Nuffnang Ads

Saturday, September 19, 2015

Bekal Darif Lagi


Sambungan bekal Darif.. Ni Fir baca mesti dia boring...

9/9 : Grill Sausage & Carbonara Spiral
Air Acik Buat.. 
**Susu Momy




10/9 : Sup Telur + Kentang + Mushroom
Sarapan : Cocoa Crunch
Air acik buat 
**Susu  Momy


11/9 : Spiral Bloglonese + Udang + Mushroom
Sarapan : Roti & Nutella
Air Acik Buat
** Susu Momy


14/9 : Ikan Bawal Bakar + Sup Tauhu Kering
Sarapan : Toast
Air Yakult
**Susu Momy


15/9 : Lemak Udang
Sarapan : Cocoa Crunch
Air Acik buat
**Susu Momy

17/9 : Sup Udang + Tauhu Kering
Sarapan : Roti Kaya
Air Acik buat
** Susu Momy

18/9 : Ayam Lemak
Sarapan : Grill Sausage
Air Acik buat
 **Susu Momy

Nampak x dah 3 ari x de gamba.. Mane eh.. Rasa macam snap.. Tapi macam x de.. Cissss...

**Air acik buat sebab Momy bagi setin Glucose anggur.. Nanti next week minum air lain pulak.. 

Friday, September 18, 2015

Spike Baby


Sesejak dah ada rambut ni.. Asik gatal je kepala dia..
Tergaru-garu kepala..

Lepas mandi kan dia kemain sedap bau dia..
Meh Momy buat jadik comel..

Haaa... Spike macam rambut Dady eh...
Naik jugak la... 



Dah terpacak rambut.. Puji comel2 pun x nak layan..
Bz nengok Thomas..



Saje pakaikan baju kecik.. nampak besar sikit..
Aish... besar dah anak Momy..

Monday, September 14, 2015

Jam Tangan Fossil


Holla..

Now days nie dah moden.. banyak benda bole buat dihujung jari.. Gadget pun semakin canggih... Sume ada smartphone.. Macam 'shopping', dulu kecik-kecik punya la menunggu mak ngan abah bawak shopping.. Raya je la.. paling tak der pun kene tunggu mak shopping barang dapur.. tu dah seronok dah.. Tapi tu kene tunggu la weekend.. Sekarang ni x payah tunggu weekend.. Anytime.. eceh.. Tak payah kuar dari umah pun bole shopping.. Janji ada komputer or gadget.. Sekarang sume ada smartphone kan.. lagi mudah..

Penah dengar Zalora? I suke tengok Zalora.. Macam-macam ada.. Wow..!! Best.. Suker.. Tak beli pun tengok-tengok dah best.. Berangan macam-macam..

Ada few barang jugak i dah beli with Zalora nie.. My lovely NW sling bag.. Few bangles dari estysle.com

Delivery sangat cepat.. subject pada stock barang la.. ari ni confirm order & payment esok sampai... yeayyyy...!!!!

Sape-sape nak beli jam baru.. untuk diri sendiri ke.. birthday ker.. anniversary ke.. Jom cuba secara online. Siyes.. mudah.. Macam.. supprise kan kene kuar nak kene mintak izin ngan suami.. mak.. ayah.. kalo ada anak sume nak kene bawak.. jalan jem.. susah carik parking.. nak beli lain terbeli lain.. Dengan online shop macam Zalora nie few click jer dah siap.. tunggu sampai je barang anda.. 

Kat Malaysia banyak online shopping.. Macam-macam ada.. But, kene la u olls sume pandai pilih.. kene tau history website tersebut.. buat sikit kajian.. alahhhh..few click je pun.. 

I tengah survay-survay jam.. nak beli jam.. Now Fossil tengah tranding.. I kalo cari mesti yang ada jam tangan Fossil Malaysia kenape Fossil...??? Sebab jenama Fossil dikenali di seluruh dunia sebagai antara jenama fesyen paling popular yang menawarkan koleksi jam tangan lelaki dan wanita online dengan pilihan yang menarik.. Silver.. Gold.. Rose gold.. Argghh... Melting... 




Macam nie.. Yang tali kulit ada.. bracelet ada.. kaler dia.. wow..! Pegila tengok.. mana tau ada satu pilihan ati.. kalo bukan satu dua pun okeh.. hehe


Senangkan.. Bole beli Jam Tangan Fossil jenama kegemaran i nie online.. Happy nyeee... 

Tak payah kuar umah.. beli je online terus anta kat umah.. Mudahkan...???









Tuesday, September 8, 2015

Robocar Poli


Selepas suke dengan Tanya Sama Pokok.. 

video

Now Darif suka sangat dengan Robocopoli.. Diam sekejap dia khusuk nengok tv..


I syak Darif suke sangat dengan kartun berkarakter kenderaan.. Dia kan suke Lori.. Bas.. 

Hai Poli
Hai Amber
Hai Heli
Hai Roi

Selamat menghiburkan Darif..


 Mungkin dia ingat kecomelan dia boleh bantu dia masuk dalam tv..





Tak kira siang ke malam.. kalo tuka channel berhati-hati yea.. kalo tertukar robocar Poli.. jangan harap dapat tukar channel lain... ermmm...


Setakat nih.. Darif bole duduk diam sampai abis cerita.. masa iklan dia sambung aktiviti main.. pas tu tengok sampai abis cerita..

Ala... rasa nak balik gomol-gomol dia.. 

Saturday, September 5, 2015

Akal

Banyak mainan Momy beli..
Tikar antik Momy jugak dia suke..

Alahaaiii... Momy ni mcm x mampu nak beli tikar..
Bertaun-taun tangguh...


Haaaa.... Ni yang geram nie...
Kering-kering tangan Momy suap nasik..
Tikar jugak masuk mulut...


Darif... dah makin banyak akal..
Berenang depan pagar la..
Conteng tangan ngan muka la..

Lain betul ngn Mia.. Boy kan...
Haishhhh...

Friday, September 4, 2015

Bubble

Dady sangat sibuk sekarang..
Masa bersama keluarga semakin berkurang..
Selalu clash time bergembira Dady keje shift..
Sekarang bertambah dengan kerjaya baru..
Sedih bercampur gembira dibuatnya..
Acehhh... ceh.. ceh..  Hahaha..

Kebiasaanya I akan curi-curi masa untuk gembirakan hati anak-anak..
Merangkap hati I.. hahaha
Kesian diorg spend time kat nursery & babysitter

Jom kiter makan Cucuk-cucuk..
Kite round-round bandar JB..
Macam dah lama x g bandar..

Sambil-sambil makan tengok-tengok..
Nampak ada Giant Bubble..
Mia dah tersengeh-sengeh..
Dah lama teringin nak berbubble..

Jom la anak.. Gembirakan hati..




Ni nasib baik belom pandai jalan.. kalo x jenuh mengejar..
Tengok muka dia jer tau dia meronta-ronta nak turun..
Tapi ngan Dady sumenye terkawal..
Kalo ngan Momy selamber je dia meloloskan diri..






Semangkuk RM3 ada variant stick..
Tuk Mia i amek yg biasa je..
Kang x pandai main bazir jer..
Semangkuk tu pun lama nak abis..

Next time bole main lagi.. Dah boleh balik.. esoknye sekolah..

Thursday, September 3, 2015

Birthday Atok Min


22 Ogos Birthday Abah..
Kiteorg x dapat balek kampung..
Sebab..
Sebab..
Sebab..
Malas nak citer..

Mia bersedih pilu sebab x dapat celebrate besday Atok dia..
Membebel je keje dia..

Mia cakap...

Nie besday Atok tau... Besday Abah Momy..
Kenape kiter x balik kampung..
Kesian Atok tau x de orang celebrate besday Atok..
Biar nanti besday Momy orang lupe..

Aduiii.. Anak sorang nie...
Mulot dia kemain lagi...

End up Mia call Mak Lala
Cakap datang la umah dia.. Dia nak belanje Atok makan sempena besday Atok..
Mak Lala cakap nanti cakap Atok..

Akhirnya Atok setuju nak datang..
Senyum sampai telinga Mia..
Asik tanya pukol bape sampai..
Haish..

I call Dady bagi tau Plan Mia..
Dady pun gelak.. Pandai betul permainan dia kata Dady..

Selamat Ulangtahun ke 61 Abah..
Notin beat your LOVE..
Infinity.. 
Semoga dilimpahi kesihatan dan kebahagian..




Dua orang yang 'banyak isik' nie paling happy..
Dapat tumpang makan.. 



Ala... Sorry la Mak Lala..
Terbooking meja duduk bersila pulak..
Kan dah susah Mak nak duduk makan...


Muhammad ni dah macam kedai makan dia sendiri..
Merayau2 atas meja.. Menjerit-jerit suka..
Haish.. Geram..


Happy dia dikeliling dengan orang yang Sayang dia..


Dady yang kene clearkan all the promise..
Mia cakap dia ada RM15 jer nak belanje Atok makan..
Kah..kah..kah..



Ni mangsa.. X pandai nyanyi lagu birthday kat Atok.. So u pakai costume..



Happy Birthday Atok Min...

Wednesday, September 2, 2015

Bekal DZ

Sambungan bekal Darif sementara Momy rajin nak upload.. :-)

26/8 : Nasi putih + Sup Ayam bersayur + buah betik
Sarapan : Kentang godak
Jus Kurma
**Susu Momy

Outcome : Darif suke.. :-)


27/8 : Nasi putih + Ikan bawal goreng + Bayam masak air + Buah ciku
Sarapan : ??? Roti kut.. lupe
Glucose Oren
**Susu Momy

Outcome : Darif Suke.. 


28/8 : Nasi putih + Ayam Stim bersayur
Sarapan : Waffles
Jus Kurma
**Susu Momy

Outcome : Ok jer kata Acik


1/9 : Nasi putih + Ikan Bawal Masak Lemak
Sarapan : Penne Sos 
Glugose Anggur
**Susu Momy

Outcome : Mestila suke.. Darif suke masak lemak
  

2/9 : Nasi putih + Ikan Merah goreng + Sup Petola & Sohon
Sarapan : Cocoa Crunch
Glucose Anggur
**Susu Momy

Rasanye macam dah kering idea nak masak apa.. Jom la google2 blog mak2 dilua sana menceduk idea.. 

Nanti kalo i rajin i upload la menu2 bombastik lagi.. Nie biasa2 jer.. Fir cakap boring.. Hahaha..


Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Saturday, September 19, 2015

Bekal Darif Lagi


Sambungan bekal Darif.. Ni Fir baca mesti dia boring...

9/9 : Grill Sausage & Carbonara Spiral
Air Acik Buat.. 
**Susu Momy




10/9 : Sup Telur + Kentang + Mushroom
Sarapan : Cocoa Crunch
Air acik buat 
**Susu  Momy


11/9 : Spiral Bloglonese + Udang + Mushroom
Sarapan : Roti & Nutella
Air Acik Buat
** Susu Momy


14/9 : Ikan Bawal Bakar + Sup Tauhu Kering
Sarapan : Toast
Air Yakult
**Susu Momy


15/9 : Lemak Udang
Sarapan : Cocoa Crunch
Air Acik buat
**Susu Momy

17/9 : Sup Udang + Tauhu Kering
Sarapan : Roti Kaya
Air Acik buat
** Susu Momy

18/9 : Ayam Lemak
Sarapan : Grill Sausage
Air Acik buat
 **Susu Momy

Nampak x dah 3 ari x de gamba.. Mane eh.. Rasa macam snap.. Tapi macam x de.. Cissss...

**Air acik buat sebab Momy bagi setin Glucose anggur.. Nanti next week minum air lain pulak.. 

Friday, September 18, 2015

Spike Baby


Sesejak dah ada rambut ni.. Asik gatal je kepala dia..
Tergaru-garu kepala..

Lepas mandi kan dia kemain sedap bau dia..
Meh Momy buat jadik comel..

Haaa... Spike macam rambut Dady eh...
Naik jugak la... 



Dah terpacak rambut.. Puji comel2 pun x nak layan..
Bz nengok Thomas..



Saje pakaikan baju kecik.. nampak besar sikit..
Aish... besar dah anak Momy..

Monday, September 14, 2015

Jam Tangan Fossil


Holla..

Now days nie dah moden.. banyak benda bole buat dihujung jari.. Gadget pun semakin canggih... Sume ada smartphone.. Macam 'shopping', dulu kecik-kecik punya la menunggu mak ngan abah bawak shopping.. Raya je la.. paling tak der pun kene tunggu mak shopping barang dapur.. tu dah seronok dah.. Tapi tu kene tunggu la weekend.. Sekarang ni x payah tunggu weekend.. Anytime.. eceh.. Tak payah kuar dari umah pun bole shopping.. Janji ada komputer or gadget.. Sekarang sume ada smartphone kan.. lagi mudah..

Penah dengar Zalora? I suke tengok Zalora.. Macam-macam ada.. Wow..!! Best.. Suker.. Tak beli pun tengok-tengok dah best.. Berangan macam-macam..

Ada few barang jugak i dah beli with Zalora nie.. My lovely NW sling bag.. Few bangles dari estysle.com

Delivery sangat cepat.. subject pada stock barang la.. ari ni confirm order & payment esok sampai... yeayyyy...!!!!

Sape-sape nak beli jam baru.. untuk diri sendiri ke.. birthday ker.. anniversary ke.. Jom cuba secara online. Siyes.. mudah.. Macam.. supprise kan kene kuar nak kene mintak izin ngan suami.. mak.. ayah.. kalo ada anak sume nak kene bawak.. jalan jem.. susah carik parking.. nak beli lain terbeli lain.. Dengan online shop macam Zalora nie few click jer dah siap.. tunggu sampai je barang anda.. 

Kat Malaysia banyak online shopping.. Macam-macam ada.. But, kene la u olls sume pandai pilih.. kene tau history website tersebut.. buat sikit kajian.. alahhhh..few click je pun.. 

I tengah survay-survay jam.. nak beli jam.. Now Fossil tengah tranding.. I kalo cari mesti yang ada jam tangan Fossil Malaysia kenape Fossil...??? Sebab jenama Fossil dikenali di seluruh dunia sebagai antara jenama fesyen paling popular yang menawarkan koleksi jam tangan lelaki dan wanita online dengan pilihan yang menarik.. Silver.. Gold.. Rose gold.. Argghh... Melting... 




Macam nie.. Yang tali kulit ada.. bracelet ada.. kaler dia.. wow..! Pegila tengok.. mana tau ada satu pilihan ati.. kalo bukan satu dua pun okeh.. hehe


Senangkan.. Bole beli Jam Tangan Fossil jenama kegemaran i nie online.. Happy nyeee... 

Tak payah kuar umah.. beli je online terus anta kat umah.. Mudahkan...???









Tuesday, September 8, 2015

Robocar Poli


Selepas suke dengan Tanya Sama Pokok.. 

video

Now Darif suka sangat dengan Robocopoli.. Diam sekejap dia khusuk nengok tv..


I syak Darif suke sangat dengan kartun berkarakter kenderaan.. Dia kan suke Lori.. Bas.. 

Hai Poli
Hai Amber
Hai Heli
Hai Roi

Selamat menghiburkan Darif..


 Mungkin dia ingat kecomelan dia boleh bantu dia masuk dalam tv..





Tak kira siang ke malam.. kalo tuka channel berhati-hati yea.. kalo tertukar robocar Poli.. jangan harap dapat tukar channel lain... ermmm...


Setakat nih.. Darif bole duduk diam sampai abis cerita.. masa iklan dia sambung aktiviti main.. pas tu tengok sampai abis cerita..

Ala... rasa nak balik gomol-gomol dia.. 

Saturday, September 5, 2015

Akal

Banyak mainan Momy beli..
Tikar antik Momy jugak dia suke..

Alahaaiii... Momy ni mcm x mampu nak beli tikar..
Bertaun-taun tangguh...


Haaaa.... Ni yang geram nie...
Kering-kering tangan Momy suap nasik..
Tikar jugak masuk mulut...


Darif... dah makin banyak akal..
Berenang depan pagar la..
Conteng tangan ngan muka la..

Lain betul ngn Mia.. Boy kan...
Haishhhh...

Friday, September 4, 2015

Bubble

Dady sangat sibuk sekarang..
Masa bersama keluarga semakin berkurang..
Selalu clash time bergembira Dady keje shift..
Sekarang bertambah dengan kerjaya baru..
Sedih bercampur gembira dibuatnya..
Acehhh... ceh.. ceh..  Hahaha..

Kebiasaanya I akan curi-curi masa untuk gembirakan hati anak-anak..
Merangkap hati I.. hahaha
Kesian diorg spend time kat nursery & babysitter

Jom kiter makan Cucuk-cucuk..
Kite round-round bandar JB..
Macam dah lama x g bandar..

Sambil-sambil makan tengok-tengok..
Nampak ada Giant Bubble..
Mia dah tersengeh-sengeh..
Dah lama teringin nak berbubble..

Jom la anak.. Gembirakan hati..




Ni nasib baik belom pandai jalan.. kalo x jenuh mengejar..
Tengok muka dia jer tau dia meronta-ronta nak turun..
Tapi ngan Dady sumenye terkawal..
Kalo ngan Momy selamber je dia meloloskan diri..






Semangkuk RM3 ada variant stick..
Tuk Mia i amek yg biasa je..
Kang x pandai main bazir jer..
Semangkuk tu pun lama nak abis..

Next time bole main lagi.. Dah boleh balik.. esoknye sekolah..

Thursday, September 3, 2015

Birthday Atok Min


22 Ogos Birthday Abah..
Kiteorg x dapat balek kampung..
Sebab..
Sebab..
Sebab..
Malas nak citer..

Mia bersedih pilu sebab x dapat celebrate besday Atok dia..
Membebel je keje dia..

Mia cakap...

Nie besday Atok tau... Besday Abah Momy..
Kenape kiter x balik kampung..
Kesian Atok tau x de orang celebrate besday Atok..
Biar nanti besday Momy orang lupe..

Aduiii.. Anak sorang nie...
Mulot dia kemain lagi...

End up Mia call Mak Lala
Cakap datang la umah dia.. Dia nak belanje Atok makan sempena besday Atok..
Mak Lala cakap nanti cakap Atok..

Akhirnya Atok setuju nak datang..
Senyum sampai telinga Mia..
Asik tanya pukol bape sampai..
Haish..

I call Dady bagi tau Plan Mia..
Dady pun gelak.. Pandai betul permainan dia kata Dady..

Selamat Ulangtahun ke 61 Abah..
Notin beat your LOVE..
Infinity.. 
Semoga dilimpahi kesihatan dan kebahagian..




Dua orang yang 'banyak isik' nie paling happy..
Dapat tumpang makan.. 



Ala... Sorry la Mak Lala..
Terbooking meja duduk bersila pulak..
Kan dah susah Mak nak duduk makan...


Muhammad ni dah macam kedai makan dia sendiri..
Merayau2 atas meja.. Menjerit-jerit suka..
Haish.. Geram..


Happy dia dikeliling dengan orang yang Sayang dia..


Dady yang kene clearkan all the promise..
Mia cakap dia ada RM15 jer nak belanje Atok makan..
Kah..kah..kah..



Ni mangsa.. X pandai nyanyi lagu birthday kat Atok.. So u pakai costume..



Happy Birthday Atok Min...

Wednesday, September 2, 2015

Bekal DZ

Sambungan bekal Darif sementara Momy rajin nak upload.. :-)

26/8 : Nasi putih + Sup Ayam bersayur + buah betik
Sarapan : Kentang godak
Jus Kurma
**Susu Momy

Outcome : Darif suke.. :-)


27/8 : Nasi putih + Ikan bawal goreng + Bayam masak air + Buah ciku
Sarapan : ??? Roti kut.. lupe
Glucose Oren
**Susu Momy

Outcome : Darif Suke.. 


28/8 : Nasi putih + Ayam Stim bersayur
Sarapan : Waffles
Jus Kurma
**Susu Momy

Outcome : Ok jer kata Acik


1/9 : Nasi putih + Ikan Bawal Masak Lemak
Sarapan : Penne Sos 
Glugose Anggur
**Susu Momy

Outcome : Mestila suke.. Darif suke masak lemak
  

2/9 : Nasi putih + Ikan Merah goreng + Sup Petola & Sohon
Sarapan : Cocoa Crunch
Glucose Anggur
**Susu Momy

Rasanye macam dah kering idea nak masak apa.. Jom la google2 blog mak2 dilua sana menceduk idea.. 

Nanti kalo i rajin i upload la menu2 bombastik lagi.. Nie biasa2 jer.. Fir cakap boring.. Hahaha..