Nuffnang Ads

Tuesday, August 25, 2015

Setem

Momy : Mia, Momy nak g post office nak ikut x?
Mia : Nak.. Momy nak buat apa kat situ?
Momy : Nak beli SETEM..
Mia : SETEM???? apa tu...??
Momy : Hah? Setem la.. Setem.. yang tampal kat surat pas tu pos...
Mia : Hah??? Setem..?? 

Haaaa... X pernah ke I cite ngan Mia pasal setem nie..??
Selama ni Mia g amek surat kat post box dia x perasaan ke ada setem..??
Haish.. 
Mesti telepas pandang nie..

X per lah.. Jom kiter pegi pejabat pos.. Beli setem.. Terlanjur nak pos kan reseit belian tuk kampeni Dady.. 

Meriah anak-anak I nie kat Pejabat Pos Nusajaya.. Sementara I beratur diorg pergi exlore.. Kebetulan pulak orang tak ramai sangat.. So, pegila tour anak-anak.. Jangan usik yang x perlu okeh..

Kite outing kat Pejabat Pos jela ari nie.. tak bole jalan-jalan.. Ada Aishah yang tengah tolong Momy kemas umah tu.. Kang susah pulak dia nak tanya-tanya or cari-cari barang kat umah Momy..


Anak-anak sekelian... Ini lah setem.. Guna untuk tampal kat sampul surat dan pos.. Kirenya macam upah pos la.. Sekarang ni kalo nak pos barang kene pakai Poslaju.. atau pun kampeni courier yang lain.. 

Terlanjur ni resit sekeping.. Kiter guna je lah setem.. Pos secara biasa sajer..


Sebelum tu pastikan sampul surat tu ditulis dengan nama dan alamat lengkap penerima. Supaya senang posmen terus sampaikan.

Mia cakap letak je dalam box tu ke? Pakcik tu kene datang ambik sendiri kat sini??? Ke pakcik tu ada dalam box tu..??

Kak.. kah.. kah..
Ha.. ha.. ha..

Nak menangis Momy dengar soalan tua.. Macam soalan Patrik.. hahaha

Takla... nanti posmen ambik.. dia yang tolong hantarkan.. duit setem tu kan kire macam upah dia antakan.. dah tulis sekali alamat pakcik tu kan..



Oooooo... panjang Oooooo Mia..
Darif happy jer tak kisah pun kemuskilan kakak Mia..

Okeh pakcik selamat menerima resit.. 

No comments:

Post a Comment

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Tuesday, August 25, 2015

Setem

Momy : Mia, Momy nak g post office nak ikut x?
Mia : Nak.. Momy nak buat apa kat situ?
Momy : Nak beli SETEM..
Mia : SETEM???? apa tu...??
Momy : Hah? Setem la.. Setem.. yang tampal kat surat pas tu pos...
Mia : Hah??? Setem..?? 

Haaaa... X pernah ke I cite ngan Mia pasal setem nie..??
Selama ni Mia g amek surat kat post box dia x perasaan ke ada setem..??
Haish.. 
Mesti telepas pandang nie..

X per lah.. Jom kiter pegi pejabat pos.. Beli setem.. Terlanjur nak pos kan reseit belian tuk kampeni Dady.. 

Meriah anak-anak I nie kat Pejabat Pos Nusajaya.. Sementara I beratur diorg pergi exlore.. Kebetulan pulak orang tak ramai sangat.. So, pegila tour anak-anak.. Jangan usik yang x perlu okeh..

Kite outing kat Pejabat Pos jela ari nie.. tak bole jalan-jalan.. Ada Aishah yang tengah tolong Momy kemas umah tu.. Kang susah pulak dia nak tanya-tanya or cari-cari barang kat umah Momy..


Anak-anak sekelian... Ini lah setem.. Guna untuk tampal kat sampul surat dan pos.. Kirenya macam upah pos la.. Sekarang ni kalo nak pos barang kene pakai Poslaju.. atau pun kampeni courier yang lain.. 

Terlanjur ni resit sekeping.. Kiter guna je lah setem.. Pos secara biasa sajer..


Sebelum tu pastikan sampul surat tu ditulis dengan nama dan alamat lengkap penerima. Supaya senang posmen terus sampaikan.

Mia cakap letak je dalam box tu ke? Pakcik tu kene datang ambik sendiri kat sini??? Ke pakcik tu ada dalam box tu..??

Kak.. kah.. kah..
Ha.. ha.. ha..

Nak menangis Momy dengar soalan tua.. Macam soalan Patrik.. hahaha

Takla... nanti posmen ambik.. dia yang tolong hantarkan.. duit setem tu kan kire macam upah dia antakan.. dah tulis sekali alamat pakcik tu kan..



Oooooo... panjang Oooooo Mia..
Darif happy jer tak kisah pun kemuskilan kakak Mia..

Okeh pakcik selamat menerima resit.. 

No comments:

Post a Comment