Nuffnang Ads

Monday, March 17, 2014

Talib & Baqis Wedding

**Where to start**

Alhamdullilah.. 

Bila Yang cakap mak bagitau Talib nak kawin.. Spontan je mulut i sebut Alhamdullilah.. What else?? Alhamdullilah... Dia dapat menerima orang baru.. Rafiq akan dapat mak baru.. Cukup.. Complete.. Satu keluarga.. Perancangan Allah sangat teratur dan  rahsia..

Happy dengar dia dapat membina keluarga semula.. Berkasih sayang.. Berkongsi susah senang.. Berkongsi suka duka.. ada Shoulder to Land.. Meet soul-mate.. 

Ikhlas.. I masih lagi bule flash back apa saja yang Talib buat pada Arwah Normah.. Alhamdullilah.. nampak kesempurnaan disitu.. InsaAllah.. I doakan kehidupan baru ni, tidak akan diduga seperti yang lalu.. Agar semua yang indah berlaku.. Sama seperti kita semua..

: : : Yang : : :

Dari air muka dia nampak dia ok-ok jer.. Dia nampak jer Talib nampak berubah muka dia.. Dia cakap I sebak.. I bule fashback lagi kt amek family pic kat tangga tue.. Kt stay kat guess room tunggu diorg sanding.. Siyes i sebak.. 

Yang tengok Rafiq tido.. dia cakap.. aduuuuhh.. sedihnye tgk Rafiq.. Dah besar dia.. Dulu kecik jer.. Nie kalo Arwah Norma ada.. x leh dukung dia nih.. Tegap sangat badan dia.. Sambil usap-usap kelapa Rafiq yang tengah tido.. jangan kacau dia Yang cakap kat I nnti dia bangun tengok kita dia nangis.. Dia x kenal kita.. Okeh.. yang nie i terasa.. I felt so jauh ngan anak sedara I yang nie.. Yang cakap.. amek gamba Rafiq nnti leh tunjuk Mia.. 



Even Yang cakap Talib berhak mencari kebahagian baru.. Rafiq perlu mak.. 

I tanya Yang ready dah? Kite masuk hall.. tengok Talib? Okeh kata Yang.. Terus gerak ke hall.. G jumpe family Talib.. Sembang-sembang.. Tanya khabar.. We olls spend almost 2 jam kat situ.. Sama-sama meraikan hari bahagia Talib..


Yang sibuk ajak sama-sama tengok pengantin berarak.. I dah kekenyangan so berat nak bangun.. Yang sorang pegi.. I suh dia amek pic dia wat x tau jer..

Disebabkan i nih 'kenderaan berat' so i amek dari jauh jer pic.. 


Yang cakap amek gamba dia ngan pengantin.. Yea la..


Sempat mintak tolong Abang Talib (Mahmood) amek kan gamba ktorg.. 


Hihihihi... happy face Talib.. 

I wish... 

Selamat Pengantin Baru Lib ngan Baqis.. Semoga bahagia.. Segala yang indah-indah saja sepanjang perkahwinan ini.. 

Eh... Moon thank you for the welcoming hug.. Also kat aunty.. Uncle pun ramah bersembang.. Rafiq jer bangun cry.. x dapat nak mesra-mesra.. Ada masa panjang umor jumpa lagi.. 

2 comments:

  1. Ammy ...thanks for coming ................

    sonok nampak Amy n Kamal dtg ...terharu sangat sangat . Apa apa pun kowang tetap makcik n pakcik Rafiq ..keep in touch k .

    Semalam nampak Rafiq peluk2 Balqis rasa sedey sgt . Sian dia sbb tak sempat merasa kasih sayang mak ...biasa dia mmg tak rapat sgt ngan org ...even ngan moon pun dia ada masa je dia rapat ..biasanya dia sombong je hahahhahah . Tapi ngan Baqis nampak cam dia cuba nak rapat ...cuba suh pimpin tgn n suh dukung ..

    sama sama la kita doakan kebahagian mereka ..

    Ammy congratssssss for ur secong pregnancy ...take care tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Moon.. Nak sembang lama-lama pun x leh u olls bz.. next time la..

      Alhamdullilah.. Rafiq faham dah tu dia bleh tumpang kasih syg ngan Baqis.. Dia tgh cuba sayang.. Its gud sign..

      InsaAllah.. Rafiq ttp part of us.. Keep in touch too..

      Mudah2an Moon.. Talib ngan Balqis bahagia.. Sume yg indah2.. Tak terlalu diuji dengan dugaan yg berat.. InsaAllah..

      Neway thanks for the wish... Nnti Rafiq kene tau dia ada new cousin.. Hihihi..

      Delete

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

Lilypie Fifth Birthday tickers

Monday, March 17, 2014

Talib & Baqis Wedding

**Where to start**

Alhamdullilah.. 

Bila Yang cakap mak bagitau Talib nak kawin.. Spontan je mulut i sebut Alhamdullilah.. What else?? Alhamdullilah... Dia dapat menerima orang baru.. Rafiq akan dapat mak baru.. Cukup.. Complete.. Satu keluarga.. Perancangan Allah sangat teratur dan  rahsia..

Happy dengar dia dapat membina keluarga semula.. Berkasih sayang.. Berkongsi susah senang.. Berkongsi suka duka.. ada Shoulder to Land.. Meet soul-mate.. 

Ikhlas.. I masih lagi bule flash back apa saja yang Talib buat pada Arwah Normah.. Alhamdullilah.. nampak kesempurnaan disitu.. InsaAllah.. I doakan kehidupan baru ni, tidak akan diduga seperti yang lalu.. Agar semua yang indah berlaku.. Sama seperti kita semua..

: : : Yang : : :

Dari air muka dia nampak dia ok-ok jer.. Dia nampak jer Talib nampak berubah muka dia.. Dia cakap I sebak.. I bule fashback lagi kt amek family pic kat tangga tue.. Kt stay kat guess room tunggu diorg sanding.. Siyes i sebak.. 

Yang tengok Rafiq tido.. dia cakap.. aduuuuhh.. sedihnye tgk Rafiq.. Dah besar dia.. Dulu kecik jer.. Nie kalo Arwah Norma ada.. x leh dukung dia nih.. Tegap sangat badan dia.. Sambil usap-usap kelapa Rafiq yang tengah tido.. jangan kacau dia Yang cakap kat I nnti dia bangun tengok kita dia nangis.. Dia x kenal kita.. Okeh.. yang nie i terasa.. I felt so jauh ngan anak sedara I yang nie.. Yang cakap.. amek gamba Rafiq nnti leh tunjuk Mia.. 



Even Yang cakap Talib berhak mencari kebahagian baru.. Rafiq perlu mak.. 

I tanya Yang ready dah? Kite masuk hall.. tengok Talib? Okeh kata Yang.. Terus gerak ke hall.. G jumpe family Talib.. Sembang-sembang.. Tanya khabar.. We olls spend almost 2 jam kat situ.. Sama-sama meraikan hari bahagia Talib..


Yang sibuk ajak sama-sama tengok pengantin berarak.. I dah kekenyangan so berat nak bangun.. Yang sorang pegi.. I suh dia amek pic dia wat x tau jer..

Disebabkan i nih 'kenderaan berat' so i amek dari jauh jer pic.. 


Yang cakap amek gamba dia ngan pengantin.. Yea la..


Sempat mintak tolong Abang Talib (Mahmood) amek kan gamba ktorg.. 


Hihihihi... happy face Talib.. 

I wish... 

Selamat Pengantin Baru Lib ngan Baqis.. Semoga bahagia.. Segala yang indah-indah saja sepanjang perkahwinan ini.. 

Eh... Moon thank you for the welcoming hug.. Also kat aunty.. Uncle pun ramah bersembang.. Rafiq jer bangun cry.. x dapat nak mesra-mesra.. Ada masa panjang umor jumpa lagi.. 

2 comments:

  1. Ammy ...thanks for coming ................

    sonok nampak Amy n Kamal dtg ...terharu sangat sangat . Apa apa pun kowang tetap makcik n pakcik Rafiq ..keep in touch k .

    Semalam nampak Rafiq peluk2 Balqis rasa sedey sgt . Sian dia sbb tak sempat merasa kasih sayang mak ...biasa dia mmg tak rapat sgt ngan org ...even ngan moon pun dia ada masa je dia rapat ..biasanya dia sombong je hahahhahah . Tapi ngan Baqis nampak cam dia cuba nak rapat ...cuba suh pimpin tgn n suh dukung ..

    sama sama la kita doakan kebahagian mereka ..

    Ammy congratssssss for ur secong pregnancy ...take care tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Moon.. Nak sembang lama-lama pun x leh u olls bz.. next time la..

      Alhamdullilah.. Rafiq faham dah tu dia bleh tumpang kasih syg ngan Baqis.. Dia tgh cuba sayang.. Its gud sign..

      InsaAllah.. Rafiq ttp part of us.. Keep in touch too..

      Mudah2an Moon.. Talib ngan Balqis bahagia.. Sume yg indah2.. Tak terlalu diuji dengan dugaan yg berat.. InsaAllah..

      Neway thanks for the wish... Nnti Rafiq kene tau dia ada new cousin.. Hihihi..

      Delete