Nuffnang Ads

Friday, March 7, 2014

Hadiah


Dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha penyayang.

Alhamdullilah.. Dengan izinNya.. November yang lepas dihadiahkan sekali lagi peluang untuk merasa nikmat berkongsi badan dan nafas bersama satu lagi zuriat yang sangat dinantikan.

Masih lagi dalam mood yang sangat 'fragile' i deside hanya untuk berkongsi bersama immediate family sahaja. Alhamdullilah.. Selepas 2 circle treatment bersama Gynaecologies. Ianya berjaya.. Hasil dari kejayaan nih.. I kene full rest.. Dok umah rehat jaga diri.. Mengada-ngadakan diri.. With letter support dari Gyna I amek unpaid leave almost 5 weeks.. Plus 1 week AL.. Bermula la kisah ubat dalam hidup.. Melayan Dusphaton nie memang mencabar tuk orang yang tak der morning sickness macam I.. Feeling dia swing sangat.. Menyampah.. Hahaha..

Tapi feeling dudok umah sangat mengatasi segalanya.. Happy.. Enjoy.. Seronok.. Undescrible.. :-) Handle Mia all daysssss long... macam full time housewife.. siyesly enjoy gilesss... Plusmore ngan hobi tido.. It's wonderfull.. I wish i can be full time mom.. :-)

Ikhlas i cakap.. the day before unpaid leave abis.. I x leh tido malam, mikir.. Demmmm sok keje.. Hahaha.. 

I naik keje with 11 weeks baby lam perut.. Sempat keje seminggu.. Suddently i bleeding lagi.. Sekali lagi I frust.. Bleeding sama cam 2nd pregnancy.. So i call Gyna ngan terus serah diri kat hospital. Berkampung 2 malam kat hospital.. bonyoh bont*t kene injection.. baru dilepaskan kua dan dapat lagi 30 days cuti.. Yang cuti nih best.. but the bleeding masih lagi ada bergantung pada pergerakkan.. 

Baru jer 2-3 ari lepas i naik keje.. kali nie with 16 weeks heartbeat.. Last check up outcome dia alhamdullilah.. Baby sihat.. Perkembangan also okeh follow weeks dia.. Aktif.. I bule keje macam biasa tapi x leh lasak-lasak... 




"Hai... Saya adik Kakak Mia.. Soon you olls will see me on Momy Blog"

Semoga Allah izinkan kesihatan i sihat dan baby juga... Its about 5 month to go.. InsaAllah..

2 comments:

  1. Alhamdulillah... :)
    Ammy ade prob dgn rahim ke? Semoga dipermudahkan.. :)

    Anyway, my pun tgh preg yg ke2 skrg. masalah My adalah morning sickness... :( Possible tak utk My dptkn surat support dr Gynae jugak utk cuti? gynae bagi x agak2? :(

    rasa mcm nk cuti tanpa gaji sebulan. tp kena buat surat kat ceo... kalau ade surat gynae mungkin lg kukuh kot. tp gynae boleh ke bg? bg advise sket bleh ammy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi,

      InsaAllah.. TQ.. Yea,rahim x kuat.. maklom peknen dah 30an.. :-)

      For unpaid leave mmg kene ada supporting letter dari dokto.. Ammy mmg dokto bagi..sbb dia nak full rest until confirmed. Kalo morning sickness x pasti la.. if dokto willing to give subject to condition.. Mungkin yg nie kene consult ngan gyna.. as normal private procedure mmg la unpaid leave sebln up to CEO.. I pun CEO approve subject to HOS & HOD concern.

      tapi lain organisasi lain cara dia kut.. ammy dpt supporting letter dari private hospital since dia yg handle my case since endometrosis..2nd pregnancy..termination.. Also pregnancy program.. So far Alhamdullilah.. Gyna sgt hepfull.

      cubalah.. mana tau ada rezeki..

      Delete

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Friday, March 7, 2014

Hadiah


Dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha penyayang.

Alhamdullilah.. Dengan izinNya.. November yang lepas dihadiahkan sekali lagi peluang untuk merasa nikmat berkongsi badan dan nafas bersama satu lagi zuriat yang sangat dinantikan.

Masih lagi dalam mood yang sangat 'fragile' i deside hanya untuk berkongsi bersama immediate family sahaja. Alhamdullilah.. Selepas 2 circle treatment bersama Gynaecologies. Ianya berjaya.. Hasil dari kejayaan nih.. I kene full rest.. Dok umah rehat jaga diri.. Mengada-ngadakan diri.. With letter support dari Gyna I amek unpaid leave almost 5 weeks.. Plus 1 week AL.. Bermula la kisah ubat dalam hidup.. Melayan Dusphaton nie memang mencabar tuk orang yang tak der morning sickness macam I.. Feeling dia swing sangat.. Menyampah.. Hahaha..

Tapi feeling dudok umah sangat mengatasi segalanya.. Happy.. Enjoy.. Seronok.. Undescrible.. :-) Handle Mia all daysssss long... macam full time housewife.. siyesly enjoy gilesss... Plusmore ngan hobi tido.. It's wonderfull.. I wish i can be full time mom.. :-)

Ikhlas i cakap.. the day before unpaid leave abis.. I x leh tido malam, mikir.. Demmmm sok keje.. Hahaha.. 

I naik keje with 11 weeks baby lam perut.. Sempat keje seminggu.. Suddently i bleeding lagi.. Sekali lagi I frust.. Bleeding sama cam 2nd pregnancy.. So i call Gyna ngan terus serah diri kat hospital. Berkampung 2 malam kat hospital.. bonyoh bont*t kene injection.. baru dilepaskan kua dan dapat lagi 30 days cuti.. Yang cuti nih best.. but the bleeding masih lagi ada bergantung pada pergerakkan.. 

Baru jer 2-3 ari lepas i naik keje.. kali nie with 16 weeks heartbeat.. Last check up outcome dia alhamdullilah.. Baby sihat.. Perkembangan also okeh follow weeks dia.. Aktif.. I bule keje macam biasa tapi x leh lasak-lasak... 




"Hai... Saya adik Kakak Mia.. Soon you olls will see me on Momy Blog"

Semoga Allah izinkan kesihatan i sihat dan baby juga... Its about 5 month to go.. InsaAllah..

2 comments:

  1. Alhamdulillah... :)
    Ammy ade prob dgn rahim ke? Semoga dipermudahkan.. :)

    Anyway, my pun tgh preg yg ke2 skrg. masalah My adalah morning sickness... :( Possible tak utk My dptkn surat support dr Gynae jugak utk cuti? gynae bagi x agak2? :(

    rasa mcm nk cuti tanpa gaji sebulan. tp kena buat surat kat ceo... kalau ade surat gynae mungkin lg kukuh kot. tp gynae boleh ke bg? bg advise sket bleh ammy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi,

      InsaAllah.. TQ.. Yea,rahim x kuat.. maklom peknen dah 30an.. :-)

      For unpaid leave mmg kene ada supporting letter dari dokto.. Ammy mmg dokto bagi..sbb dia nak full rest until confirmed. Kalo morning sickness x pasti la.. if dokto willing to give subject to condition.. Mungkin yg nie kene consult ngan gyna.. as normal private procedure mmg la unpaid leave sebln up to CEO.. I pun CEO approve subject to HOS & HOD concern.

      tapi lain organisasi lain cara dia kut.. ammy dpt supporting letter dari private hospital since dia yg handle my case since endometrosis..2nd pregnancy..termination.. Also pregnancy program.. So far Alhamdullilah.. Gyna sgt hepfull.

      cubalah.. mana tau ada rezeki..

      Delete