Nuffnang Ads

Saturday, July 2, 2016

Muhammad

Krik.. Krik.. Krik..

Lama sangat blog menyepi.. Penyakit M yang melampau.. Selain faktor2 sampingan yang mempengaruhi..

Lama x dengar cerita Muhammad.. So far dia sangat-sangat ok.. sihat.. baru-baru ni je dia down for Viral Fever.. Selepas menjangkit dari I.. Asik nak berkepit je.. terus menjangkit.. sian la dia..

Selepas 5 ari demam on off dengan hilang selera makan... semakin kurus.. tinggal kepala je besar.. dah macam apa jer.. lemahhhh... merengek jer... Dady Yang cakap kt bawak g hospital la budak kecik ni..dah makin kecik nengoknye..

Terus kene warded.. Since ward penuh meh la kt balek tunggu kat umah.. mujur umah dekat.. sampai la lepas buka puasa baru dapat ward tu pun lepas Dady membebel kat admission.. sekali dia bagi temporary wad kat NICU.. seram i.. 

HERO kecik ni bile turun je demam dia..dia menganas la.. masuk ER nak masukkan branula dia senyum-senyum.. sekali kene bungkus ngan selimut.. habis sume orang dia sebut... 

Mami... Mami.. Nak Mami...
Dedi.. Dedi.. Nak Dedi...
Akutttt.... Akuttttt... Nanak.. Nanak...
Nyaaaaa... Nyaaaaaa....
Sudah... Sudah.... dah sudahhhhhh...

Dari sayu hati terus geli ati dengar dia menjerit-jerit sebalik tabir.. Momy bole masuk je terus dia bangun naik atas riba.. Akut...akut... kata dia.. air mata.. hingus.. peluh dah macam apa jer.. Sian..tapi kelakar..

Selepas kejadian... Lena tido bersama pistol air ditangan.. 



Nie Kakak Mia yang snap masa dia datang ngan Dady tuk sahur sama-sama. Kesian Muhammad kata dia.. Mesti dia penat nangis tadik.. Kakak even kene buli ngan Muhammad.. Kesian dia sayang dia tetap melimpah ruah pada Muhammad.

Mujur la Muhammad tak de masaalah makan ubat.. sambil lelap pun dia bole makan ubat.. Jiran-jiran sebilik sume jenis yang makan ubat jerit meraung.. Kurang sikit stress nurse yang bagi ubat tu ngan Muhammad.. 3 ari Muhammad melepek jer atas katil.. bile ok baru turun main-main..tu pun kejap jer..

Masih lagi lemah... asik tido jer... bangun kejap tido lagi.. makan.. susu.. sume tak nak.. even glugose febret pun dia x heran..



Lunch ajak makan pun tak nak.. nak buah je kata dia.. Nampak tu.. Berkepit dengan Kakak Mia jer.. Sampai tak sekola Kakak.. asik Nyaaaa... Nyaaaaa...



Dah okey sikit baru nak main.. nasib baik ada Kakak Mia boleh layan... Setia dia melayan Muhammad even puasa.. 





Last day... Dokto visit tanya dia ok x? Dah baik belom? Dah kata dia.. Nak blek tak? Mestila I yang jawab nak... Dokto pesan kene makan baru bole blek.. Sungguh-sungguh Muhammad makan cocoa crunch mikimaus..





Ini la pistol air kata Muhammad.. asik nak menembak je keje dia ngan pistol air nih.. 


Lepas makan.. mandi.. tidoooooooo lagi budak kecik nih... Sini.. sini.. dia tunjuk nak baring.. Selimut.. Selimut.. kata dia.. pas tu tido...



Sayu hati nengok muke tengah tido+sakit... Sakit nak besar.. tak apa lah...


Now nie dia dah sihat.. recover dari demam.. dan jugak miang mengada-ngada.. Dah menakal semua.. dengki sume orang.. sakit kan ati sume orang.. membebel je keje dia.. Memang penat melayan dia.. tapi moment ni sekali jer... Tak pe la Momy sanggup... Geram sangat gigit aje..

Tapi betul la.. Boy lambat matang.. Manje dia kemain lagi... haish.. Tapi I suke.. :-)

No comments:

Post a Comment

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Saturday, July 2, 2016

Muhammad

Krik.. Krik.. Krik..

Lama sangat blog menyepi.. Penyakit M yang melampau.. Selain faktor2 sampingan yang mempengaruhi..

Lama x dengar cerita Muhammad.. So far dia sangat-sangat ok.. sihat.. baru-baru ni je dia down for Viral Fever.. Selepas menjangkit dari I.. Asik nak berkepit je.. terus menjangkit.. sian la dia..

Selepas 5 ari demam on off dengan hilang selera makan... semakin kurus.. tinggal kepala je besar.. dah macam apa jer.. lemahhhh... merengek jer... Dady Yang cakap kt bawak g hospital la budak kecik ni..dah makin kecik nengoknye..

Terus kene warded.. Since ward penuh meh la kt balek tunggu kat umah.. mujur umah dekat.. sampai la lepas buka puasa baru dapat ward tu pun lepas Dady membebel kat admission.. sekali dia bagi temporary wad kat NICU.. seram i.. 

HERO kecik ni bile turun je demam dia..dia menganas la.. masuk ER nak masukkan branula dia senyum-senyum.. sekali kene bungkus ngan selimut.. habis sume orang dia sebut... 

Mami... Mami.. Nak Mami...
Dedi.. Dedi.. Nak Dedi...
Akutttt.... Akuttttt... Nanak.. Nanak...
Nyaaaaa... Nyaaaaaa....
Sudah... Sudah.... dah sudahhhhhh...

Dari sayu hati terus geli ati dengar dia menjerit-jerit sebalik tabir.. Momy bole masuk je terus dia bangun naik atas riba.. Akut...akut... kata dia.. air mata.. hingus.. peluh dah macam apa jer.. Sian..tapi kelakar..

Selepas kejadian... Lena tido bersama pistol air ditangan.. 



Nie Kakak Mia yang snap masa dia datang ngan Dady tuk sahur sama-sama. Kesian Muhammad kata dia.. Mesti dia penat nangis tadik.. Kakak even kene buli ngan Muhammad.. Kesian dia sayang dia tetap melimpah ruah pada Muhammad.

Mujur la Muhammad tak de masaalah makan ubat.. sambil lelap pun dia bole makan ubat.. Jiran-jiran sebilik sume jenis yang makan ubat jerit meraung.. Kurang sikit stress nurse yang bagi ubat tu ngan Muhammad.. 3 ari Muhammad melepek jer atas katil.. bile ok baru turun main-main..tu pun kejap jer..

Masih lagi lemah... asik tido jer... bangun kejap tido lagi.. makan.. susu.. sume tak nak.. even glugose febret pun dia x heran..



Lunch ajak makan pun tak nak.. nak buah je kata dia.. Nampak tu.. Berkepit dengan Kakak Mia jer.. Sampai tak sekola Kakak.. asik Nyaaaa... Nyaaaaa...



Dah okey sikit baru nak main.. nasib baik ada Kakak Mia boleh layan... Setia dia melayan Muhammad even puasa.. 





Last day... Dokto visit tanya dia ok x? Dah baik belom? Dah kata dia.. Nak blek tak? Mestila I yang jawab nak... Dokto pesan kene makan baru bole blek.. Sungguh-sungguh Muhammad makan cocoa crunch mikimaus..





Ini la pistol air kata Muhammad.. asik nak menembak je keje dia ngan pistol air nih.. 


Lepas makan.. mandi.. tidoooooooo lagi budak kecik nih... Sini.. sini.. dia tunjuk nak baring.. Selimut.. Selimut.. kata dia.. pas tu tido...



Sayu hati nengok muke tengah tido+sakit... Sakit nak besar.. tak apa lah...


Now nie dia dah sihat.. recover dari demam.. dan jugak miang mengada-ngada.. Dah menakal semua.. dengki sume orang.. sakit kan ati sume orang.. membebel je keje dia.. Memang penat melayan dia.. tapi moment ni sekali jer... Tak pe la Momy sanggup... Geram sangat gigit aje..

Tapi betul la.. Boy lambat matang.. Manje dia kemain lagi... haish.. Tapi I suke.. :-)

No comments:

Post a Comment