother.. Senang je nk bagi.. Jarang tolak.. Tido pun lena.. Dady bangga sangat.. Sambil cakap..

"When u buy with heart not only with money....its priceless...."

Dady rasa caner i selalu rasa suke bile anak suke ngan apa kite belikan.. Bile anak appreciate apa yang kite buat..

Alhamdulilah.. Terima kasih anak..

**Momy yakin Darif anak yang akan selalu menyenangkan hati Momy & Dady dunia & akhirat.. InsaAllah.. :-)

Wednesday, September 10, 2014

Teman Baru

Adapt Situation..

Tu kata omputeh.. Tapi memang kami sedang membiasakan diri dengan situasi baru.. Khalifah baru menyertai family comel kami.. Yang dinanti sangat-sangat.
We olls excited dengan dia.. Geram.. Sedap sangat bau syurga yang dia bawa.. Asik kene gomol je..

Momy do momy task.. Fuh.. Berpeluh okey.. Ni masih lagi on mak hand.. Sok dah blek umah sendiri.. Wase kan.. Hahaha

Dady Yang is a best partner.. Sepanjang cuti sangat helpfull.. 3 weeks leave sume Dady siapkan.. Cakap je nak apa.. Rasa macam "Princess".. :-P

Mia pun helpfull even kadang-kadang malas.. Asik datang gomol Abang je.. Kadang-kadang menyumbang kemarahan momy.. Hahaha

Now Mia dah ada kawan teman wat homework.. Abang teman sambil wat munyik macam-macam..

Haish.. Complete dah kuarga small kami.. Mudah2an Allah sentiasa bahagiakan kami..

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Wednesday, September 24, 2014

Rokok Daun

Nostalgia sangat Rokok Daun ni.. Rasanye ramai yg penah curi-curi cube.. Termasukla i.. Hehehe

Mia blek sekola cite kawan dia small boy.. Teman abang dia smith (ni perkatan merokok tu family kami).. Pas tu abang dia letak kat mulut dia,dia pun terrrrrsedut..!! Haaaa...small lagi dah smith kata Mia.. Ngan muke-muke dia cite.. Pas tu ticer cakap kalo smith nanti jantung berlobang-lobang.. I said paru-paru.. Okeh kata Mia..

Tapi mieeee... Dia isap ROKOK DAUN.. Ada ke rokok daun??? Pelik jer..

The questionare is begin.. Terus i teringat En. GOOGLE.. Desperately i need he help..

Google je pix rokok daun terus bagi Mia tengok.. Mia terus berganda confuse.. I explaint kat Mia..

ROKOK DAUN tu rokok...

Rokok orang dulu.. dulu-dulu x de rokok dalam kotak macam sekarang.. Diorg kene buat sendiri.. Amek daun nipah letak tembakau..gulung-gulung.. Baru leh isap..

Ooooo... Kata Mia..

Suddently Mak i cakap.. Sume org penah isap rokok daun.. Isap curi-curi.. Momy penah.. Ika penah.. Angah penah.. Curi-curi isap rokok daun arwah baktuk..

Terjegil mata Mia dengar Mak i cite.. Kantoii Momy.. Dapat i jelingan dari Mia.. Hahaha..

Itu duluuuuuuu i cakap kat Mia.. Hahaha

#momykantoi

Tuesday, September 16, 2014

Soother

Momy beli or Dady beli?

Momy beli sekali ngan starter pack bottle new born.. Complete.. Darif ok jer ngan botol yang i beli..

Darif suke nak duduk lam baju sambil cuddle.. Sambil memilk.. Sakit bahu ngan belakang i.. I cube bagi soother.. Sayang nye usaha i kadang ok kadang gagal.. Darif selambe je ludah soother..

Dady muncul ngan soklan yang bole mengecikkan ati i.. Tapi i dah immune.. Kata Dady mungkin dia x suke soother yang i beli.. Ehemmm..

I cakap pegi la belikan yang lain.. U g cari kat baby shop.. Laju je Dady pegi.. Kata dia nak cari sama macam Mia nye dulu..

Dady balik ngan bangga bagitau Darif dia belikan soother ada roket.. I pun hah??? Roket..?? Gamba je upernye.. Dady cakap dia pilih macam-macam jenis.. Nengok yang ni paling best..

Terus nak bagi Darif.. I cakap boil la dulu.. Baru bagi..

Outcome dia sangat memberangsangkan.. Darif love Dady Soother.. Senang je nk bagi.. Jarang tolak.. Tido pun lena.. Dady bangga sangat.. Sambil cakap..

"When u buy with heart not only with money....its priceless...."

Dady rasa caner i selalu rasa suke bile anak suke ngan apa kite belikan.. Bile anak appreciate apa yang kite buat..

Alhamdulilah.. Terima kasih anak..

**Momy yakin Darif anak yang akan selalu menyenangkan hati Momy & Dady dunia & akhirat.. InsaAllah.. :-)

Wednesday, September 10, 2014

Teman Baru

Adapt Situation..

Tu kata omputeh.. Tapi memang kami sedang membiasakan diri dengan situasi baru.. Khalifah baru menyertai family comel kami.. Yang dinanti sangat-sangat.
We olls excited dengan dia.. Geram.. Sedap sangat bau syurga yang dia bawa.. Asik kene gomol je..

Momy do momy task.. Fuh.. Berpeluh okey.. Ni masih lagi on mak hand.. Sok dah blek umah sendiri.. Wase kan.. Hahaha

Dady Yang is a best partner.. Sepanjang cuti sangat helpfull.. 3 weeks leave sume Dady siapkan.. Cakap je nak apa.. Rasa macam "Princess".. :-P

Mia pun helpfull even kadang-kadang malas.. Asik datang gomol Abang je.. Kadang-kadang menyumbang kemarahan momy.. Hahaha

Now Mia dah ada kawan teman wat homework.. Abang teman sambil wat munyik macam-macam..

Haish.. Complete dah kuarga small kami.. Mudah2an Allah sentiasa bahagiakan kami..