Nuffnang Ads

Thursday, September 19, 2013

Berangan & Pillow Talk

Semalam tak de cite best kat tv nak tengok..

Masuk bilik ajak Mia berangan.. I blow kan rambut dia yang serabai tue.. Niat hati nak berambut panjang.. Ikat sendiri pun tak reti.. Tapi siyes I wonder.. Kecik2 rambut Mia lurus.. Now nie dah ikal plak.. X kisah la anak... dah panjang kan rambut Mia.. Lebat plak tue.. I kalo geram ngan dia.. I tarik je rambut dia.. Hehehe



I cakap kat Mia I buatkan rambut K-pop.. So dia pun kene posing ala-ala K-pop.. Hahahaha...

Nasib la anak blom bape nak faham mak dia tengah buli dia..


Mia siap tanya bole x dia pose cam nih... Even nak tergelak I tahan okey... 


Kan... K-pop kan... Hahahaha...

Lepas berangan I ajak Mia pillow talk.. I cakap ngan Mia.. Botak je lah rambut U nih.. Mia cakap nanti kawan-kawan tarik rambut dia.. tersenget.. 

Damia.. Damia.. Rambut awak senget

Memangla senget.. rambut palsu...

Hahahaha... Lawak la anak I nih...

I tanya Mia kawan-kawan panggil dia apa..??? Mia ckp ada yg panggil Damia.. ada yang panggil Mia.. 

I pun share la something yang dia x tau.. 

M : Dik tau x apa maksud nama adik?
Mia : Tak...
M : Damia tue maksud dia 'Cerdik' 'Pandai'
Mia : Hah...??? Cerdik?? Pandai?? Wowwww....!!
M : Nanti kalo org panggil adik Damia.. Damia.. maknernyer orang panggil adik Cedik.. Cerdik..
Mia : Wow!! Bagos.. Bagos..

..............

Mia : Mi..Zafirah mie.. Zafirah tue apa maksud dia..???
M : Menang... beroleh kemenangan...
Mia : Menang..?? Menang apa...??
M : Menang sume la... buat apa pun menang...
Mia : Wooowwww....!! Damia = Cerdik, Zafirah = Menang
M : Haah..
Mia : Sape yang ajar Momy?
(dia nak tanya sape yg bagi nama tu actually...)
M : Momy ngan Dady la...
Mia : Sayang Momy..

Tetiba I rasa touch bila dia dah pandai appreciate nama yang I bagi kat dia.. Dah besar dah anak I.. 

Uwaaaaaaaaaaa.... mindu bau baby... 

No comments:

Post a Comment

Nuff Adv

Ramadan & Ammy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Cinta Hati

lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/ABff

Thursday, September 19, 2013

Berangan & Pillow Talk

Semalam tak de cite best kat tv nak tengok..

Masuk bilik ajak Mia berangan.. I blow kan rambut dia yang serabai tue.. Niat hati nak berambut panjang.. Ikat sendiri pun tak reti.. Tapi siyes I wonder.. Kecik2 rambut Mia lurus.. Now nie dah ikal plak.. X kisah la anak... dah panjang kan rambut Mia.. Lebat plak tue.. I kalo geram ngan dia.. I tarik je rambut dia.. Hehehe



I cakap kat Mia I buatkan rambut K-pop.. So dia pun kene posing ala-ala K-pop.. Hahahaha...

Nasib la anak blom bape nak faham mak dia tengah buli dia..


Mia siap tanya bole x dia pose cam nih... Even nak tergelak I tahan okey... 


Kan... K-pop kan... Hahahaha...

Lepas berangan I ajak Mia pillow talk.. I cakap ngan Mia.. Botak je lah rambut U nih.. Mia cakap nanti kawan-kawan tarik rambut dia.. tersenget.. 

Damia.. Damia.. Rambut awak senget

Memangla senget.. rambut palsu...

Hahahaha... Lawak la anak I nih...

I tanya Mia kawan-kawan panggil dia apa..??? Mia ckp ada yg panggil Damia.. ada yang panggil Mia.. 

I pun share la something yang dia x tau.. 

M : Dik tau x apa maksud nama adik?
Mia : Tak...
M : Damia tue maksud dia 'Cerdik' 'Pandai'
Mia : Hah...??? Cerdik?? Pandai?? Wowwww....!!
M : Nanti kalo org panggil adik Damia.. Damia.. maknernyer orang panggil adik Cedik.. Cerdik..
Mia : Wow!! Bagos.. Bagos..

..............

Mia : Mi..Zafirah mie.. Zafirah tue apa maksud dia..???
M : Menang... beroleh kemenangan...
Mia : Menang..?? Menang apa...??
M : Menang sume la... buat apa pun menang...
Mia : Wooowwww....!! Damia = Cerdik, Zafirah = Menang
M : Haah..
Mia : Sape yang ajar Momy?
(dia nak tanya sape yg bagi nama tu actually...)
M : Momy ngan Dady la...
Mia : Sayang Momy..

Tetiba I rasa touch bila dia dah pandai appreciate nama yang I bagi kat dia.. Dah besar dah anak I.. 

Uwaaaaaaaaaaa.... mindu bau baby... 

No comments:

Post a Comment