Nuffnang Ads

Monday, March 17, 2014

Talib & Baqis Wedding

**Where to start**

Alhamdullilah.. 

Bila Yang cakap mak bagitau Talib nak kawin.. Spontan je mulut i sebut Alhamdullilah.. What else?? Alhamdullilah... Dia dapat menerima orang baru.. Rafiq akan dapat mak baru.. Cukup.. Complete.. Satu keluarga.. Perancangan Allah sangat teratur dan  rahsia..

Happy dengar dia dapat membina keluarga semula.. Berkasih sayang.. Berkongsi susah senang.. Berkongsi suka duka.. ada Shoulder to Land.. Meet soul-mate.. 

Ikhlas.. I masih lagi bule flash back apa saja yang Talib buat pada Arwah Normah.. Alhamdullilah.. nampak kesempurnaan disitu.. InsaAllah.. I doakan kehidupan baru ni, tidak akan diduga seperti yang lalu.. Agar semua yang indah berlaku.. Sama seperti kita semua..

: : : Yang : : :

Dari air muka dia nampak dia ok-ok jer.. Dia nampak jer Talib nampak berubah muka dia.. Dia cakap I sebak.. I bule fashback lagi kt amek family pic kat tangga tue.. Kt stay kat guess room tunggu diorg sanding.. Siyes i sebak.. 

Yang tengok Rafiq tido.. dia cakap.. aduuuuhh.. sedihnye tgk Rafiq.. Dah besar dia.. Dulu kecik jer.. Nie kalo Arwah Norma ada.. x leh dukung dia nih.. Tegap sangat badan dia.. Sambil usap-usap kelapa Rafiq yang tengah tido.. jangan kacau dia Yang cakap kat I nnti dia bangun tengok kita dia nangis.. Dia x kenal kita.. Okeh.. yang nie i terasa.. I felt so jauh ngan anak sedara I yang nie.. Yang cakap.. amek gamba Rafiq nnti leh tunjuk Mia.. 



Even Yang cakap Talib berhak mencari kebahagian baru.. Rafiq perlu mak.. 

I tanya Yang ready dah? Kite masuk hall.. tengok Talib? Okeh kata Yang.. Terus gerak ke hall.. G jumpe family Talib.. Sembang-sembang.. Tanya khabar.. We olls spend almost 2 jam kat situ.. Sama-sama meraikan hari bahagia Talib..


Yang sibuk ajak sama-sama tengok pengantin berarak.. I dah kekenyangan so berat nak bangun.. Yang sorang pegi.. I suh dia amek pic dia wat x tau jer..

Disebabkan i nih 'kenderaan berat' so i amek dari jauh jer pic.. 


Yang cakap amek gamba dia ngan pengantin.. Yea la..


Sempat mintak tolong Abang Talib (Mahmood) amek kan gamba ktorg.. 


Hihihihi... happy face Talib.. 

I wish... 

Selamat Pengantin Baru Lib ngan Baqis.. Semoga bahagia.. Segala yang indah-indah saja sepanjang perkahwinan ini.. 

Eh... Moon thank you for the welcoming hug.. Also kat aunty.. Uncle pun ramah bersembang.. Rafiq jer bangun cry.. x dapat nak mesra-mesra.. Ada masa panjang umor jumpa lagi.. 

Friday, March 7, 2014

Hadiah


Dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha penyayang.

Alhamdullilah.. Dengan izinNya.. November yang lepas dihadiahkan sekali lagi peluang untuk merasa nikmat berkongsi badan dan nafas bersama satu lagi zuriat yang sangat dinantikan.

Masih lagi dalam mood yang sangat 'fragile' i deside hanya untuk berkongsi bersama immediate family sahaja. Alhamdullilah.. Selepas 2 circle treatment bersama Gynaecologies. Ianya berjaya.. Hasil dari kejayaan nih.. I kene full rest.. Dok umah rehat jaga diri.. Mengada-ngadakan diri.. With letter support dari Gyna I amek unpaid leave almost 5 weeks.. Plus 1 week AL.. Bermula la kisah ubat dalam hidup.. Melayan Dusphaton nie memang mencabar tuk orang yang tak der morning sickness macam I.. Feeling dia swing sangat.. Menyampah.. Hahaha..

Tapi feeling dudok umah sangat mengatasi segalanya.. Happy.. Enjoy.. Seronok.. Undescrible.. :-) Handle Mia all daysssss long... macam full time housewife.. siyesly enjoy gilesss... Plusmore ngan hobi tido.. It's wonderfull.. I wish i can be full time mom.. :-)

Ikhlas i cakap.. the day before unpaid leave abis.. I x leh tido malam, mikir.. Demmmm sok keje.. Hahaha.. 

I naik keje with 11 weeks baby lam perut.. Sempat keje seminggu.. Suddently i bleeding lagi.. Sekali lagi I frust.. Bleeding sama cam 2nd pregnancy.. So i call Gyna ngan terus serah diri kat hospital. Berkampung 2 malam kat hospital.. bonyoh bont*t kene injection.. baru dilepaskan kua dan dapat lagi 30 days cuti.. Yang cuti nih best.. but the bleeding masih lagi ada bergantung pada pergerakkan.. 

Baru jer 2-3 ari lepas i naik keje.. kali nie with 16 weeks heartbeat.. Last check up outcome dia alhamdullilah.. Baby sihat.. Perkembangan also okeh follow weeks dia.. Aktif.. I bule keje macam biasa tapi x leh lasak-lasak... 




"Hai... Saya adik Kakak Mia.. Soon you olls will see me on Momy Blog"

Semoga Allah izinkan kesihatan i sihat dan baby juga... Its about 5 month to go.. InsaAllah..

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Monday, March 17, 2014

Talib & Baqis Wedding

**Where to start**

Alhamdullilah.. 

Bila Yang cakap mak bagitau Talib nak kawin.. Spontan je mulut i sebut Alhamdullilah.. What else?? Alhamdullilah... Dia dapat menerima orang baru.. Rafiq akan dapat mak baru.. Cukup.. Complete.. Satu keluarga.. Perancangan Allah sangat teratur dan  rahsia..

Happy dengar dia dapat membina keluarga semula.. Berkasih sayang.. Berkongsi susah senang.. Berkongsi suka duka.. ada Shoulder to Land.. Meet soul-mate.. 

Ikhlas.. I masih lagi bule flash back apa saja yang Talib buat pada Arwah Normah.. Alhamdullilah.. nampak kesempurnaan disitu.. InsaAllah.. I doakan kehidupan baru ni, tidak akan diduga seperti yang lalu.. Agar semua yang indah berlaku.. Sama seperti kita semua..

: : : Yang : : :

Dari air muka dia nampak dia ok-ok jer.. Dia nampak jer Talib nampak berubah muka dia.. Dia cakap I sebak.. I bule fashback lagi kt amek family pic kat tangga tue.. Kt stay kat guess room tunggu diorg sanding.. Siyes i sebak.. 

Yang tengok Rafiq tido.. dia cakap.. aduuuuhh.. sedihnye tgk Rafiq.. Dah besar dia.. Dulu kecik jer.. Nie kalo Arwah Norma ada.. x leh dukung dia nih.. Tegap sangat badan dia.. Sambil usap-usap kelapa Rafiq yang tengah tido.. jangan kacau dia Yang cakap kat I nnti dia bangun tengok kita dia nangis.. Dia x kenal kita.. Okeh.. yang nie i terasa.. I felt so jauh ngan anak sedara I yang nie.. Yang cakap.. amek gamba Rafiq nnti leh tunjuk Mia.. 



Even Yang cakap Talib berhak mencari kebahagian baru.. Rafiq perlu mak.. 

I tanya Yang ready dah? Kite masuk hall.. tengok Talib? Okeh kata Yang.. Terus gerak ke hall.. G jumpe family Talib.. Sembang-sembang.. Tanya khabar.. We olls spend almost 2 jam kat situ.. Sama-sama meraikan hari bahagia Talib..


Yang sibuk ajak sama-sama tengok pengantin berarak.. I dah kekenyangan so berat nak bangun.. Yang sorang pegi.. I suh dia amek pic dia wat x tau jer..

Disebabkan i nih 'kenderaan berat' so i amek dari jauh jer pic.. 


Yang cakap amek gamba dia ngan pengantin.. Yea la..


Sempat mintak tolong Abang Talib (Mahmood) amek kan gamba ktorg.. 


Hihihihi... happy face Talib.. 

I wish... 

Selamat Pengantin Baru Lib ngan Baqis.. Semoga bahagia.. Segala yang indah-indah saja sepanjang perkahwinan ini.. 

Eh... Moon thank you for the welcoming hug.. Also kat aunty.. Uncle pun ramah bersembang.. Rafiq jer bangun cry.. x dapat nak mesra-mesra.. Ada masa panjang umor jumpa lagi.. 

Friday, March 7, 2014

Hadiah


Dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha penyayang.

Alhamdullilah.. Dengan izinNya.. November yang lepas dihadiahkan sekali lagi peluang untuk merasa nikmat berkongsi badan dan nafas bersama satu lagi zuriat yang sangat dinantikan.

Masih lagi dalam mood yang sangat 'fragile' i deside hanya untuk berkongsi bersama immediate family sahaja. Alhamdullilah.. Selepas 2 circle treatment bersama Gynaecologies. Ianya berjaya.. Hasil dari kejayaan nih.. I kene full rest.. Dok umah rehat jaga diri.. Mengada-ngadakan diri.. With letter support dari Gyna I amek unpaid leave almost 5 weeks.. Plus 1 week AL.. Bermula la kisah ubat dalam hidup.. Melayan Dusphaton nie memang mencabar tuk orang yang tak der morning sickness macam I.. Feeling dia swing sangat.. Menyampah.. Hahaha..

Tapi feeling dudok umah sangat mengatasi segalanya.. Happy.. Enjoy.. Seronok.. Undescrible.. :-) Handle Mia all daysssss long... macam full time housewife.. siyesly enjoy gilesss... Plusmore ngan hobi tido.. It's wonderfull.. I wish i can be full time mom.. :-)

Ikhlas i cakap.. the day before unpaid leave abis.. I x leh tido malam, mikir.. Demmmm sok keje.. Hahaha.. 

I naik keje with 11 weeks baby lam perut.. Sempat keje seminggu.. Suddently i bleeding lagi.. Sekali lagi I frust.. Bleeding sama cam 2nd pregnancy.. So i call Gyna ngan terus serah diri kat hospital. Berkampung 2 malam kat hospital.. bonyoh bont*t kene injection.. baru dilepaskan kua dan dapat lagi 30 days cuti.. Yang cuti nih best.. but the bleeding masih lagi ada bergantung pada pergerakkan.. 

Baru jer 2-3 ari lepas i naik keje.. kali nie with 16 weeks heartbeat.. Last check up outcome dia alhamdullilah.. Baby sihat.. Perkembangan also okeh follow weeks dia.. Aktif.. I bule keje macam biasa tapi x leh lasak-lasak... 




"Hai... Saya adik Kakak Mia.. Soon you olls will see me on Momy Blog"

Semoga Allah izinkan kesihatan i sihat dan baby juga... Its about 5 month to go.. InsaAllah..