Nuffnang Ads

Tuesday, August 25, 2015

Bekal (Minggu kedua)

Sambungan cerita bekal Darif..

24/8 : Nasi putih + ikan siakap masak kicap 
Sarapan : Cocoa crunch + susu kotak
Air : Glucose Oren
**Susu Momy

Outcome : Acik cakap Ayef x suke ikan kicap.. Cocoa crunch suke..
Aish..x suke eh.. Momy masak lain la..



25/8 : Nasi Putih + Ikan siakap masak lemak + Kobis panjang goreng
Sarapan : Waffles
Air : Jus kurma
**Susu Momy

Rasenyeeeee... Masak lemak tu Darif suke.. Sayur tue entah la..
Waffles tu memang fabret.. 


Jom pikir esok nak masak apa.. Macam dah lama x masak ayam.. Kene pegi Kipmart la cam nih.. Esok bole masak ayam pulak.. 

Berangan

Sejak-sejak dah besar sikit nih..
Pandai mintak manja ngan sume orang..
Sume yang balek keje dia akan buat muke comel..
Hulur tangan..
Mintak dukung..

Bile tepuk2 sikit terus la dia lemahkan badan..
Banyak dah akal dia..

Tengok tue.. kemain lagi melentok kat Dady..
Sok pandai cakap tah apa dia cite..


Sasa betul perut Dady..
X per I ok jer... I x kisah..


Weekend lepas, dia beria-ria nak pakai spec tengok tv Dady..
Dah berkali Dady selotep..
Tetap dia nak pinjam.. 

Nak pakai melorot..
Letak atas kepala pun melorot..


Meh la Momy pakaikan..


Aik... terus jadik muka Dady..
Finaly I nampak Dady kat muke Darif..
Anta pic kat Dady.. Dady marah.. Rosak mata dia kata Dady...
I cakap macam muke U la Yang..
Terus bangga menguasai Dady..

Opkos la ada muke Dady, Momy & Kakak Mia..
We are Family.. :-)

Setem

Momy : Mia, Momy nak g post office nak ikut x?
Mia : Nak.. Momy nak buat apa kat situ?
Momy : Nak beli SETEM..
Mia : SETEM???? apa tu...??
Momy : Hah? Setem la.. Setem.. yang tampal kat surat pas tu pos...
Mia : Hah??? Setem..?? 

Haaaa... X pernah ke I cite ngan Mia pasal setem nie..??
Selama ni Mia g amek surat kat post box dia x perasaan ke ada setem..??
Haish.. 
Mesti telepas pandang nie..

X per lah.. Jom kiter pegi pejabat pos.. Beli setem.. Terlanjur nak pos kan reseit belian tuk kampeni Dady.. 

Meriah anak-anak I nie kat Pejabat Pos Nusajaya.. Sementara I beratur diorg pergi exlore.. Kebetulan pulak orang tak ramai sangat.. So, pegila tour anak-anak.. Jangan usik yang x perlu okeh..

Kite outing kat Pejabat Pos jela ari nie.. tak bole jalan-jalan.. Ada Aishah yang tengah tolong Momy kemas umah tu.. Kang susah pulak dia nak tanya-tanya or cari-cari barang kat umah Momy..


Anak-anak sekelian... Ini lah setem.. Guna untuk tampal kat sampul surat dan pos.. Kirenya macam upah pos la.. Sekarang ni kalo nak pos barang kene pakai Poslaju.. atau pun kampeni courier yang lain.. 

Terlanjur ni resit sekeping.. Kiter guna je lah setem.. Pos secara biasa sajer..


Sebelum tu pastikan sampul surat tu ditulis dengan nama dan alamat lengkap penerima. Supaya senang posmen terus sampaikan.

Mia cakap letak je dalam box tu ke? Pakcik tu kene datang ambik sendiri kat sini??? Ke pakcik tu ada dalam box tu..??

Kak.. kah.. kah..
Ha.. ha.. ha..

Nak menangis Momy dengar soalan tua.. Macam soalan Patrik.. hahaha

Takla... nanti posmen ambik.. dia yang tolong hantarkan.. duit setem tu kan kire macam upah dia antakan.. dah tulis sekali alamat pakcik tu kan..



Oooooo... panjang Oooooo Mia..
Darif happy jer tak kisah pun kemuskilan kakak Mia..

Okeh pakcik selamat menerima resit.. 

Monday, August 24, 2015

DZ


Sejak-sejak pandai naik basikal sendiri..
Eksyen betul.. Turun naik sendiri..

Bangun tido terus amek basikal..
Sorong sana sini..
Naik turun..
Tergolek pun x serik nangis kejap je..



Walker Pink tu x pandang dah.. Selamber jer panjat kuar..
Bahaya.. So x yah naik lagi la..
Kang Momy simpan..



Aksi mendengki Kakak Mia..
Terjerit-jerit main berdua..
Riuh rumah..


Kakak Mia semakin besar.. Sangat bertanggungjawab..
Tolong Momy x kira masa..

Ada sekali tu I demam..x larat..
Mia suh I tido..
Dia jaga Darif kata dia..
Sambil lap-lap tangan ngan kaki I..
Terus I lelap..

Sedar-sedar Dady balik..
Mia dah siap mandikan Darif..
Pakaikan baju siap..
Bertepek-tepek bedak..
Mia pun dah siap mandi..

Allahuakbar.. Anak ini sangat menyenangkan hati I..
Even sesekali menguji kesabaran I..


Darif.. Tolong Sayang Kakak Mia..
Dia Kakak yang hebat..
Seperti Janji-janji dia.. Sedaya upaya dia tunaikan..
Lindungi Kakak Mia..


Alhamdulillah... Dua yang menyempurnakan hidup.. Bahagia

GIVEAWAY 1.0 by HERNEE NAZIR



Hernee GiveAway


Syarat-syarat penyertaan (bloggers) :
1. Buat satu entry bertajuk “Giveaway 1.0 by Hernee Nazir” - DONE
2. Letakkan banner di atas dan pastikan back link ke entri ini. - DONE
3. Follow blog herneenazir.com dan http://herneenazir.blogspot.com - DONE
4. Follow IG @herneenazir - DONE 
5. Like Facebook Page herneenazir.com - DONE
6. Tinggalkan link entry “Giveaway 1.0 by Hernee Nazir” anda diruang komen entry ini - DONE 


Dari 21 Ogos 2015 sehingga 31 Ogos 2015 (jam 11.59 malam)

Blog:
Pemenang 1 : RM20 + 1 botol Chewable Vita-C (90 biji)
Pemenang 2 : 1 botol B-Complex (120 biji)
Pemenang 3 : 1 botol Zinc Complex (120 biji)

Pemenang 4 : Top Up RM20
Pemenang 5 : Top up RM10


Facebook/ Instagram:Pemenang 1 : RM20 + 1 botol Chewable Vita-C (90 biji)
Pemenang 2 : Top up RM30


Sesiapa yang terbaca Meh ler join.. Meriah kan GiveAway 1.0 by Hernee Nazir

GIVEAWAY VOUCHER EMEL MELINDA LOOI





Hadiah untuk Giveaway ini adalah :

1 x Voucher RM50 Dari Email Melinda Look & Wang Tunai RM 20 + Product from www.crabtree-evelyn.com

Step :

1. Follow blog AinulMustafa - BERES

2. Tulis entry GiveAway ini diblog anda - BERES
Masukkan gamba GiveAway inibdan Tag kawan and a join contest ni


3. Like page AinulMustafa - BERES

4. Follo Instagram AinulMustafa - BERES

5. Komen di entry ini - BERES

Tarikh tutup gateway ni 31/8/2015 @ 0000

Sape rajin bole join yea..

Tag : SUME yang baca :-)
(tamaknye... :-))

Friday, August 21, 2015

Seminggu Bekal DZ

Sambungan entry Bekal DZ

19/8 : Nasi putih + Sayur Air (kobis panjang & karot) + Ikan kaci goreng
Sarapan : Penne Spagethi Bolognese & Udang
Air : Jus Kurma 
**Susu Momy (mesti)

Outcome : Alhamdulillah.. Semua suka.. 

20/8 : Nasi Putih + Sup Ikan Bersayur
Sarapan : Nasi Goreng Butter
Air : Jus Delima 
**Susu Momy (Wajib)

Outcome : Alhamdulilah.. Semua SUKE..!! Yeayyyy...!!!


Kakak Mia pun tumpang sekali..

Nasi goreng kampung + Timun + Epal Hijau


Terbanyak pulak masak nasi goreng..
Dady + Angah + Momy pun kene bawak bekal..
Jimat duit makan semalam..


21/8 : Meehon Sup Chinese Style (Tq Facebook)
Sarapan : Sweet potato
Air : Jus Kurma
**Susu Momy 

Lunch tadi I pegi ambik Mia.. BBsitter cakap Darif suka Meehon Soup.. 

Alhamdulillah... 


Seminggu pertama mencabar diri nampaknya.. I mampu merealisasikan angan-angan memasak sendiri tuk anak.. Ramai je Mal-mak yang consistent masak.. I je baru nak mula.. Sian I.. Tapi belom terlambat.. 

Mudah-mudahan semangat I tak patah dipertengahan.. :-)

Wednesday, August 19, 2015

Bekal DZ

Selalu terinpirasi dengan kerajinan Mak-mak diluar sana yang boleh bekalkan anak-anak bekal setiap hari.. Dengan mencabar diri sendiri, I berjaya menempuhi 6 bulan cabaran membuat bekal Darif.. Hehehe.. 

Alah.. Puree buah & bubur je kut... 
Kan..
Ramai yang berpendapat cam I memula..
Alah.. Senang je kut...
Apakata cuba buat..

Terus i cabar diri sendiri.. 
6 bulan gigih mengoogle sana sini mencari resepi puree..
Singgah mane-mane blog yang ada post gamba puree yang comel-comel..
Kasi 'up' semangat.. 
Sambil sama-sama cuba buat pada Darif..
Alhamdulillah... Darif sangat supportive..
Makan dan suke semua masakkan Momy..
Jarang-jarang tak habis...

Terima kasih Anak.. 
Kerana membahagiakan Momy..
Menghargai usaha Momy..

Disebabkan Darif terlalu comel saiz nye..
Klinik kesihatan minta Momy ubah menu..
Nasi putih berlauk..

Jom kita mulakan..

17/8 : Nasi Putih + Ikan Kaci Masak Singgang + Sayor Stim
Air : Jus Kurma
**Susu Momy (mesti)

Outcome : Darif x suka lauk singgang.. dia luah-luah.. 

Okeh x suke.. x per.. Momy tak paksa.. kita tuka menu lain..

*Pix Momy lupe snap.. 1st daykan huru hara sikit..

18/8 : Nasi putih + Udang Masak Lemak (campur karot & brokoli)
Sarapan : Spiral Spaghetti Bolognese & Udang
Air : Jus Delima & Madu
**Susu Momy (mesti)

Outcome : Udang Masak Lemak -Darif suke makan 2kali (Wow!!) Spaghetti pun suke.. (Wowow!!)

*Pix Momy lupe snap.. 1st daykan huru hara sikit..

Terus i teruja nak masak lagi..

19/8 : Nasi putih + Sayur Air (kobis panjang & karot) + Ikan kaci goreng
Sarapan : Penne Spagethi Bolognese & Udang
Air : Jus Kurma 
**Susu Momy (mesti)

Outcome : Belom lagi.. nanti petang sikit.. :-)


Ari ni Kakak Mia pun request nak bekal nasi.. Dia mintak Nasi Putih + Kicap + Telor goreng tapi... Momy up jadi Ikan Kaci Goreng.. :-)


Nanti Momy belajar caner nak Deco Bento.. Nak kene beli alatan tu kan.. Nanti Dady cakap Momy poyo.. Pelan-pelan yea anak-anak.. Momy masih belajar untuk jadik Mak yang Hebat untuk kamu..

Alhamdulillah... Momy berjaya menghalang NESTUM masuk dalam perut Darif..!! Yeyyy...!!

Doakan Momy supaya berjaya dibidang ini.. InsaAllah.. 

Wednesday, August 12, 2015

Private Birthday Bash - Darif Zufar


Jom kite celebrate on the date..
Kita satu family..
Di Restoran Wadi Hana Elarabi
(https://www.google.com/maps/place/Restaurant+Wadi+Hana+Elarabi/@1.499627,103.707181,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x31da7294c1ff144d:0x14d2fb2524a981f8)




Upah lepas kene inject..
Mula-mula je poyo..




Dah kenal tempat.. Mula explore..
Tak per la ari nie Birthday Boy..







Dady blanje kek slice jer.. Darif makan sorang.. Suke rupenye..


Kita order Mixed Grill with rice..
Sedulang.. Kenyang sampai tegang perut..
Pix pun x der.. asik dok melayan ke lasakkan Darif..

  


Banyak sangat kelaku dia yang cukup menghiburkan..
Suara.. Expresi muka.. Sentuhan.. Ikut jer arahan..
Sometime luar kawalan.. :-p

 

Eh.. Eh.. Eh.. dia cakap..


Cantek kedai ni nye deco..





Pegila anak bermain-main.. bersuka ria.. Enjoy zaman kanak-kanak..

Selamat Ulangtahun Muhamad Darif Zufar.. 







Get Together & Darif 1st Birthday Bash


Makan-makan Raya yang plan kejap jadik kejap tak jadik..
Then sume x dapat nak order.. 
Terus la jadik home cook jer..

Mee Kari - I masak
Nasik Lemak Ayam Rempah - Mak Lala
Buah 
Karipap Telur
Air

Sangat sederhana.. 
Tetamu datang batch by batch..
Semua yang datang sempat dilayan..
Pix macam biasala tak der.. hehehe
Alhamdulillah..











Darif 1st Birthday..
Tak sempat order kek..
I beli jer kat Jusco..
Dady cakap x yah besar-besar..
Nanti x abis..
Terus jadik cenonet..

Punah angan-angan Momy.. Nak kek Superman ke Batman ke Mavell Super Hero's ke..
Punah sume..
Punah..
Tahun depan la Darif.. Momy plan betul-betul..

Anyhow.. Darif blur jer..
Melopong je nengok orang lain happy..





















 Selamat Ulangtahun Pertama Muhamad Darif Zufar.. 


Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Tuesday, August 25, 2015

Bekal (Minggu kedua)

Sambungan cerita bekal Darif..

24/8 : Nasi putih + ikan siakap masak kicap 
Sarapan : Cocoa crunch + susu kotak
Air : Glucose Oren
**Susu Momy

Outcome : Acik cakap Ayef x suke ikan kicap.. Cocoa crunch suke..
Aish..x suke eh.. Momy masak lain la..



25/8 : Nasi Putih + Ikan siakap masak lemak + Kobis panjang goreng
Sarapan : Waffles
Air : Jus kurma
**Susu Momy

Rasenyeeeee... Masak lemak tu Darif suke.. Sayur tue entah la..
Waffles tu memang fabret.. 


Jom pikir esok nak masak apa.. Macam dah lama x masak ayam.. Kene pegi Kipmart la cam nih.. Esok bole masak ayam pulak.. 

Berangan

Sejak-sejak dah besar sikit nih..
Pandai mintak manja ngan sume orang..
Sume yang balek keje dia akan buat muke comel..
Hulur tangan..
Mintak dukung..

Bile tepuk2 sikit terus la dia lemahkan badan..
Banyak dah akal dia..

Tengok tue.. kemain lagi melentok kat Dady..
Sok pandai cakap tah apa dia cite..


Sasa betul perut Dady..
X per I ok jer... I x kisah..


Weekend lepas, dia beria-ria nak pakai spec tengok tv Dady..
Dah berkali Dady selotep..
Tetap dia nak pinjam.. 

Nak pakai melorot..
Letak atas kepala pun melorot..


Meh la Momy pakaikan..


Aik... terus jadik muka Dady..
Finaly I nampak Dady kat muke Darif..
Anta pic kat Dady.. Dady marah.. Rosak mata dia kata Dady...
I cakap macam muke U la Yang..
Terus bangga menguasai Dady..

Opkos la ada muke Dady, Momy & Kakak Mia..
We are Family.. :-)

Setem

Momy : Mia, Momy nak g post office nak ikut x?
Mia : Nak.. Momy nak buat apa kat situ?
Momy : Nak beli SETEM..
Mia : SETEM???? apa tu...??
Momy : Hah? Setem la.. Setem.. yang tampal kat surat pas tu pos...
Mia : Hah??? Setem..?? 

Haaaa... X pernah ke I cite ngan Mia pasal setem nie..??
Selama ni Mia g amek surat kat post box dia x perasaan ke ada setem..??
Haish.. 
Mesti telepas pandang nie..

X per lah.. Jom kiter pegi pejabat pos.. Beli setem.. Terlanjur nak pos kan reseit belian tuk kampeni Dady.. 

Meriah anak-anak I nie kat Pejabat Pos Nusajaya.. Sementara I beratur diorg pergi exlore.. Kebetulan pulak orang tak ramai sangat.. So, pegila tour anak-anak.. Jangan usik yang x perlu okeh..

Kite outing kat Pejabat Pos jela ari nie.. tak bole jalan-jalan.. Ada Aishah yang tengah tolong Momy kemas umah tu.. Kang susah pulak dia nak tanya-tanya or cari-cari barang kat umah Momy..


Anak-anak sekelian... Ini lah setem.. Guna untuk tampal kat sampul surat dan pos.. Kirenya macam upah pos la.. Sekarang ni kalo nak pos barang kene pakai Poslaju.. atau pun kampeni courier yang lain.. 

Terlanjur ni resit sekeping.. Kiter guna je lah setem.. Pos secara biasa sajer..


Sebelum tu pastikan sampul surat tu ditulis dengan nama dan alamat lengkap penerima. Supaya senang posmen terus sampaikan.

Mia cakap letak je dalam box tu ke? Pakcik tu kene datang ambik sendiri kat sini??? Ke pakcik tu ada dalam box tu..??

Kak.. kah.. kah..
Ha.. ha.. ha..

Nak menangis Momy dengar soalan tua.. Macam soalan Patrik.. hahaha

Takla... nanti posmen ambik.. dia yang tolong hantarkan.. duit setem tu kan kire macam upah dia antakan.. dah tulis sekali alamat pakcik tu kan..



Oooooo... panjang Oooooo Mia..
Darif happy jer tak kisah pun kemuskilan kakak Mia..

Okeh pakcik selamat menerima resit.. 

Monday, August 24, 2015

DZ


Sejak-sejak pandai naik basikal sendiri..
Eksyen betul.. Turun naik sendiri..

Bangun tido terus amek basikal..
Sorong sana sini..
Naik turun..
Tergolek pun x serik nangis kejap je..



Walker Pink tu x pandang dah.. Selamber jer panjat kuar..
Bahaya.. So x yah naik lagi la..
Kang Momy simpan..



Aksi mendengki Kakak Mia..
Terjerit-jerit main berdua..
Riuh rumah..


Kakak Mia semakin besar.. Sangat bertanggungjawab..
Tolong Momy x kira masa..

Ada sekali tu I demam..x larat..
Mia suh I tido..
Dia jaga Darif kata dia..
Sambil lap-lap tangan ngan kaki I..
Terus I lelap..

Sedar-sedar Dady balik..
Mia dah siap mandikan Darif..
Pakaikan baju siap..
Bertepek-tepek bedak..
Mia pun dah siap mandi..

Allahuakbar.. Anak ini sangat menyenangkan hati I..
Even sesekali menguji kesabaran I..


Darif.. Tolong Sayang Kakak Mia..
Dia Kakak yang hebat..
Seperti Janji-janji dia.. Sedaya upaya dia tunaikan..
Lindungi Kakak Mia..


Alhamdulillah... Dua yang menyempurnakan hidup.. Bahagia

GIVEAWAY 1.0 by HERNEE NAZIR



Hernee GiveAway


Syarat-syarat penyertaan (bloggers) :
1. Buat satu entry bertajuk “Giveaway 1.0 by Hernee Nazir” - DONE
2. Letakkan banner di atas dan pastikan back link ke entri ini. - DONE
3. Follow blog herneenazir.com dan http://herneenazir.blogspot.com - DONE
4. Follow IG @herneenazir - DONE 
5. Like Facebook Page herneenazir.com - DONE
6. Tinggalkan link entry “Giveaway 1.0 by Hernee Nazir” anda diruang komen entry ini - DONE 


Dari 21 Ogos 2015 sehingga 31 Ogos 2015 (jam 11.59 malam)

Blog:
Pemenang 1 : RM20 + 1 botol Chewable Vita-C (90 biji)
Pemenang 2 : 1 botol B-Complex (120 biji)
Pemenang 3 : 1 botol Zinc Complex (120 biji)

Pemenang 4 : Top Up RM20
Pemenang 5 : Top up RM10


Facebook/ Instagram:Pemenang 1 : RM20 + 1 botol Chewable Vita-C (90 biji)
Pemenang 2 : Top up RM30


Sesiapa yang terbaca Meh ler join.. Meriah kan GiveAway 1.0 by Hernee Nazir

GIVEAWAY VOUCHER EMEL MELINDA LOOI





Hadiah untuk Giveaway ini adalah :

1 x Voucher RM50 Dari Email Melinda Look & Wang Tunai RM 20 + Product from www.crabtree-evelyn.com

Step :

1. Follow blog AinulMustafa - BERES

2. Tulis entry GiveAway ini diblog anda - BERES
Masukkan gamba GiveAway inibdan Tag kawan and a join contest ni


3. Like page AinulMustafa - BERES

4. Follo Instagram AinulMustafa - BERES

5. Komen di entry ini - BERES

Tarikh tutup gateway ni 31/8/2015 @ 0000

Sape rajin bole join yea..

Tag : SUME yang baca :-)
(tamaknye... :-))

Friday, August 21, 2015

Seminggu Bekal DZ

Sambungan entry Bekal DZ

19/8 : Nasi putih + Sayur Air (kobis panjang & karot) + Ikan kaci goreng
Sarapan : Penne Spagethi Bolognese & Udang
Air : Jus Kurma 
**Susu Momy (mesti)

Outcome : Alhamdulillah.. Semua suka.. 

20/8 : Nasi Putih + Sup Ikan Bersayur
Sarapan : Nasi Goreng Butter
Air : Jus Delima 
**Susu Momy (Wajib)

Outcome : Alhamdulilah.. Semua SUKE..!! Yeayyyy...!!!


Kakak Mia pun tumpang sekali..

Nasi goreng kampung + Timun + Epal Hijau


Terbanyak pulak masak nasi goreng..
Dady + Angah + Momy pun kene bawak bekal..
Jimat duit makan semalam..


21/8 : Meehon Sup Chinese Style (Tq Facebook)
Sarapan : Sweet potato
Air : Jus Kurma
**Susu Momy 

Lunch tadi I pegi ambik Mia.. BBsitter cakap Darif suka Meehon Soup.. 

Alhamdulillah... 


Seminggu pertama mencabar diri nampaknya.. I mampu merealisasikan angan-angan memasak sendiri tuk anak.. Ramai je Mal-mak yang consistent masak.. I je baru nak mula.. Sian I.. Tapi belom terlambat.. 

Mudah-mudahan semangat I tak patah dipertengahan.. :-)

Wednesday, August 19, 2015

Bekal DZ

Selalu terinpirasi dengan kerajinan Mak-mak diluar sana yang boleh bekalkan anak-anak bekal setiap hari.. Dengan mencabar diri sendiri, I berjaya menempuhi 6 bulan cabaran membuat bekal Darif.. Hehehe.. 

Alah.. Puree buah & bubur je kut... 
Kan..
Ramai yang berpendapat cam I memula..
Alah.. Senang je kut...
Apakata cuba buat..

Terus i cabar diri sendiri.. 
6 bulan gigih mengoogle sana sini mencari resepi puree..
Singgah mane-mane blog yang ada post gamba puree yang comel-comel..
Kasi 'up' semangat.. 
Sambil sama-sama cuba buat pada Darif..
Alhamdulillah... Darif sangat supportive..
Makan dan suke semua masakkan Momy..
Jarang-jarang tak habis...

Terima kasih Anak.. 
Kerana membahagiakan Momy..
Menghargai usaha Momy..

Disebabkan Darif terlalu comel saiz nye..
Klinik kesihatan minta Momy ubah menu..
Nasi putih berlauk..

Jom kita mulakan..

17/8 : Nasi Putih + Ikan Kaci Masak Singgang + Sayor Stim
Air : Jus Kurma
**Susu Momy (mesti)

Outcome : Darif x suka lauk singgang.. dia luah-luah.. 

Okeh x suke.. x per.. Momy tak paksa.. kita tuka menu lain..

*Pix Momy lupe snap.. 1st daykan huru hara sikit..

18/8 : Nasi putih + Udang Masak Lemak (campur karot & brokoli)
Sarapan : Spiral Spaghetti Bolognese & Udang
Air : Jus Delima & Madu
**Susu Momy (mesti)

Outcome : Udang Masak Lemak -Darif suke makan 2kali (Wow!!) Spaghetti pun suke.. (Wowow!!)

*Pix Momy lupe snap.. 1st daykan huru hara sikit..

Terus i teruja nak masak lagi..

19/8 : Nasi putih + Sayur Air (kobis panjang & karot) + Ikan kaci goreng
Sarapan : Penne Spagethi Bolognese & Udang
Air : Jus Kurma 
**Susu Momy (mesti)

Outcome : Belom lagi.. nanti petang sikit.. :-)


Ari ni Kakak Mia pun request nak bekal nasi.. Dia mintak Nasi Putih + Kicap + Telor goreng tapi... Momy up jadi Ikan Kaci Goreng.. :-)


Nanti Momy belajar caner nak Deco Bento.. Nak kene beli alatan tu kan.. Nanti Dady cakap Momy poyo.. Pelan-pelan yea anak-anak.. Momy masih belajar untuk jadik Mak yang Hebat untuk kamu..

Alhamdulillah... Momy berjaya menghalang NESTUM masuk dalam perut Darif..!! Yeyyy...!!

Doakan Momy supaya berjaya dibidang ini.. InsaAllah.. 

Wednesday, August 12, 2015

Private Birthday Bash - Darif Zufar


Jom kite celebrate on the date..
Kita satu family..
Di Restoran Wadi Hana Elarabi
(https://www.google.com/maps/place/Restaurant+Wadi+Hana+Elarabi/@1.499627,103.707181,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x31da7294c1ff144d:0x14d2fb2524a981f8)




Upah lepas kene inject..
Mula-mula je poyo..




Dah kenal tempat.. Mula explore..
Tak per la ari nie Birthday Boy..







Dady blanje kek slice jer.. Darif makan sorang.. Suke rupenye..


Kita order Mixed Grill with rice..
Sedulang.. Kenyang sampai tegang perut..
Pix pun x der.. asik dok melayan ke lasakkan Darif..

  


Banyak sangat kelaku dia yang cukup menghiburkan..
Suara.. Expresi muka.. Sentuhan.. Ikut jer arahan..
Sometime luar kawalan.. :-p

 

Eh.. Eh.. Eh.. dia cakap..


Cantek kedai ni nye deco..





Pegila anak bermain-main.. bersuka ria.. Enjoy zaman kanak-kanak..

Selamat Ulangtahun Muhamad Darif Zufar.. 







Get Together & Darif 1st Birthday Bash


Makan-makan Raya yang plan kejap jadik kejap tak jadik..
Then sume x dapat nak order.. 
Terus la jadik home cook jer..

Mee Kari - I masak
Nasik Lemak Ayam Rempah - Mak Lala
Buah 
Karipap Telur
Air

Sangat sederhana.. 
Tetamu datang batch by batch..
Semua yang datang sempat dilayan..
Pix macam biasala tak der.. hehehe
Alhamdulillah..











Darif 1st Birthday..
Tak sempat order kek..
I beli jer kat Jusco..
Dady cakap x yah besar-besar..
Nanti x abis..
Terus jadik cenonet..

Punah angan-angan Momy.. Nak kek Superman ke Batman ke Mavell Super Hero's ke..
Punah sume..
Punah..
Tahun depan la Darif.. Momy plan betul-betul..

Anyhow.. Darif blur jer..
Melopong je nengok orang lain happy..





















 Selamat Ulangtahun Pertama Muhamad Darif Zufar..