Nuffnang Ads

Wednesday, January 14, 2015

Obsesi Ke Malas?

Obsession the state of being obsessed with someone or something

Obsesi(obsési) 1. sesuatu yg sentiasa meng­ganggu atau menghantui fikiran seseorang: segera dapat saya tangkap semacam ~ dlm kepala teman itu; 2. keadaan terlalu me­mikirkan sesuatu

Malas
tidak mahu berbuat sesuatu; segan atau enggan berbuat sesuatu

************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Disember lepas musim hujan.. berbakul-bakul baju nak kene cuci nak kene lipat.. tapi x kering.. adehhh... I macam biasa rasa kusut ngan kain baju nie.. Rasa mcm apsal sejuk jer baju nie sume.. Cuci yang kotor yg jemur belom kering..

Arrghh... I stress.. Dengan plan nak berjalan.. baju nak paking belom kering.. takkan i nak g beli baju baru.. Puas pikir-pikir.. teringat kat Express Laundry.. Rasa nak pegi time tu jugak.. Tak sabar-sabar...

Malam tu jugak i pegi.. Lepas kautim ngan Yang.. Yang jaga Darif, I pegi ngan Mia.. i bawak sume yg tak kering.. nak terkua usus angkat bakul baju basah.. adoooii... sib baik Mia ada..

I masuk jer nengok orang... Uiiiii.. Ramai.. terus gelisah.. Whatsapp yang bagi tau ramai orang.. Lambat sikit.. Disebabkan I pertama kali datang.. I pun perati jer caner orang buat.. Tuk Dryer RM4/sesi.. Mesin tima duit syling 50 baru yang kaler gold.. I nebes.. syiling i campor2.. Nampak plak org tukar duit kat mesin exchange.. Okeh.. jom buat.. Excited terus i ngan Mia nengok duit kuar banyak.. berkilat-kilat gold macam emas.. Hahaha..

Sementara tu bia bakul tu beratur sendiri.. I buat yang lain... perati orang buat.. sembang-sembang sambil menanya.. hadam sume dalam kepala.. kang sampai turn i karang.. x de la teruk sangat I buat.. kang malu Mia dengan I.. Mia kene alwayz proud of me.. Hahaha..


Dryer nie sekali sesi amek masa setengah jam.. lama gak.. tapi beratur lagi lama.. I dah malu ngan bakul I yang penuh tue.. tu pun i dah tekan-tekan supaya x muntah kuar.. Hahaha

Sekali i nengok bakul orang lain lagi besar dari I.. fuhhh lega bukan I sorg jer la ada masalah nie.. Hahaha..

I nengok mesin basuh dia pun banyak besar-besar.. Ada 5kg.. 12kg.. ngan 27kg.. (yea ke?? i dah lupe) Ramai yang cuci gak.. harga ikut saiz muatan mesin..

Akhirnye turn bakul I pun sampai.. Dengan selawat i pun masukkan baju basah I.. masukkan duit.. tutup terus.. dia "ON" laaaa.... fuh...tak de la susah sangat.. Hahaha


Siap je I terus balik.. Rasa berbunga-bunga hati I pegang baju I garing macam kopok ikan.. Panas-panas lagi.. Adoooiii... Hebat sangat perasaan nye..

Blek terus lipat baju panas-panas.. Siyes... Undescribable.. Hahaha..

Terus I rasa lepas nie i x de masaalah dengan baju..

Actually dah few time i anta baju tuk keringkan dan cuci gak kat Express Laundry nie selepas pengalaman masis I yang pertama.. Eh...bukan I anta Dady Yang anta.. Siap kecut tudung ngan cardigan I.. Hahaha..

Obsesi la nie kan... Malas ada sikit la.. Hahaha




No comments:

Post a Comment

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Wednesday, January 14, 2015

Obsesi Ke Malas?

Obsession the state of being obsessed with someone or something

Obsesi(obsési) 1. sesuatu yg sentiasa meng­ganggu atau menghantui fikiran seseorang: segera dapat saya tangkap semacam ~ dlm kepala teman itu; 2. keadaan terlalu me­mikirkan sesuatu

Malas
tidak mahu berbuat sesuatu; segan atau enggan berbuat sesuatu

************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Disember lepas musim hujan.. berbakul-bakul baju nak kene cuci nak kene lipat.. tapi x kering.. adehhh... I macam biasa rasa kusut ngan kain baju nie.. Rasa mcm apsal sejuk jer baju nie sume.. Cuci yang kotor yg jemur belom kering..

Arrghh... I stress.. Dengan plan nak berjalan.. baju nak paking belom kering.. takkan i nak g beli baju baru.. Puas pikir-pikir.. teringat kat Express Laundry.. Rasa nak pegi time tu jugak.. Tak sabar-sabar...

Malam tu jugak i pegi.. Lepas kautim ngan Yang.. Yang jaga Darif, I pegi ngan Mia.. i bawak sume yg tak kering.. nak terkua usus angkat bakul baju basah.. adoooii... sib baik Mia ada..

I masuk jer nengok orang... Uiiiii.. Ramai.. terus gelisah.. Whatsapp yang bagi tau ramai orang.. Lambat sikit.. Disebabkan I pertama kali datang.. I pun perati jer caner orang buat.. Tuk Dryer RM4/sesi.. Mesin tima duit syling 50 baru yang kaler gold.. I nebes.. syiling i campor2.. Nampak plak org tukar duit kat mesin exchange.. Okeh.. jom buat.. Excited terus i ngan Mia nengok duit kuar banyak.. berkilat-kilat gold macam emas.. Hahaha..

Sementara tu bia bakul tu beratur sendiri.. I buat yang lain... perati orang buat.. sembang-sembang sambil menanya.. hadam sume dalam kepala.. kang sampai turn i karang.. x de la teruk sangat I buat.. kang malu Mia dengan I.. Mia kene alwayz proud of me.. Hahaha..


Dryer nie sekali sesi amek masa setengah jam.. lama gak.. tapi beratur lagi lama.. I dah malu ngan bakul I yang penuh tue.. tu pun i dah tekan-tekan supaya x muntah kuar.. Hahaha

Sekali i nengok bakul orang lain lagi besar dari I.. fuhhh lega bukan I sorg jer la ada masalah nie.. Hahaha..

I nengok mesin basuh dia pun banyak besar-besar.. Ada 5kg.. 12kg.. ngan 27kg.. (yea ke?? i dah lupe) Ramai yang cuci gak.. harga ikut saiz muatan mesin..

Akhirnye turn bakul I pun sampai.. Dengan selawat i pun masukkan baju basah I.. masukkan duit.. tutup terus.. dia "ON" laaaa.... fuh...tak de la susah sangat.. Hahaha


Siap je I terus balik.. Rasa berbunga-bunga hati I pegang baju I garing macam kopok ikan.. Panas-panas lagi.. Adoooiii... Hebat sangat perasaan nye..

Blek terus lipat baju panas-panas.. Siyes... Undescribable.. Hahaha..

Terus I rasa lepas nie i x de masaalah dengan baju..

Actually dah few time i anta baju tuk keringkan dan cuci gak kat Express Laundry nie selepas pengalaman masis I yang pertama.. Eh...bukan I anta Dady Yang anta.. Siap kecut tudung ngan cardigan I.. Hahaha..

Obsesi la nie kan... Malas ada sikit la.. Hahaha




No comments:

Post a Comment