Nuffnang Ads

Thursday, November 21, 2013

Camping

Dah lama cite nih.. terperam jer.. 

Nie citer Weekend Deepavali sambung ke Awal Muharam..

Disebabkan Dady keje.. So jom la kiter blek kampung..
Lepak umah Atok.. 

I dapat Idea nak Camping..
Nak g hutan?
Nak g waterfall?
Nak g beach?

Sume nye memerlukan Dady.. Kalo Dady tak der I tak sanggup.. Nanti Mia nampak macam-macam.. I x leh handle.. So.. idak la yea..

Finally I buat khemah depan umah Atok jer...

Memula wat unggun api.. tapi ranting jer.. rangup sekali.. kejap dah abis.. Hahaha..

Atok blek mesjid tolong pasang kan lampu.. Yessssss... Atok memang BEST..!!


Dady is around..!! Dady geleng pala jer nengok Atok & Maktok layan Mia nye camping.. Lepak kat khemah ramai-ramai.. Sembang-sembang.. Guling-guling.. Makan-makan.. Atok buat kopi teman ktorg lepak sampai midnite.. 

Tak perlu modal yang banyak dah bole buat sume orang happy.. Tapi MIA la yang paling happy...!!!







Depan umah Atok banyak pokok.. Ada tanah lapang sikit.. Ada yang berumput ada yang simen.. Bule pilih nak pacak khemah kat maner.. Khemah nie bule gerak.. Kejap atas rumput.. Kejap atas simen.. 

Tengok tu Mia.. Happy sangat..




Khemah ni dua malam berturut-turut.. tapi sume org tido lam umah.. tak der org tido khemah.. Hahaha

Ada banyak lagi gambar.. tapi x daya nak edit satu2 letak topi kat kepala I ngan Mak lala.. :-)

Thursday, November 14, 2013

Mia Graduation Day

Graduation Day...!!!
Yayyy..!!

Sekejap jer dah abis 2013 ...
Budak songsang yang dudok lam perut I tue..
Dah graduate Pra Sekolah..
Sekelip mata dah besar.. kejap tul.. haishhh..

Tahun lepas konsert.. sebab 5 taun kan...
Tahun nie baru la betul-betul graduate..
Kene ikut turutan.. 


Mia gi dulu ngan Cikgu dia..
I sampai lambat sikit la.. Masuk dewan.. terus confuse.. Mane anak I..
Sudden jer dengar Mia panggil..
Tengah sarapan ngan kawan-kawan dia..
I jengah la tgk dia makan apa.. Kueh teaw..
Air???? haaaa.... Biasalah hotel letak pain coffee and tea..
Sugar & creamer bancuh sendiri...
I tengok cawan Mia len macam jer... 
I tanya air apa nih... Kopi la Momy...
Lain jer.. Adik letak gula ngan coffemate..
I pun tergelak... Kaler air dia mmg x der ruper kopi..
Hahahaha..



Beratur nak pakai jubah..


Pose tuk Dady..


Okeh... Tokeh blog interframe..


Berjalan masuk dalam hall.. Oh... I teringat masa i konvo dulu...


 Nak ambik group pica pun susah...
Sebab sume nak pandang camera Mak & Ayah memasing..
Hahahaha...



It's the time....!!!!


Jalan sambil malu-malu sebab Dady amek gamba..



Mia ngan hadiah yang cikgu kasi.. Piala.. Teddy Bear.. 
Sijil Tamat Pra Sekolah tu paling penting..


Anak Dady...


Yeaaaaaaaaaaa laaaaaa Anak Dady....


Anak Dady & Momy..
Muke u kan Yang... mcm gamba ic..
Huh..


Gamba ngan Cikgu Plo & Cikgu Sue..
Mekasih banyak-banyak yea sbb ajar Mia..


Akhirnya... Selepas merajuk ngan Abah Rahim.. Sebab belikan A'ah bear besar on Konvo Day.. Dady bagi green light tuk belikan satu tuk dia tuk graduation day dia jugak..
Gamba nak macam A'ah.. kat tangga.. Ermmmpppp... X per lah janji belajar pandai macam A'ah..





Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Thursday, November 21, 2013

Camping

Dah lama cite nih.. terperam jer.. 

Nie citer Weekend Deepavali sambung ke Awal Muharam..

Disebabkan Dady keje.. So jom la kiter blek kampung..
Lepak umah Atok.. 

I dapat Idea nak Camping..
Nak g hutan?
Nak g waterfall?
Nak g beach?

Sume nye memerlukan Dady.. Kalo Dady tak der I tak sanggup.. Nanti Mia nampak macam-macam.. I x leh handle.. So.. idak la yea..

Finally I buat khemah depan umah Atok jer...

Memula wat unggun api.. tapi ranting jer.. rangup sekali.. kejap dah abis.. Hahaha..

Atok blek mesjid tolong pasang kan lampu.. Yessssss... Atok memang BEST..!!


Dady is around..!! Dady geleng pala jer nengok Atok & Maktok layan Mia nye camping.. Lepak kat khemah ramai-ramai.. Sembang-sembang.. Guling-guling.. Makan-makan.. Atok buat kopi teman ktorg lepak sampai midnite.. 

Tak perlu modal yang banyak dah bole buat sume orang happy.. Tapi MIA la yang paling happy...!!!







Depan umah Atok banyak pokok.. Ada tanah lapang sikit.. Ada yang berumput ada yang simen.. Bule pilih nak pacak khemah kat maner.. Khemah nie bule gerak.. Kejap atas rumput.. Kejap atas simen.. 

Tengok tu Mia.. Happy sangat..




Khemah ni dua malam berturut-turut.. tapi sume org tido lam umah.. tak der org tido khemah.. Hahaha

Ada banyak lagi gambar.. tapi x daya nak edit satu2 letak topi kat kepala I ngan Mak lala.. :-)

Thursday, November 14, 2013

Mia Graduation Day

Graduation Day...!!!
Yayyy..!!

Sekejap jer dah abis 2013 ...
Budak songsang yang dudok lam perut I tue..
Dah graduate Pra Sekolah..
Sekelip mata dah besar.. kejap tul.. haishhh..

Tahun lepas konsert.. sebab 5 taun kan...
Tahun nie baru la betul-betul graduate..
Kene ikut turutan.. 


Mia gi dulu ngan Cikgu dia..
I sampai lambat sikit la.. Masuk dewan.. terus confuse.. Mane anak I..
Sudden jer dengar Mia panggil..
Tengah sarapan ngan kawan-kawan dia..
I jengah la tgk dia makan apa.. Kueh teaw..
Air???? haaaa.... Biasalah hotel letak pain coffee and tea..
Sugar & creamer bancuh sendiri...
I tengok cawan Mia len macam jer... 
I tanya air apa nih... Kopi la Momy...
Lain jer.. Adik letak gula ngan coffemate..
I pun tergelak... Kaler air dia mmg x der ruper kopi..
Hahahaha..



Beratur nak pakai jubah..


Pose tuk Dady..


Okeh... Tokeh blog interframe..


Berjalan masuk dalam hall.. Oh... I teringat masa i konvo dulu...


 Nak ambik group pica pun susah...
Sebab sume nak pandang camera Mak & Ayah memasing..
Hahahaha...



It's the time....!!!!


Jalan sambil malu-malu sebab Dady amek gamba..



Mia ngan hadiah yang cikgu kasi.. Piala.. Teddy Bear.. 
Sijil Tamat Pra Sekolah tu paling penting..


Anak Dady...


Yeaaaaaaaaaaa laaaaaa Anak Dady....


Anak Dady & Momy..
Muke u kan Yang... mcm gamba ic..
Huh..


Gamba ngan Cikgu Plo & Cikgu Sue..
Mekasih banyak-banyak yea sbb ajar Mia..


Akhirnya... Selepas merajuk ngan Abah Rahim.. Sebab belikan A'ah bear besar on Konvo Day.. Dady bagi green light tuk belikan satu tuk dia tuk graduation day dia jugak..
Gamba nak macam A'ah.. kat tangga.. Ermmmpppp... X per lah janji belajar pandai macam A'ah..