Nuffnang Ads

Wednesday, October 28, 2015

#JB -- #SgPetani -- #Langkawi -- #JB

Tq En. Fir tolong belikan tiket.. Check in kan sekali.. Service sangat Superb..!!!

Selepas hampir 2 tahun tiada percutian keluarga.. Tahun ni kita usahakan kan untuk gather semua sekali.. Alhamdulillah... berjaya dikumpulkan...

Day 1 (JB-Penang)

Pagi-pagi bangun flight pagikan.. sume bangun si Muhammad pun bangun.. Baru je plan x yah mandi.. Disebabkan kan bangun mandi sekali la.. senang.. Sambung tido semula lam kete on de way g Epot.. Sampai epot terus menganas aktif.. nampak Atok jer dah suke nak suh dukung..


Ni 1st flight Muhammad.. Mak dia mesti la nervous.. maner la tahu dia meraung.. merayau-rayau.. ke apa-apa yang membolekan org rasa annoying..

Alhamdulillah.. terkawal.. dia teruja nengok kapal terbang yang parking tu sambil waaaaa... waaaaaa... kekaguman..

Nampak x infant selfbelt? Tu detached dengan belt I.. dia pelik dan senyap perati jer.. i pun offer dia memilk.. dia mesti la nak..


Nampak..?? dia perati atas pulak.. lepas dah terbang... x nampak kapal yang lain..


 Sarapan pun sampai.. Muhammad dah selamat tido.. Dengan tenang bole makan..



Lepas makan Mia pulak ambik tempat tido.. sedangkan flight sejam je..


Sampai Penang sume baru bangun.. Tunggu jap Umi & Ayah ambik.. Terus ke Sungai Petani.. Konon nak merayau pusing Sg Petani.. tapi jerebu kuat.. So simpan je hajat tue.. Lepak makan-makan jer..

Pekene gulai kawah ayah ngn batang pisang... Makkoiii.. sedappppp...

Malam main badminton.. berpeluh-peluh.. seronok jugak..

Day 2 (Sg Petani - Kuala Kedah)

Pegi ambik Ika kat bas stand Sungai Petani.. Ika lambat sampai sebab ada class x leh ponteng.. Mia x sekola ok jer.. Hahaha..


Terus ke Kuala Kedah persediaan membeli tiket nak ke Langkawi.. Maklala cakap dia nak beli senduk emas.. :-) Di sebabkan jauh amek tiket pukul 9.15am nak selesa.. Umi bagi tau Ayah cakap.. Pukul 7 tayar dah golek..


Jom kene Laksa Kedah.. Entah la eh.. I x penah makan..
Macam tak kene je kat tekak.. Belom pandai lagi kut tekak I..
Mee laksa dia ok je Laksa beras.. Yang Oren tu bumbu dia kene kacau sendiri..
Bole la.. dia x masam macam laksa penang..
Hahaha.. I kekok ngan rasa dia..


Balik dah malam Ika buat jemput-jemput.. makan lagi.. tido awal.. Esok pukul 7 tayar nak golek.. Lambat tinggal..

Day 3 (Sp Petani - Jeti Kuala Kedah - Langkawi - Chenang)

Pukul 8.30 kitorang dah sampai Jeti.. Nampak Muhammad tue.. Dia tengah mengempeng.. Upah sebab x noty.. X kisahlah janji x meragam..

Jerebu masih lagi x okeh.. So yang berisiko kene pakai mask.. Kejap ajer la pakai mask..



Satu jam 45 minit sampai Langkawi..

Hello Langkawi..


Sume tunggu kat jeti.. Bia Momy ngan Dady g ambik kete sewa.. Thank you kat Daniel Sado kenalkan Wan Doyok Sado dapat la kete harga reasonable..


Haaaa... Kite pakai kete nie yea... bergaya sikit kata umi.. Dady pulak berangan nak carik sport car.. Ishhhh...




Jom check in kat Homestay kat Kg Temoyong, Pantai Chenang.. While tunggu Boys g solat jumaat I carik Pakej Island Hoping..

Kiter charted satu boat je la senang sebab ktpun ramai..


Yeayyyy....!!!! Island Hoping..


Tasek Dayang Bunting.. Sume x nak naik.. Sebab x de sape yang nak bunting lagi.. Kahkahkah..





Helang Feeding..


Kawan gadoh ni.. Dulu la... Now Hafiy dah malu-malu..


I bz menyusukan Muhammad.. Rugi la dia x nampak Bird..



Kami sekeluarga.. Yang baju ijau tu eksen.. Nak duduk tepi tengok sea..
Panggil-panggil x layan.. Dengar je mulut dia wat bunyik macam-macam.. Suke la tu..


Mata x leh bukak kene angin..


Mia mestila happy.. Dapat jalan.. Jumpe pulak Abang Hafiy..


Last stop kat Pantai Beras Basah.. Dapat turun mandi.. Mestila keseronokkan berganda..

Bermesra dengan gamat.. Ada niat nak bawak balik.. Adoooiii Mia.. x yah laaaaa...



Mak Lala dok tepi jer.. Sambil layan angin... Sabar eh Mak.. Malam kt g beli senduk emas..


Muhammad dengan favorite uncle dia..
Angah.. Angah.. kata dia..
Nak ikut angah sampai menangis-nangis..


Sape la bogelkan dia nih.. Nasib baik tak kene gigit ikan bebird dia..


Ish.. macam apa je ko Ika.. Merangkak dalam air..
Hahaha...



Dahhhhhh.... naik.. Jom blek.. Nanti malam nak sambung lagi..

Malam kite layan Mak Lala kat sini.. I sempat jengah2 jer.. Muhammad dah mengaruk nak tido.. I lepak lam kete..



Sampaikan hajat Dady Yang nak tengok Dataran Helang.. I suh dia amek pix ngn helang tak nak pulak.. Cisssss....


Day 4 (Langkawi - Kuala Kedah - Sungai Petani)

Lepas sarapan.. Misi mencarik Gamat dan kawan-kawanya..




Turn Momy ngn Dady pulak ye Muhammad.. Duduk ngan Maklala okeh...



I tengok je nih.. Macam x minat la.. Hahaha


Ko tengok anak ko nie.. Tak reti diam.. Maklala cakap..


Nie lagi over mencarik pressure cooker.. bererjam dia spend..



I cuci-cuci mata kat sini.. Sebab x masuk list pulak Makcik Tefal nie..


Kuali Wook Tefal nie mengiggil la nengok nye..


I beli nie jer... Sebab dah berzikir nak nie dari Jb.. Nasib baik dapat..


Nie je x dapat.. sebab tak masuk list.. oooooiiii.. kecewa....

Lepak jeti lepas handover kete sewa.. Sambil tunggu fery blek.. layan Muhammad merayau sana sini.. Penat...




Dik.. tumpang sikit.. eeeehhhh kata dia..


Issshhhhhhh... kedekut..


Tak pe la Mia.. main yang lain..


Tq Dady.. Even u kedekut.. Apa je I nak mesti dapat.. Lambat ngan cepat je la bezanya..


Insiden kat jeti tue menyebabkan I rasa nak tengelam dalam lemak kat perut I.. Takuttttttt....!!!! They know baran u now nie yeahhh... Tak de sape berani tanya.. I takut melambung je org tu.. Haishhhh...

Day 5 (Sg Petani - Penang - JB)

Pagi-pagi bangun layan anak naik motor.. naik motor pakai helmet basikal.. Hahaha



Jom blek..

Byeeeee Tokwan.. Umi.. Kakak Dayah... Abang Hafiy.. Nanti ktorg datang lagi.. Jangan serik yea...


Bagi main playground supaya penat.. So tido dalam flight..




Harapan tinggal harapan.. Muhammad relax jer menganas dalam flight..


Percutian tamat..

Terima kasih kat Umi & Ayah for the precious time.. Great hospitality..
Awesome Food.. Superb waze..
Adik-adik.. Jangan serik ikut Along..
Immense applause for your & family..!!!


Mak & Abah..

Mekasih ikut ktorg jalan.. Even domestik je.. Jangan serik..

Adik-adik..

Nanti dah ada family sendiri jgn lupe aku.. Hahaha...

Suami..

Tak de yang kurang layanan u pada I & family.. Semoga Allah merahmati U selalu.. Amen..

Anak-anak..

Enjoy the trip.. Terima kasih kerana memudahkan trip ini.. InsaAllah nanti ada lagi trip mendatang.. Doakan Momy & Dady murah rezeki..

No comments:

Post a Comment

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Wednesday, October 28, 2015

#JB -- #SgPetani -- #Langkawi -- #JB

Tq En. Fir tolong belikan tiket.. Check in kan sekali.. Service sangat Superb..!!!

Selepas hampir 2 tahun tiada percutian keluarga.. Tahun ni kita usahakan kan untuk gather semua sekali.. Alhamdulillah... berjaya dikumpulkan...

Day 1 (JB-Penang)

Pagi-pagi bangun flight pagikan.. sume bangun si Muhammad pun bangun.. Baru je plan x yah mandi.. Disebabkan kan bangun mandi sekali la.. senang.. Sambung tido semula lam kete on de way g Epot.. Sampai epot terus menganas aktif.. nampak Atok jer dah suke nak suh dukung..


Ni 1st flight Muhammad.. Mak dia mesti la nervous.. maner la tahu dia meraung.. merayau-rayau.. ke apa-apa yang membolekan org rasa annoying..

Alhamdulillah.. terkawal.. dia teruja nengok kapal terbang yang parking tu sambil waaaaa... waaaaaa... kekaguman..

Nampak x infant selfbelt? Tu detached dengan belt I.. dia pelik dan senyap perati jer.. i pun offer dia memilk.. dia mesti la nak..


Nampak..?? dia perati atas pulak.. lepas dah terbang... x nampak kapal yang lain..


 Sarapan pun sampai.. Muhammad dah selamat tido.. Dengan tenang bole makan..



Lepas makan Mia pulak ambik tempat tido.. sedangkan flight sejam je..


Sampai Penang sume baru bangun.. Tunggu jap Umi & Ayah ambik.. Terus ke Sungai Petani.. Konon nak merayau pusing Sg Petani.. tapi jerebu kuat.. So simpan je hajat tue.. Lepak makan-makan jer..

Pekene gulai kawah ayah ngn batang pisang... Makkoiii.. sedappppp...

Malam main badminton.. berpeluh-peluh.. seronok jugak..

Day 2 (Sg Petani - Kuala Kedah)

Pegi ambik Ika kat bas stand Sungai Petani.. Ika lambat sampai sebab ada class x leh ponteng.. Mia x sekola ok jer.. Hahaha..


Terus ke Kuala Kedah persediaan membeli tiket nak ke Langkawi.. Maklala cakap dia nak beli senduk emas.. :-) Di sebabkan jauh amek tiket pukul 9.15am nak selesa.. Umi bagi tau Ayah cakap.. Pukul 7 tayar dah golek..


Jom kene Laksa Kedah.. Entah la eh.. I x penah makan..
Macam tak kene je kat tekak.. Belom pandai lagi kut tekak I..
Mee laksa dia ok je Laksa beras.. Yang Oren tu bumbu dia kene kacau sendiri..
Bole la.. dia x masam macam laksa penang..
Hahaha.. I kekok ngan rasa dia..


Balik dah malam Ika buat jemput-jemput.. makan lagi.. tido awal.. Esok pukul 7 tayar nak golek.. Lambat tinggal..

Day 3 (Sp Petani - Jeti Kuala Kedah - Langkawi - Chenang)

Pukul 8.30 kitorang dah sampai Jeti.. Nampak Muhammad tue.. Dia tengah mengempeng.. Upah sebab x noty.. X kisahlah janji x meragam..

Jerebu masih lagi x okeh.. So yang berisiko kene pakai mask.. Kejap ajer la pakai mask..



Satu jam 45 minit sampai Langkawi..

Hello Langkawi..


Sume tunggu kat jeti.. Bia Momy ngan Dady g ambik kete sewa.. Thank you kat Daniel Sado kenalkan Wan Doyok Sado dapat la kete harga reasonable..


Haaaa... Kite pakai kete nie yea... bergaya sikit kata umi.. Dady pulak berangan nak carik sport car.. Ishhhh...




Jom check in kat Homestay kat Kg Temoyong, Pantai Chenang.. While tunggu Boys g solat jumaat I carik Pakej Island Hoping..

Kiter charted satu boat je la senang sebab ktpun ramai..


Yeayyyy....!!!! Island Hoping..


Tasek Dayang Bunting.. Sume x nak naik.. Sebab x de sape yang nak bunting lagi.. Kahkahkah..





Helang Feeding..


Kawan gadoh ni.. Dulu la... Now Hafiy dah malu-malu..


I bz menyusukan Muhammad.. Rugi la dia x nampak Bird..



Kami sekeluarga.. Yang baju ijau tu eksen.. Nak duduk tepi tengok sea..
Panggil-panggil x layan.. Dengar je mulut dia wat bunyik macam-macam.. Suke la tu..


Mata x leh bukak kene angin..


Mia mestila happy.. Dapat jalan.. Jumpe pulak Abang Hafiy..


Last stop kat Pantai Beras Basah.. Dapat turun mandi.. Mestila keseronokkan berganda..

Bermesra dengan gamat.. Ada niat nak bawak balik.. Adoooiii Mia.. x yah laaaaa...



Mak Lala dok tepi jer.. Sambil layan angin... Sabar eh Mak.. Malam kt g beli senduk emas..


Muhammad dengan favorite uncle dia..
Angah.. Angah.. kata dia..
Nak ikut angah sampai menangis-nangis..


Sape la bogelkan dia nih.. Nasib baik tak kene gigit ikan bebird dia..


Ish.. macam apa je ko Ika.. Merangkak dalam air..
Hahaha...



Dahhhhhh.... naik.. Jom blek.. Nanti malam nak sambung lagi..

Malam kite layan Mak Lala kat sini.. I sempat jengah2 jer.. Muhammad dah mengaruk nak tido.. I lepak lam kete..



Sampaikan hajat Dady Yang nak tengok Dataran Helang.. I suh dia amek pix ngn helang tak nak pulak.. Cisssss....


Day 4 (Langkawi - Kuala Kedah - Sungai Petani)

Lepas sarapan.. Misi mencarik Gamat dan kawan-kawanya..




Turn Momy ngn Dady pulak ye Muhammad.. Duduk ngan Maklala okeh...



I tengok je nih.. Macam x minat la.. Hahaha


Ko tengok anak ko nie.. Tak reti diam.. Maklala cakap..


Nie lagi over mencarik pressure cooker.. bererjam dia spend..



I cuci-cuci mata kat sini.. Sebab x masuk list pulak Makcik Tefal nie..


Kuali Wook Tefal nie mengiggil la nengok nye..


I beli nie jer... Sebab dah berzikir nak nie dari Jb.. Nasib baik dapat..


Nie je x dapat.. sebab tak masuk list.. oooooiiii.. kecewa....

Lepak jeti lepas handover kete sewa.. Sambil tunggu fery blek.. layan Muhammad merayau sana sini.. Penat...




Dik.. tumpang sikit.. eeeehhhh kata dia..


Issshhhhhhh... kedekut..


Tak pe la Mia.. main yang lain..


Tq Dady.. Even u kedekut.. Apa je I nak mesti dapat.. Lambat ngan cepat je la bezanya..


Insiden kat jeti tue menyebabkan I rasa nak tengelam dalam lemak kat perut I.. Takuttttttt....!!!! They know baran u now nie yeahhh... Tak de sape berani tanya.. I takut melambung je org tu.. Haishhhh...

Day 5 (Sg Petani - Penang - JB)

Pagi-pagi bangun layan anak naik motor.. naik motor pakai helmet basikal.. Hahaha



Jom blek..

Byeeeee Tokwan.. Umi.. Kakak Dayah... Abang Hafiy.. Nanti ktorg datang lagi.. Jangan serik yea...


Bagi main playground supaya penat.. So tido dalam flight..




Harapan tinggal harapan.. Muhammad relax jer menganas dalam flight..


Percutian tamat..

Terima kasih kat Umi & Ayah for the precious time.. Great hospitality..
Awesome Food.. Superb waze..
Adik-adik.. Jangan serik ikut Along..
Immense applause for your & family..!!!


Mak & Abah..

Mekasih ikut ktorg jalan.. Even domestik je.. Jangan serik..

Adik-adik..

Nanti dah ada family sendiri jgn lupe aku.. Hahaha...

Suami..

Tak de yang kurang layanan u pada I & family.. Semoga Allah merahmati U selalu.. Amen..

Anak-anak..

Enjoy the trip.. Terima kasih kerana memudahkan trip ini.. InsaAllah nanti ada lagi trip mendatang.. Doakan Momy & Dady murah rezeki..

No comments:

Post a Comment