Nuffnang Ads

Thursday, November 3, 2011

Apa anak anda Takut..??

1. Mia takut sangat ngan MUSANG.. kalo tgh wat onar sebut jer musang.. terabur lari.. siap bole nangis sungguh-sungguh..

KENAPA Mia takut Musang..?? Sebab kat umah mak kat kampong.. selalu ada binatang berkejaran atas ceiling umah.. tak kira mlm ker siang.. Mia takut bunyik kuat-kuat nie.. Jadik aku amek kesempatan pada kelemahan dia.. Walhal x penah sekali pun Mia tengok musang..

Mitos yang selalu aku create tuk buat Mia behave..

Musang tue mata dia big..
Teeth dia tajam..
Kuku dia tajam..
Air liur dia busuk..
Ayat biasa aku guna pakai
'U noty lah.. tak dengar cakap Momy.. nnti MUSANG tue datang.. dia lompat dr tingkap.. dia pegang muka u.. dia smile tunjuk teeth dia tajam.. pas tu dia jilat muka u.. air liur dia Busuk.. Momy bau busuk..sekali Momy tengok u yang busuk.. terus Momy lari'

Mia akan start buat muka sedih & bergenang air mata tak pun tiarap sambil nangis.. hehehe.. Masih lagi Mia takut sampai ari nie.. tp dia dh pandai kalis ngan cakap Momy tipu.

TQ yea Musang

2. Merecun.. cukup takut ngan bunyik merecun.. akan mengigil-gigil sambil sorok muka kat dada aku.. Langsung tak usik bunga api yang Dady belikan.. Dady yang over berhabis beratus-ratus inggit beli merecun & bunga api.. Sudahnye kami laki bini yang terkinja-kinja main bunga api.. tapi tahun nie Mia dah bole main bunga api kucing tue.. yang spike dia sikit tue.. yang berasap tue mmg x kasik main.. nnti asthma lagi tak guna..


3. Vaccum - Aku sangat berterima kasih ngan vaccum nie.. Mia berenti pakai pampers sebab vaccum lah.. While aku mengaturkan bisness kecik & besar Mia. Aku guna kan khidmat vaccum nie jer.. 3 hari jer Mia pampers less day time.. Aku sedut2 peha dia ngan vaccum nie sbb bersepah-sepah.. Hehehe.. Mekasih.. Mekasih.. Vaccummmmm... But now days nie Mia dah tak heran ngan vaccum nie.. 


4. Segala yang berbunyik KUAT.. tu sampai hari nie....


Nie cerita My Damia.. other Damia lain ceritanye..
~Cheers~

2 comments:

  1. ala mia..mummy tipu jek tu..musang baik..xcaye meh sini auntie bwk jmpe musang..hehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe.. jgn lah.. nnti dia noty..

    ReplyDelete

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Thursday, November 3, 2011

Apa anak anda Takut..??

1. Mia takut sangat ngan MUSANG.. kalo tgh wat onar sebut jer musang.. terabur lari.. siap bole nangis sungguh-sungguh..

KENAPA Mia takut Musang..?? Sebab kat umah mak kat kampong.. selalu ada binatang berkejaran atas ceiling umah.. tak kira mlm ker siang.. Mia takut bunyik kuat-kuat nie.. Jadik aku amek kesempatan pada kelemahan dia.. Walhal x penah sekali pun Mia tengok musang..

Mitos yang selalu aku create tuk buat Mia behave..

Musang tue mata dia big..
Teeth dia tajam..
Kuku dia tajam..
Air liur dia busuk..
Ayat biasa aku guna pakai
'U noty lah.. tak dengar cakap Momy.. nnti MUSANG tue datang.. dia lompat dr tingkap.. dia pegang muka u.. dia smile tunjuk teeth dia tajam.. pas tu dia jilat muka u.. air liur dia Busuk.. Momy bau busuk..sekali Momy tengok u yang busuk.. terus Momy lari'

Mia akan start buat muka sedih & bergenang air mata tak pun tiarap sambil nangis.. hehehe.. Masih lagi Mia takut sampai ari nie.. tp dia dh pandai kalis ngan cakap Momy tipu.

TQ yea Musang

2. Merecun.. cukup takut ngan bunyik merecun.. akan mengigil-gigil sambil sorok muka kat dada aku.. Langsung tak usik bunga api yang Dady belikan.. Dady yang over berhabis beratus-ratus inggit beli merecun & bunga api.. Sudahnye kami laki bini yang terkinja-kinja main bunga api.. tapi tahun nie Mia dah bole main bunga api kucing tue.. yang spike dia sikit tue.. yang berasap tue mmg x kasik main.. nnti asthma lagi tak guna..


3. Vaccum - Aku sangat berterima kasih ngan vaccum nie.. Mia berenti pakai pampers sebab vaccum lah.. While aku mengaturkan bisness kecik & besar Mia. Aku guna kan khidmat vaccum nie jer.. 3 hari jer Mia pampers less day time.. Aku sedut2 peha dia ngan vaccum nie sbb bersepah-sepah.. Hehehe.. Mekasih.. Mekasih.. Vaccummmmm... But now days nie Mia dah tak heran ngan vaccum nie.. 


4. Segala yang berbunyik KUAT.. tu sampai hari nie....


Nie cerita My Damia.. other Damia lain ceritanye..
~Cheers~

2 comments:

  1. ala mia..mummy tipu jek tu..musang baik..xcaye meh sini auntie bwk jmpe musang..hehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe.. jgn lah.. nnti dia noty..

    ReplyDelete